Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με το Προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, συναντήθηκε χθες στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Γιώργο Κουμπενά και τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης κ. Αντώνη Καλούδη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της κρουαζιέρας, όπως είναι τα αποτελέσματά της το προηγούμενο έτος, καθώς και τι προμηνύεται για το 2023.

Έγινε αναφορά στο επίκαιρο θέμα των προσπαθειών που καταβάλλονται σε διεθνές, κοινοτικό, αλλά και εθνικό επίπεδο, σχετικά με τη μείωση εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα, που προκαλούνται από κάθε μορφής δραστηριότητα σε στεριά, αέρα και θάλασσα. Με γνώμονα το ενδιαφέρον αμφοτέρων των Φορέων για την ποιότητα του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στην πόλη του Πειραιά, αποφασίστηκε η από κοινού διοργάνωση συνεδρίου με θέμα: «Προστασία του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος από τις εκπομπές ρύπων που προκαλούνται από την λειτουργία των μηχανών των πλοίων – περίπτωση πλοίων που ελλιμενίζονται στον κεντρικό επιβατηγό λιμένα Πειραιά».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου, στις 11:00, στο κρουαζιερόπλοιο «CELESTYAL CRYSTAL».

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας Γιώργο Κουμπενά και τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Αντώνη Καλούδη. Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα τη σύγκληση των απόψεών μας στα θέματα που αφορούν στην κρουαζιέρα και στην ανάπτυξή της. Η κρουαζιέρα μπορεί να γίνει ένας ζωτικής σημασίας τομέας για τον Δήμο Πειραιά, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της πόλης μας και στην προώθηση του πολιτισμού του Πειραιά. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, η κρουαζιέρα το 2022, μετά την πανδημία, κυμάνθηκε σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα με το 60% των κρουαζιερόπλοιων να είναι πλέον homeport, ενώ το 2023 θα υπάρξει αύξηση των κρουαζιερόπλοιων, αλλά και μεγαλύτερη πληρότητα. Σε συνδυασμό με τη λειτουργία του μετρό και τη δημιουργία νέων ξενοδοχείων στον Πειραιά, το μέλλον της κρουαζιέρας είναι ευοίωνο και ενθαρρυντικό, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ως Δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, με δράσεις και πρωτοβουλίες που κινούνται στην κατεύθυνση ενίσχυσης της κρουαζιέρας στον Πειραιά. Τους ευχαριστώ θερμά για την εποικοδομητική μας συνεργασία, η οποία αποτυπώνεται και στην από κοινού διοργάνωση ενός σημαντικού συνεδρίου τον Μάρτιο».

 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Γιώργος Κουμπενάς δήλωσε:

«Είναι ευχάριστο να συνεργάζεται ο Φορέας μας με τον Δήμο του Πειραιά που θεωρείται η έδρα της ναυτιλίας και που συμβαίνει να είναι ο πρώτος λιμένας της χώρας. Η Ένωση και τα μέλη μας, καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξη του κλάδου αυτού του θαλάσσιου τουρισμού στον Πειραιά». Στοχεύουμε, είπε ο κ. Κουμπενάς, στην παροχή κάθε διευκόλυνσης των πλοίων στον λιμένα, καθώς και των εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών και τουριστών που μεταφέρονται με αυτά. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον Δήμαρχο κ. Μώραλη, ο οποίος δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του κλάδου αυτού του θαλάσσιου τουρισμού, με τα γνωστά οφέλη για την τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής και ασφαλώς την οικονομία της χώρας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button