Δελτία τύπου

Χρυσό βραβείο στον Δήμο Πειραιά για το πρόγραμμα ανακύκλωσης «e-Κάνθαρος»

Στα βραβεία Best City Awards 2023

Ο Δήμος Πειραιά απέσπασε ακόμα μια σημαντική διάκριση, κατακτώντας Χρυσό βραβείο για το πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης «e-Κάνθαρος» στα  «Βest City Awards 2023», τα οποία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, απενεμήθη στον Δήμο Πειραιά το βραβείο «GOLD» στην Ενότητα 2: Green City, «Δράσεις ενθάρρυνσης – ενημέρωσης πολιτών για την ανακύκλωση, για το σύστημα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πηγή «e-Κάνθαρος».

Το βραβείο εκ μέρους του Δήμου Πειραιά, παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας.

Ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί με επιτυχία, επί σχεδόν δύο χρόνια,   το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος» αποκλειστικά για νοικοκυριά. Στόχος είναι η διεύρυνση της ανακύκλωσης στην πόλη μας με τη μέθοδο της διαλογής στην πηγή, η οποία έχει καθιερωθεί ευρωπαϊκά ως απαραίτητο στοιχείο για την αποτελεσματική ανακύκλωση απορριμμάτων.

Το πρόγραμμα «Κάνθαρος» βασίζεται στη λογική του όσο ανακυκλώνεις κερδίζεις. Η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών πραγματοποιείται από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου πόρτα – πόρτα, σε προκαθορισμένα ημέρα και ώρα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας καταμετράται η ποσότητα οικιακών απορριμμάτων που ανακυκλώνει κάθε νοικοκυριό και αναλόγως επιβραβεύεται με εκπτωτικά κουπόνια από επιχειρήσεις της πόλης μας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Χρυσό βραβείο στον Δήμο Πειραιά για το  πρόγραμμα ανακύκλωσης «e-Κάνθαρος»«Είναι πάντα ευχάριστο να βλέπεις να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου Πειραιά, πόσο μάλλον όταν αυτές αφορούν σε έναν ζωτικό τομέα, όπως είναι η ανακύκλωση. Το πρόγραμμα «Κάνθαρος» είναι μια σημαντική δράση προώθησης της ανακύκλωσης που υλοποιούμε στην πόλη μας, τα τελευταία δύο χρόνια, την οποία διευρύνουμε βήμα – βήμα στις γειτονιές του Πειραιά. Παράλληλα, δίνουμε ένα επιπλέον κίνητρο στους δημότες μας να γίνει η ανακύκλωση μέρος της καθημερινότητάς τους, καθώς με τη συμμετοχή τους στον «Κάνθαρο» απολαμβάνουν εκπτώσεις και προσφορές από τα καταστήματα της πόλης. Το πρόγραμμα «Κάνθαρος» έχει ιδιαίτερη απήχηση στους δημότες μας, καθώς συμμετέχουν περισσότερα από 2.000 νοικοκυριά, ενώ τα ποσοστά της  ανακύκλωσης στην πόλη μας έχουν διπλασιαστεί τα τελευταία δύο χρόνια, γεγονός που μας γεμίζει ικανοποίηση, καθώς οι προσπάθειές μας αποδίδουν καρπούς. Πιστεύω ότι με το πρόγραμμα «Κάνθαρος», καθώς και με άλλες δράσεις ανακύκλωσης που υλοποιούμε, συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων στον Πειραιά και κaτ΄ επέκταση στην προστασία του περιβάλλοντος. Βασική μας επιδίωξη είναι να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα «Βest City Awards 2023» για την τιμητική αυτή διάκριση».

 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε:

Χρυσό βραβείο στον Δήμο Πειραιά για το  πρόγραμμα ανακύκλωσης «e-Κάνθαρος»«Το GOLD βραβείο που είχα την τιμή να παραλάβω στα Best City Awards 2023, με γεμίζει χαρά και υπερηφάνεια για τις προσπάθειες που έχουμε κάνει, με σκοπό την ενθάρρυνση και ενημέρωση των δημοτών μας,  σχετικά με την ανακύκλωση και πιο συγκεκριμένα για το πρόγραμμα ανταποδοτικής  ανακύκλωσης «ΚΑΝΘΑΡΟΣ».  Ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από τους δημότες  μας, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν πλέον τα 2.000 νοικοκυριά. Αξίζει να σημειωθεί ότι, είναι το δεύτερο κατά σειρά βραβείο που παίρνει ο δήμος μας για τις μεθόδους που ακολουθεί, με σκοπό την αύξηση της ανακύκλωσης, μετά το βραβείο που μας απονεμήθηκε από το economist στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ.  Προχωράμε με πρόγραμμα και συνέπεια με σκοπό την περαιτέρω διεύρυνση του προγράμματος, αλλά και τη δημιουργία και ανάπτυξη νέων επιτυχημένων δράσεων».

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο πρόγραμμα: www.e-kantharos.gr

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button