Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά
Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία Κοραή

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά <br> Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία ΚοραήΜε χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, μασκαράδες, μάγους, ξυλοπόδαρους, σερπαντίνες, χρώματα, το μαγικό τρενάκι για τα μικρά παιδιά του Πειραιά, «πλημμύρισε» για δύο ημέρες το κέντρο της πόλης, στην πλατεία Κοραή, στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν.

Συγκεκριμένα, χθες, Σάββατο, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, διοργάνωσε μια μεγάλη αποκριάτικη δράση στο κέντρο της πόλης.  Χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, μασκαράδες και ένα ξεχωριστό τρενάκι, υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους μπροστά από το Δημαρχείο Πειραιά, για να διασχίσουν στη συνέχεια  όλοι μαζί τον πεζόδρομο της Σωτήρος Διός έως τη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη και την πλατεία Κοραή σ’ ένα πολύχρωμο αποκριάτικο πάρτι!

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά <br> Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία ΚοραήΣήμερα, Κυριακή, η πλατεία Κοραή «πλημμύρισε» από το πρωί, με κέφι, ζωντάνια, ρυθμό, μουσική και χρώματα, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα και αποκριάτικη διάθεση.

Οι δημότες,  οι επισκέπτες της πόλης και κυρίως οι πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, οι λιλιπούτειοι μασκαράδες, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά και διασκέδασαν με διαδραστικά παιχνίδια και ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο πνεύμα των Αποκριών.

Μικροί και μεγάλοι έζησαν όμορφες στιγμές και διασκέδασαν με αποκριάτικα δρώμενα,  όπως  το «Γαϊτανάκι της χαράς» και ψυχαγωγήθηκαν με Mega Lego, Juggling Show,  με Face Painting από το  ΙΕΚ ΑΛΦΑ και  έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς  στολής και χορού.

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά <br> Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία ΚοραήΕπιπλέον, οι λιλιπούτειοι Πειραιώτες  συμμετείχαν ενεργά σε διαδραστικό παραμύθι, ζωγράφισαν στο εικαστικό εργαστήρι δημιουργίας “Χρώμα”,   έφτιαξαν μπαλονοκατασκευές και παρακολούθησαν  σόου από μάγο και ξυλοπόδαρους, ενώ εκατοντάδες χαρταετοί προσφέρθηκαν σήμερα σε μικρούς και μεγάλους για την Καθαρά Δευτέρα.

 

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά <br> Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία ΚοραήΠαράλληλα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά πλαισίωσε τις εκδηλώσεις με αποκριάτικες μελωδίες, δημιουργώντας γιορτινή ατμόσφαιρα σε ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτι στο κέντρο του Πειραιά.

 

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά <br> Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία Κοραή«Έχουμε ένα τριήμερο εκδηλώσεων, το οποίο άρχισε χθες Σάββατο και συνεχίστηκε και σήμερα Κυριακή στην πλατεία Κοραή, στο εμπορικό κέντρο της πόλης μας. Είναι ωραίο να υπάρχουν δραστηριότητες για τα παιδιά, γιατί όταν χαμογελάνε τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς. Στόχος μας με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις είναι να δίνουμε στιγμές χαράς και στα παιδιά και στους μεγαλύτερους και πιστεύω ότι τον επιτυγχάνουμε. Το τριήμερο των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί αύριο, Καθαρά Δευτέρα, στη Φρεαττύδα, όπου θα χαρίσουμε 1.200 χαρταετούς, με τραγούδια της Χαράς Βέρρα και με σαρακοστιανά, τα οποία είναι προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την οποία και ευχαριστώ για τη διαχρονική υποστήριξη.  Χρειάζεται κέφι, χρειάζεται χαμόγελο, χρειάζονται όμορφες στιγμές και χαίρομαι ιδιαίτερα για την ανταπόκριση του κόσμου στις αποκριάτικες δράσεις μας».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά <br> Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία Κοραή«Είναι ένα τριήμερο χαράς και γιορτής σε όλο τον Πειραιά, για όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο. Ξεκινήσαμε το Σάββατο με μια μεγάλη αποκριάτικη δράση, με την οποία γεμίσαμε τον Πειραιά με μουσική και χρώματα. Είναι μία δράση που πιστεύουμε ότι θα γίνει θεσμός και τα επόμενα χρόνια.

Αυτό που θέλαμε, το πετύχαμε, να υπάρχει χαρά, κέφι, τραγούδι. Πιστεύω ότι πήγε καλά και θα πάει όλο το τριήμερο πολύ καλά για τους επισκέπτες μας».

 

Το «παρών» στις αποκριάτικες εκδηλώσεις έδωσαν:

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων κ. Γιάννης Μελάς. Οι Αντιδήμαρχοι: Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης και Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας. Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά κ.  Νίκος Βλαχάκος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος. Ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α΄ βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής. Ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Πειραιά κ. Παναγιώτης Κυρίμης.  Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου κα Άννα Δασκαλάκη. Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» κ. Θεόδωρος Τσόντος κ.α. 

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά <br> Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία Κοραή

Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Πειραιά <br> Με κέφι, ζωντάνια, χαμόγελα και μασκαράδες «πλημμύρισε» η πλατεία Κοραή

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button