Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα: «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου – Λυκείου Θηλέων Πειραιά

Στο κατάμεστο από γυναίκες αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου – Λυκείου Θηλέων Πειραιά, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα: «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία», χθες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα: «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου – Λυκείου Θηλέων ΠειραιάΗ ημερίδα διεξήχθη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων «Δίπλα στον Δημότη» και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Στο πλαίσιο  της ημερίδας, τιμήθηκαν οι εργαζόμενες στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά κα Κυριακή Μπουρδάκου ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας. Τιμητικές πλακέτες έλαβαν επίσης, οι εργαζόμενες του  Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, του Τμήματος Ισότητας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Επιπλέον, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν στην Πρόεδρο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ κα Αναστασία Πασακοπούλου και στη Διευθύντρια του ΟΕΚΚ ΑγκαλιάΖΩ κα Όλγα Λιοντοπούλου, για τον σπουδαίο ρόλο και για την «πλούσια» προσφορά του Ομίλου.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ανέφερε σε δήλωσή του:
«Η Ημέρα της Γυναίκας μας έδωσε την αφορμή  να τιμήσουμε τις γυναίκες εργαζόμενες στην Καθαριότητα και σε άλλους τομείς του δήμου μας και να τις ευχαριστήσουμε με  τον συμβολικό αυτό τρόπο για τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στην πόλη μας.

Οι γυναίκες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν πολλά με τον δυναμισμό και τις ικανότητές τους σε όλους τους τομείς, ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια να αναπτυχθούν οι πολιτικές και να δημιουργηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι, ώστε να αποκτήσουν όχι μόνο ισότητα, αλλά και τις συνθήκες εκείνες που θα βελτιώσουν την ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική ζωή και την εργασία.

Θα ήθελα να συγχαρώ την Επιτροπή Ισότητας και την κα Μπουρδάκου για τη διοργάνωση της ημερίδας αυτής, που είχε ως σκοπό να τιμήσει τον πολυδιάστατο και σπουδαίο ρόλο της γυναίκας».

 

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά  κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, τόνισε:

«Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, δεν μπορέσαμε να πραγματοποιήσουμε την ημερίδα, λόγω του τραγικού συμβάντος και του εθνικού πένθους, στο οποίο είχε βυθιστεί η χώρα  και  ακόμη ζούμε σ΄ αυτήν την ζοφερή κατάσταση.

Είναι μια ημέρα τιμής και μνήμης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Πειραιά, στην οποία έχω την τιμή να είμαι Πρόεδρος, της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, του Δικτύου  Κοινωνικών Δομών  και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.

Είμαστε πολλοί που θα συνεργαστούμε και στο μέλλον για να κάνουμε διάφορες ημερίδες ευαισθητοποίησης.

Τιμούμε τη γυναίκα, τιμούμε την εργαζόμενη. Νομίζω ότι είναι μια πρώτη προσπάθεια να καθιερώσουμε  αυτήν την ημερίδα, να γίνει θεσμός και για τα επόμενα χρόνια στην πόλη μας».

 

Στον χαιρετισμό του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την κα Μπουρδάκου για το βραβείο και υπογράμμισε:

«Στον Δήμο Πειραιά είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί έχουμε πάρα πολλές γυναίκες που κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και από αυτό το βήμα θα ήθελα να τις ευχαριστήσω πάρα πολύ.  Για τις γυναίκες λοιπόν, που συντελούν στο να θεωρείται ο Πειραιάς μία από τις πιο καθαρές μεγάλες πόλεις της χώρας, για τις μητέρες που είναι υπερήφανες για τη δουλειά τους, για τις εργαζόμενες που είναι συνεπείς στο πόστο τους και δουλεύουν πάντα με χαμόγελο, παραλαμβάνω και απονέμω ταυτόχρονα σε όλες εσάς που βρίσκεστε εδώ, αυτό το βραβείο ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης και ευγνωμοσύνης στο πρόσωπό σας».

 

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα: «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου – Λυκείου Θηλέων ΠειραιάΣτην ημερίδα χαιρετισμό  απηύθυναν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο πρώην Υπουργός  Ναυτιλίας  και Βουλευτής  κ. Θοδωρής  Δρίτσας, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΕΟ GROUP κ. Κωνσταντίνος Κατσάνος.

Πραγματοποιήθηκε επίσης, ομιλία από την Ψυχολόγο, μέλος  της Ομάδας Έργου του Δικτύου Κοινωνικών Δομών και Κινητών Μονάδων του Δήμου Πειραιά, κα Έλενα Βλαχάκου, με θέμα «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία: οι πολυδιάστατοι ρόλοι και η ψυχική ανθεκτικότητα».

 

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα: «Η γυναίκα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία» στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου – Λυκείου Θηλέων ΠειραιάΤην ημερίδα πλαισίωσαν χορευτικά οι  μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά  και  μουσικά  οι σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, οι οποίοι ψυχαγώγησαν τους παρευρισκόμενους.

Τέλος, παρουσιάστηκε μουσικοκινητικό δρώμενο από τις ομάδες ψυχοκινητικής ενδυνάμωσης των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

 

Στην ημερίδα παρευρέθηκε επίσης,  ο  επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς  Πόλη Πρότυπο», Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Βλαχάκος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button