Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά

Εντυπωσιακές  εικόνες με τη γαλανόλευκη στη θάλασσα της Πειραϊκής

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον ΠειραιάΜε αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πειραιά ο εορτασμός της 25ης  Μαρτίου, με την καθιερωμένη παρέλαση και  με μία  δράση συμβολικού χαρακτήρα στη θάλασσα της Πειραϊκής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρακολούθησε την παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής  επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Νωρίτερα, παρευρέθηκε στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό  Αγίας Τριάδος και  κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη,  στην ομώνυμη πλατεία.

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον ΠειραιάΕπίσης, χθες, παραμονή της επετείου, ο κ. Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης  Μαρτίου.

 

 

 

 

 

Η γαλανόλευκη κυματίζει στη θάλασσα  του Πειραιά

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον ΠειραιάΡίγη συγκίνησης προκάλεσαν οι εικόνες που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν σήμερα στην Πειραϊκή, καθώς ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε μια μεγάλη Ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο Αφροδίτης.

Πρόκειται για μια δράση υψηλού συμβολισμού που πραγματοποίησε και εφέτος ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην πόλη μας, με τη θέα της γαλανόλευκης στην επιφάνεια της θάλασσας να προκαλεί αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας.

 

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον ΠειραιάΣτην δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης με την οικογένειά του, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων κ. Αλέξανδρος Παλατιανός, ο οποίος ανέφερε πως η  συμβολική ανάπτυξη της ελληνικής σημαίας στη θάλασσα της Πειραϊκής τονίζει το εθνικό αίσθημα απέναντι στο έργο που επιτέλεσαν οι πρόγονοί μας.

 

Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον ΠειραιάΤη διοργάνωση της δράσης είχε η Διεύθυνση Εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά με την συμβολή της Α’ Δημοτικής Κοινότητας, του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, του Λιμενικού  Σώματος, του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής «Ο Άγιος Νικόλαος».

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του για την εθνική μας επέτειο, τόνισε:
Με εθνική υπερηφάνεια ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Πειραιά«Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Σήμερα τιμάμε τους ήρωες και την Επανάσταση του 1821 με τη λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο, με την καθιερωμένη παρέλαση συλλόγων, μαθητών και ενόπλων δυνάμεων στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Αμέσως μετά, ο Δήμος Πειραιά με τη συνδρομή του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, προχώρησε και εφέτος σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία συμβολικού χαρακτήρα, καθώς τοποθέτησε μια μεγάλη ελληνική σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή. Με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ας κρατήσουμε ψηλά το εθνικό μας φρόνημα, έχοντας κατά νου ότι όταν είμαστε ενωμένοι ως χώρα και ως Έλληνες τα καταφέρνουμε. Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και σε όλους τους Πειραιώτες».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button