Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα  στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα  στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη ΜώραληΤα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και άλλες εορταστικές μελωδίες  άκουσε σήμερα ο Δήμαρχος  Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης  από τη  Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου, την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»  και το Σωματείο «Δροσουλίτες», οι οποίοι τραγούδησαν   με συνοδεία  από λύρες, λαούτα, μαντολίνα και κιθάρες, τα παραδοσιακά κάλαντα της Κρήτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Τα κάλαντα μαζί με τον Δήμαρχο άκουσαν οι Αντιδήμαρχοι κυρίες  : Ανδριάνα Ζαρακέλη και Κυριακή Μπουρδάκου και ο κ. Δημήτρης Αράπης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Καμαράτος, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου  κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του, τόνισε:

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα  στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου που για μια ακόμη χρονιά  έπαιξε τα  παραδοσιακά κάλαντα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα τον μαέστρο  της Φιλαρμονικής κ. Μαγιάτη και όλους τους μουσικούς μας για την προσπάθεια που κάνουν όλη τη χρονιά, πολύ περισσότερο τις γιορτές και ειδικά τα Χριστούγεννα, που βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους για να δώσουν χαρά με τη μουσική τους  στους Πειραιώτες και  στους επισκέπτες μας.  Από την άλλη, μας είπε τα κάλαντα της Κρήτης η  Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», ένας σημαντικός σύλλογος του Πειραιά με πολύ μεγάλη ιστορία και παράδοση, με παρόν, αλλά και μέλλον.  Με τον Πρόεδρο  έχουμε μια πολύ στενή συνεργασία αυτά τα εννέα χρόνια. Να ευχαριστήσω επίσης και το Σωματείο Δροσουλίτες για την παρουσία του και τα παραδοσιακά κάλαντa».

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα  στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη ΜώραληΝωρίτερα, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

Ο κ. Μώραλης,  σε δήλωσή του  ευχήθηκε Υγεία και Ειρήνη για το 2023 στον κόσμο. Υγεία, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, γιατί περάσαμε όλοι τρία χρόνια πολύ δύσκολα  και ειρήνη γιατί βλέπουμε ότι τα πράγματα δυσκολεύουν και με τους γείτονές μας και γενικότερα στον κόσμο.

 

 

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα  στον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη ΜώραληΣτην κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς συμμετείχε με εορταστικές μελωδίες η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Από τον Δήμο Πειραιά  στην Ιερά Μητρόπολη  Πειραιώς παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και κ.κ. Δημήτρης  Καρύδης, Γρηγόρης Καψοκόλης, Αλέξανδρος Αργουδέλης και  Δημήτρης Αράπης. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος  Καμαράτος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κυριάκος Σιγαλάκος και κα Πασχαλίνα Καλαγιά,  ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου  κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button