Δελτία τύπου

Νέο  Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Καμίνια θα δημιουργήσει το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα

Σημαντική απόφαση μετά  από συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο

Νέο  Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Καμίνια θα δημιουργήσει το Βαφειαδάκειο ΊδρυμαΗ δημιουργία ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα, αποφασίστηκε σε συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Πρόεδρο του Ιδρύματος κ.κ. Ιερώνυμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες, στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και σε αυτήν συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου στην περιοχή των Καμινίων, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, το οποίο εξαγοράστηκε από τον Δήμο Πειραιά και είναι χαρακτηρισμένος χώρος για τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού.

 

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε στον κ. Μώραλη πως είναι  θετικός να κατασκευαστεί στην περιοχή των Καμινίων ο Βρεφονηπιακός Σταθμός, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν πως το επόμενο διάστημα θα καθοριστούν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι, σκοπός του «Βαφειαδακείου»  είναι η ίδρυση στην Αττική και σε όμορους Νομούς Βρεφονηπιακών Σταθμών, κατάλληλων  ώστε να δέχονται παιδιά ηλικίας ενός έως έξι ετών, με συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια. Ήδη το «Βαφειαδάκειο», έχει κατασκευάσει Βρεφονηπιακούς Σταθμούς σε περιοχές της Αττικής που είχαν ανάγκη δομές που φιλοξενούν παιδιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης,  δήλωσε:

Νέο  Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Καμίνια θα δημιουργήσει το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα«Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο οποίος είναι ο Πρόεδρος του «Βαφειαδακείου», του φιλανθρωπικού ιδρύματος με σπουδαίο κοινωνικό έργο και ιδιαίτερη μέριμνα στη φροντίδα και την περίθαλψη των παιδιών.

Κατά τη συνάντησή μας, υπήρξε μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, καθώς αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου στα Καμίνια, από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα.

Πρόκειται για ένα  πολύ σημαντικό έργο, το οποίο έρχεται να συνδεθεί με την απόφασή μας ως δημοτική αρχή να εξαγοράσουμε το οικόπεδο Ρουσσουνέλου, προκειμένου να το αξιοποιήσουμε για την κατασκευή ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που αυτή μας η στόχευση γίνεται πράξη, μέσω της μεγάλης αυτής προσφοράς. Η δημιουργία ενός ακόμη Βρεφονηπιακού Σταθμού στην περιοχή των Καμινίων, θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των γονέων της περιοχής για τη φιλοξενία των παιδιών τους, σε ένα ασφαλές, σύγχρονο  και όμορφο περιβάλλον. Ευχαριστώ θερμά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για το ενδιαφέρον, την ευαισθησία και  την έμπρακτη συνεισφορά του στον Δήμο Πειραιά και ασφαλώς στα παιδιά της πόλης μας».

 

Η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Ανθρώπινου Δυναμικού,  Κατάρτισης και
Βρεφονηπιακών Σταθμών
 κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε:

«Η κατασκευή ενός νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο οικόπεδο Ρουσσουνέλου στα Καμίνια από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα, μας γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια. Η σημαντική αυτή προσφορά έρχεται να ενισχύσει καταλυτικά το έργο μας για τη δημιουργία νέων Βρεφονηπιακών Σταθμών στην πόλη μας. Είναι χαρακτηριστικό πως έχουμε παραδώσει έναν αξιόλογο Βρεφονηπιακό Σταθμό στο πάρκο Δηλαβέρη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή ακόμη ενός Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Ερμουπόλεως και Παξών, ενώ το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες και στον Βρεφονηπιακό  Σταθμό στην Κοπή. Δημιουργούμε λοιπόν, τις κατάλληλες υποδομές και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη για την έμπρακτη, διαχρονική του στήριξη ως προς το ευαίσθητο και μείζον θέμα της δημιουργίας χώρων για τα παιδιά της πόλης μας».

 

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, δήλωσε:

Νέο  Βρεφονηπιακό Σταθμό στα Καμίνια θα δημιουργήσει το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα«H κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στα Καμίνια, σε μια λαϊκή γειτονιά του Πειραιά σε χώρο που ανήκει στον δήμο από το Βαφειαδάκειο Ίδρυμα,   στο οποίο Πρόεδρος είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναμφισβήτητα αποτελεί μια σημαντική προσφορά. Συμβάλλει δε ουσιαστικά στην προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμαρχός μας Γιάννης Μώραλης, ώστε να ανταποκριθεί αποτελεσματικά ο Δήμος Πειραιά στις ανάγκες και τα αιτήματα που υπάρχουν από νέες οικογένειες».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button