Δελτία τύπου

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο 24ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε  χαιρετισμό στο 24ο  Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, το οποίο πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

Ομιλητές είναι σημαντικοί εκπρόσωποι  του νομικού κόσμου της χώρας, ενώ παρίστανται Δικαστές και Εισαγγελείς όλων των βαθμίδων, Καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας  και κορυφαίοι ποινικολόγοι.

Το συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ολοκληρώνεται  αύριο,  Κυριακή 2 Απριλίου.

 

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο 24ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

«Σας καλωσορίζω στην πόλη μας και στο εμβληματικό  Δημοτικό  μας Θέατρο, όπου με χαρά φιλοξενούμε το 24ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων. Είναι  σημαντικό για την πόλη μας  ότι βρίσκεστε σήμερα εδώ, Δικαστές και Εισαγγελείς, Καθηγητές των Νομικών Σχολών της χώρας, Καθηγητές άλλων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και κορυφαίοι ποινικολόγοι που ασχολείστε με τις μεγαλύτερες υποθέσεις που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, για να τοποθετηθείτε σε μια σειρά σημαντικών εισηγήσεων με εξαιρετικά επίκαιρη θεματολογία,  όχι μόνο για το θέμα των Τεμπών και για την ασφάλεια των χερσαίων, ναυτικών και αεροπορικών συγκοινωνιών, αλλά και για μια σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν καθημερινά την ελληνική κοινωνία.

Δεν μπορώ – λόγω της θεματολογίας και των συμμετεχόντων στο συνέδριο – να μην αναφερθώ στην εξέλιξη για την μετεγκατάσταση  του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά, ένα επίκαιρο θέμα που απασχολεί όλη την πόλη επί 35 χρόνια. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από το ΤΑΧΔΙΚ, τα Δικαστήρια Πειραιά θα μεταστεγαστούν τελικά, στο κτήμα Δασκαλάκη στην περιοχή Παπαστράτου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Πιστεύω πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη, παρά τις όποιες διαφορετικές απόψεις, καθώς μπορεί όλοι να επιθυμούσαμε ένα  άλλο κτήριο, αλλά το μείζον είναι να έχουμε ένα νέο,  ασφαλές και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο.

Κλείνει λοιπόν οριστικά ένα κεφάλαιο στασιμότητας, τα Δικαστήρια Πειραιά φεύγουν από το ακατάλληλο κτήριο της Σκουζέ, όπως επίσης και οι δικαστικές υπηρεσίες που στεγάζονται σε άλλα παρόμοια  κτήρια, στα οποία καλούνται  οι δικηγόροι, οι δικαστές και οι πολίτες να προσέρχονται χωρίς ασφάλεια και χωρίς τις συνθήκες που πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο Δικαστικό Μέγαρο.

Το νέο κτήριο πρέπει να  έτοιμο  μέχρι το 2025 και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Άρα, αυτή η πίεση του χρόνου πιστεύω ότι  θα λειτουργήσει θετικά, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο σε αυτό το χρονικό διάστημα και να  μην έχουμε άλλα φαινόμενα, όπως έχουμε συχνά – πυκνά στη χώρα μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να αναφερθώ στην άριστη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει, όλα αυτά τα χρόνια, ως Δημοτική Αρχή  και εγώ προσωπικά με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, τόσο με τον προηγούμενο Πρόεδρο Γιώργο Σταματογιάννη, όσο και με τον νυν Πρόεδρο Ηλία Κλάππα.

Οφείλω να αναγνωρίσω στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, ότι πέρα από τις παρεμβάσεις σε θέματα νομικά,  δικαιοσύνης και επιστημονικά  είναι από τους πιο ενεργούς συλλόγους στην πόλη. Με καίριες παρεμβάσεις σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, καθώς και σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά  θέματα. Η «φωνή» τους είναι πάντα σεβαστή από όλους  γιατί,  όλα αυτά τα χρόνια,  έχουν ασχοληθεί επισταμένως χωρίς κανένα φόβο, με σημαντικά θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Στον φίλο μου και πρώην συνάδελφο, Δήμαρχο Περάματος, Γιάννη Γλύκα να ευχηθώ καλή επιτυχία στο συνέδριο. Είμαι σίγουρος ότι θα ακουστούν πολύ  χρήσιμα πράγματα και εύχομαι τα συμπεράσματά σας να αποτελέσουν μια αρχή για καλύτερη συνέχεια.

Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων και  Μαχόμενων Δικηγόρων κ. Γιάννης Γλύκας, δήλωσε:

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στο 24ο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων

«Οι δύο κύριες ημέρες του συνεδρίου είναι σήμερα και αύριο. Χθες, είχαμε  ένα πρωτοποριακό σεμινάριο «Το  Έγκλημα της απάτης στον παλιό Ελληνικό κινηματογράφο», που «αγκαλιάστηκε»  από πολύ κόσμο.  Σήμερα ξεκινά  επίσημα το συνέδριό μας. Θα έχουμε πολλές και πολύ σημαντικές παρουσίες εκ των εισηγητών και σε επίπεδο Προεδρευόντων, με μια επιλογή πολύ ιδιαίτερων θεματικών. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Λάμπρου Μαργαρίτη, ενός  καθηγητή που συνέβαλλε τα μέγιστα στην νομική επιστήμη και ήταν Πρόεδρος της επιστημονικής μας επιτροπής.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά  κ. Γιάννη Μώραλη και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκη για την τριήμερη παροχή αυτού του εμβληματικού Δημοτικού Θεάτρου και για την  εξαιρετική συνεργασία μας.

Να ευχαριστήσω επίσης, για την εξαιρετική συνεργασία τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, τον οποίο τιμώ 26 χρόνια ως μέλος του.  Να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια Αττικής, τον κ. Γιώργο  Πατούλη και την κα Σταυρούλα Αντωνάκου, που τόσο πολύ «αγκάλιασαν» αυτήν την προσπάθεια, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και τον Πρύτανη κ. Σφακιανάκη, καθώς και την Ένωση Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Πειραιά  για τη συνδιοργάνωση του συνεδρίου».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button