Δελτία τύπου

Δηλώσεις Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και Αντιδημάρχου Αθηνάς Γλύκα- Χαρβαλάκου για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

Στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού και στην τελική μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά στην περιοχή Παπαστράτου, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, αναφέρονται σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου. Συγκεκριμένα:

 

Γιάννης Μώραλης-Δήμαρχος Πειραιά

 

«Ένα εξαιρετικά θετικό νέο για την πόλη μας.

Τα Δικαστήρια Πειραιά θα μεταστεγαστούν τελικά και οριστικά, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., στο κτήμα Δασκαλάκη στην περιοχή Παπαστράτου στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στην Ε΄ Δημοτική Kοινότητα, η οποία άλλωστε αναπτύσσεται γρήγορα τα τελευταία χρόνια και είναι βέβαιο ότι η προ λίγων μηνών έλευση του Μετρό δημιουργεί και περαιτέρω δυναμική.

Μια ακόμα σημαντική εκκρεμότητα δεκαετιών για την πόλη μας δρομολογείται και ο Πειραιάς θα αποκτήσει έως το 2025 ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές Δικαστικό Μέγαρο εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου μας, κάτι που δεν ήταν καθόλου σίγουρο  το 2014 όταν και αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου.

Με την εξέλιξη αυτή, κλείνει οριστικά ένα κεφάλαιο στασιμότητας για το μείζον αυτό θέμα, δικαιώνοντας τη σημερινή Δημοτική Αρχή, η οποία μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά αλλά και τους υπόλοιπους φορείς της πόλης,  έδωσε «μάχη» επί 8 χρόνια για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων εντός του Δήμου Πειραιά  και δικαιώθηκε.

Μπορεί να μην επιλέχθηκε το κτήριο των παλαιών τελωνείων στην Ακτή Κονδύλη που ήταν η επιθυμία του Συμβουλίου της πόλης, αλλά αυτό νομίζω πλέον έχει δευτερεύουσα σημασία, καθώς το μείζον ήταν η δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου εντός των γεωγραφικών ορίων του δήμου μας, ώστε να μπει τέλος στην 35χρονη προσωρινή στέγασή τους στο ακατάλληλο κτήριο της Σκουζέ και  ο κατακερματισμός των δικαστικών υπηρεσιών σε διάφορα κτήρια.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έδωσαν αυτήν την μάχη, αλλά και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα,  τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη και τον Πρόεδρο του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.  κ. Αλεξανδρή.

Ως Δήμαρχος Πειραιά νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που θα δημιουργηθεί ένα εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο της ιστορίας και του κύρους του Πειραιά, των Πειραιωτών, του Δικαστικού – Δικηγορικού κόσμου της πόλης και αντάξιο της αναπτυξιακής προόδου του Πειραιά, ο οποίος αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο».

Δηλώσεις Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη και Αντιδημάρχου Αθηνάς Γλύκα- Χαρβαλάκου για τη δημιουργία του νέου Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά

 

 

 

 

Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου – Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μέλος της Ομάδας Εργασίας για τη μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά

 

«Ως μάχιμη δικηγόρος,  μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά,  Αντιδήμαρχος Πειραιά και μέλος της Ομάδας Εργασίας για την  μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά, θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου, καθώς δρομολογήθηκε οριστικά η επίλυση του μείζονος ζητήματος της μεταστέγασης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά. Ένα ζήτημα, το οποίο αφορά τους δικηγόρους, τη Δημοτική Αρχή, την πόλη, τους δημότες και είναι κομβικό για τον τόπο μας.

Αν και υπήρξε πρόταση για το κτήριο των Τελωνείων στην Ακτή Κονδύλη, ένα κτήριο που επισκεφθήκαμε και ήμασταν, ως Δήμος Πειραιά, υπέρ του να μετεγκατασταθούν εκεί τα Δικαστήρια, δεν προτάθηκε ως λύση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Έχουμε γυρίσει σελίδα. Η μεταστέγαση στο κτήμα Δασκαλάκη στην περιοχή Παπαστράτου, στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Διονυσίου, εντός των γεωγραφικών ορίων της πόλης μας αποτελεί μια αναπτυξιακή επιλογή που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Πειραιά, των δημοτών,  των δικαστών, των δικηγόρων, των δικαστικών υπαλλήλων και όλων εκείνων, που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για την ορθή απονομή Δικαιοσύνης.

Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να δικάζουμε σε ένα σύγχρονο και ασφαλές δικαστικό Μέγαρο, σε ένα κτήριο που μας αρμόζει και ανταποκρίνεται στις βασικές και καθημερινές ανάγκες των συλλειτουργών της Δικαιοσύνης και των Πειραιωτών»!

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button