Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα με παραδοσιακό γλέντι  στην  παραλία της Φρεαττύδας από τον Δήμο Πειραιά

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα με  παραδοσιακό γλέντι  στην  παραλία της Φρεαττύδας από τον Δήμο ΠειραιάΟ Δήμος Πειραιά διοργανώνει εκδηλώσεις το τριήμερο της Αποκριάς για όλη την οικογένεια στην πλατεία Κοραή, καθώς και τα καθιερωμένα, παραδοσιακά Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας.

Κέφι, χορό, διαδραστικά παιχνίδια, χορευτικά και μουσικά δρώμενα, το μαγικό τρενάκι, παραδοσιακό γλέντι και σαρακοστιανά εδέσματα, πέταγμα χαρταετού, εναέριο show τεράστιων χαρταετών, είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις με τις οποίες γιορτάζει η πόλη μας τη φετινή Αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα.

Στόχος  του Δήμου Πειραιά είναι να προσφέρει στιγμές χαράς, ψυχαγωγίας  και αισιοδοξίας σε μικρούς και μεγάλους.

 

Αναλυτικότερα:

 

Αποκριάτικες εκδηλώσεις και Κούλουμα με  παραδοσιακό γλέντι  στην  παραλία της Φρεαττύδας από τον Δήμο Πειραιά1ο Πειραϊκό Καρναβάλι από τον Ο.Π.Α.Ν.

Σάββατο  25 Φεβρουαρίου_11:00

Δημαρχείο Πειραιά, Σωτήρος Διός

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά, διοργανώνει το 1ο Πειραϊκό Καρναβάλι στο κέντρο της πόλης μας! Χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα, μασκαράδες και ένα μαγικό τρενάκι θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους μπροστά από το Δημαρχείο Πειραιά. Στο πιο πολύχρωμο αποκριάτικο πάρτυ, μπαλόνια, μάσκες, σερπαντίνες και σφυρίχτρες θα γεμίσουν την πόλη χρώματα και μουσικές!

 

Αποκριάτικο πάρτυ  στην πλατεία Κοραή

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου_11:00 -15:00

Το κέντρο της πόλης μας θα «πλημμυρίσει» με αποκριάτικη μουσική και κέφι, με τον Δήμο Πειραιά να καλεί τους δημότες και κυρίως τα παιδιά, που είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, να διασκεδάσουν με διαδραστικά παιχνίδια και ποικίλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες στο πνεύμα των Αποκριών!

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ  11.00 -15.00

Τίτλος: Μεγάλοι-μικροί ζωγράφοι ζωγραφίζουν αποκριάτικες μάσκες!

Το εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας “Χρώμα” ζωγραφίζει μαζί με τα μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά,  αποκριάτικες μάσκες με έμπνευση τους αρλεκίνους αλλά και διάσημα έργα τέχνης! Με χρώματα και πινέλα και με πολύ χαρά σας περιμένουμε!

Σχεδιασμός/Παραγωγή : Χρώμα εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας.

 

ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 11.00 – 15.00

Γαϊτανάκι της χαράς

Οι συμμετέχοντες χορεύουν γύρω από ένα κοντάρι δεμένο με πολύχρωμες κορδέλες. Ο κάθε συμμετέχοντας κρατάει στο χέρι του μία από αυτές, και έτσι κατά την περιστροφή τους οι κορδέλες τυλίγονται στο κοντάρι.

Ξυλοπόδαροι

Ο Πανύψηλος φίλος των παιδιών με εντυπωσιακό κουστούμι, μαγνητίζει τα βλέμματα με τα φανταστικά του κόλπα

Διαγωνισμός στολής & χορού

Οι ψυχαγωγοί  θα ξεσηκώσουν τον κόσμο σε τρελό ξεφάντωμα, θα οργανώσουν τον μεγάλο διαγωνισμό στολής και θα βραβεύσουν τον νικητή

Μπαλονοκατασκευές

φτιάχνουμε ζωάκια & παιχνίδια με μπαλόνια

Magic show

Τα παιδιά παρακολουθούν εντυπωσιασμένα τον επίτιμο Μάγο – Ταχυδακτυλουργό σε μαγικές επιδείξεις. (φωτιές . εξαφανίσεις , illusions κ.α.)

Mega lego

Παιχνίδι δεξιότητας και φαντασίας με γιγάντια τουβλάκια στιλ Lego. Η αποστολή περιέχει 105 τμχ. τουβλάκια εξαιρετική ποιότητας

Juggling show

Ο Ζογκλέρ είναι πολύ πρωτότυπος και μοντέρνος, εντυπωσιάζει το κοινό με απίθανα ζογκλερικά νούμερα (κορύνες, μπαλάκια, diabolo, φωτιές, μονοθέσιο ποδήλατο κ.α.).

 

FACE PAINTING ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Επαγγελματίες face painters μεταμορφώνουν τα παιδιά στον αγαπημένο τους παιδικό ήρωα, ζωάκι ή χαρακτήρα

 

Διαδραστικό παραμύθι

“Μικροί υπερήρωες”   14.00 – 15.00

Η Athens Comics Library σας καλεί να γίνεται και εσείς σούπερ ήρωες μέσα από μια δράση που θα συνδυάσει την αφήγηση παραμυθιού και την δημιουργία ενός σούπερ ήρωα.

Η αφηγήτρια και εμψυχώτρια Βασιλεία Βαξεβάνη θα αφηγηθεί παραμύθια και ιστορίες από όλο το κόσμο με μικρούς ήρωες που τα έβαλαν με τέρατα και θηρία και νίκησαν με όπλο το μυαλό τους.

Στη συνέχεια με την καθοδήγησή της, τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους υπερήρωα, θα τους δώσουν δυνάμεις και θα φτιάξουν μια μικρή ιστορία σε μορφή comics.

Ηλικίες: 4+

Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

 

 

Κούλουμα στην παραλία  της Φρεαττύδας

Παραδοσιακό γλέντι με την Χαρά Βέρρα & Φεστιβάλ Χαρταετών

11:30 – 14:30

 

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού στην παραλία της Φρεαττύδας και προσκαλεί τους Πειραιώτες κι όχι μόνο, σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι, με σαρακοστιανά εδέσματα, χορό, μουσική και τραγούδι με  την Χαρά Βέρρα και την ορχήστρα της.

 

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, με τον Δήμο Πειραιά να προσφέρει δωρεάν χαρταετούς στα παιδιά,  ενθαρρύνοντας μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν στο  έθιμο της Καθαράς Δευτέρας!

Επιπλέον, με το σύνθημα «Κοίτα ψηλά» ο δήμος καλεί τους Πειραιώτες να στρέψουν το βλέμμα τους στον Πειραϊκό  ουρανό, ο οποίος  θα «πλημμυρίσει» με τεράστιους  πολύχρωμους χαρταετούς. Μια εναέρια πολύχρωμη «παράσταση», η οποία θα προσφέρει στους κατοίκους, αλλά και στους επισκέπτες  μια μοναδική οπτική εμπειρία!

Τα σαρακοστιανά εδέσματα προσφέρονται με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Σε περίπτωση βροχής, η εκδήλωση θα γίνει στο 1ο Γενικό Λύκειο Καλλίπολης (Χατζηκυριακού 27).

Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Ο Πειραιάς γιορτάζει τη φετινή Αποκριά με ένα μεγάλο αποκριάτικο πάρτυ για όλη την οικογένεια, με το 1ο Πειραϊκό Καρναβάλι  στην πλατεία Κοραή και με τα καθιερωμένα Κούλουμα, στην παραλία της Φρεαττύδας. Μετά από τρία χρόνια πανδημίας, συναντιόμαστε όλοι μαζί ξανά, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν στην πόλη μας. Θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να έρθει στις αποκριάτικες δράσεις στο κέντρο της πόλης μας, όπου τους περιμένουν πολλές εκπλήξεις, οι οποίες θα τους προσφέρουν χαμόγελα και όμορφες στιγμές.  Ασφαλώς περιμένουμε τους Πειραιώτες κι όχι μόνο την Καθαρά Δευτέρα  στην Φρεαττύδα, να γιορτάσουμε τα Κούλουμα σε ένα παραδοσιακό γλέντι με την Χαρά Βέρρα, με σαρακοστιανά εδέσματα, με το πέταγμα του χαρταετού, να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε λίγο από την καθημερινότητά μας, που τόσο πολύ όλοι έχουμε ανάγκη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την ΠΑΕ Ολυμπιακός για την υποστήριξή της, γι΄ ακόμη μια χρονιά, στην εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας. Καλές απόκριες σε όλους»!

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button