Δελτία τύπου

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας & Συρίας από Δήμο Πειραιά & ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

 

Ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας & Συρίας από Δήμο Πειραιά & ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»Δήμος Πειραιά, Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά και «Όλοι Μαζί Μπορούμε» ενώνουν τις δυνάμεις τους για ακόμη μια φορά, προκειμένου να συγκεντρωθεί ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Για αυτόv τον λόγο, οι πολίτες μπορούν να συνδράμουν στην κοινή αυτή προσπάθεια με τη συγκέντρωση των εξής αγαθών:

 

 

 

  • Φάρμακα
  • Υγειονομικό υλικό
  • Κουβέρτες
  • Υπνόσακοι
  • Είδη ατομικής υγιεινής
  • Παιδικές τροφές
  • Γάλατα
  • Πάνες
  • Τρόφιμα μακράς διάρκειας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (Πλατεία Κοραή 1, Ισόγειο Δημαρχείου) σήμερα Πέμπτη 9, την Παρασκευή 10 και τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και ώρες 08:00-16:00.

 

Η δράση πραγματοποιείται από το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Περιφέρεια Αττικής και όλους τους Δήμους της χώρας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Στεκόμαστε έμπρακτα δίπλα στους συνανθρώπους μας στην Τουρκία και στη Συρία που δοκιμάζονται  από τον φονικό σεισμό. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές και η ανάγκη για συγκέντρωση και άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι αναγκαία από ποτέ. Ο Δήμος Πειραιά ανέλαβε πρωτοβουλία  συγκεντρώνοντας ήδη τρόφιμα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα ενώνει τις δυνάμεις του με το  «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και καλεί μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π. τους πολίτες, να συνδράμουν σε αυτή τη σημαντική κοινωνική δράση. Είμαι βέβαιος ότι οι Πειραιώτες θα ανταποκριθούν για ακόμα μια φορά, δείχνοντας την ευαισθησία και την αλληλεγγύη που τους διακρίνει».

 

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ανέφερε:

«Αποτελεί ηθική υποχρέωση και στάση ζωής για εμάς η έμπρακτη συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή φυλετικής καταγωγής, θρησκείας και λοιπών διακρίσεων.

Για αυτό καλώ τους συμπολίτες μας να συνδράμουμε καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια, προσφέροντας από το υστέρημά μας, στους εκατοντάδες χιλιάδες σεισμόπληκτους Τούρκους και Σύρους συνανθρώπους μας, που τόσο μας έχουν ανάγκη τούτες τις δύσκολες ώρες.

Είμαι πεπεισμένος ότι ο Πειραιάς θα αποδείξει για ακόμη μια φορά τον λόγο για τον οποίο δικαιολογημένα αποκαλείται πόλη του φιλότιμου και της ανθρωπιάς, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης εντός και εκτός συνόρων».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button