Δελτία τύπου

Νέος κύκλος εργαστηρίων γνωριμίας με το Ψυχόδραμα για ενήλικες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Νέος κύκλος εργαστηρίων γνωριμίας με το Ψυχόδραμα για ενήλικες στη Δημοτική Πινακοθήκη ΠειραιάΗ Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν νέο κύκλο εργαστηρίων γνωριμίας με το Ψυχόδραμα για ενήλικες, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29,  2ος  όροφος).

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί σε έξι δωρεάν συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, από τις 19:00 έως τις 21:00,  με  την πρώτη να ξεκινά  την Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023.

Το Ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ανάπτυξης της προσωπικότητας που δημιούργησε ο ψυχίατρος Jacob Levy Moreno που είχε ως όραμά του την ισότιμη και από καρδιάς σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους. Οι τεχνικές που ανέπτυξε, η θεωρία των ρόλων και η κοινωνιομετρία με την πάροδο του χρόνου έδωσαν μορφή στο Ψυχόδραμα ως μια πολύ ζωντανή, διαδραστική και βιωματική μέθοδο έκφρασης του εσωτερικού κόσμου των ατόμων.

Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος που εστιάζει στο παρόν και στον τρόπο που οι ρόλοι που έχει δημιουργήσει ένα άτομο διαπλέκονται και αλληλεπιδρούν στην καθημερινότητα και τις σχέσεις του. Στην ψυχοδραματική μέθοδο  δίνεται  βάση στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούμε στις διάφορες καταστάσεις της ζωής, χωρίς να τις ερμηνεύουμε. Θα μπορούσε να περιγραφεί ως εξής : «πώς μπορώ να συνδέομαι στο παρόν με τον εαυτό μου και τους άλλους; ».

Ο ρόλος του συντονιστή είναι να συνοδεύει τη διαδικασία αυτή, χωρίς να κρίνει και  χωρίς να προτείνει μια δική του λύση.

Κατά τη διάρκεια της ψυχοδραματικής ομάδας, τα μέλη της έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε διάφορους ρόλους, οι οποίοι συνδέονται με τη ζωή τους και να αξιοποιήσουν την εμπειρία που προέρχεται από αυτούς στην καθημερινότητά τους.

Τα άτομα δημιουργούν έναν αρχικό κύκλο, συμμετέχουν σε ασκήσεις γνωριμίας και ενισχύονται στο να αναπτύξουν σχέσεις εμπιστοσύνης και να δουλέψουν τα θέματα που τους απασχολούν μέσα στην ομάδα.

 

Συντονιστές της ομάδας : κα Καλλιόπη Κατσαρού – ψυχολόγος, ψυχοδραματίστρια και κ.  Νίκος Άγγελος Παγώνης – θεατρολόγος, ψυχοδραματιστής.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Πληροφορίες-εγγραφές:

Τηλέφωνο : 214 4090155,  από τις 09:00 έως τις 14:00.

Καλλιόπη Κατσαρού  6974479828, από τις 16:00 έως τις 18:00.

Νίκος –  Άγγελος Παγώνης  6938524479, από τις  16:00 έως τις 18:00.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button