Δελτία τύπου

Ξενάγηση δεκαοκτώ γυναικών  Πρέσβεων σε τοπόσημα και χώρους Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά

Μια ξεχωριστή ξενάγηση  με οικοδέσποινα την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, πραγματοποιήθηκε χθες  στην πόλη μας!

Συγκεκριμένα η κα Νταϊφά, υποδέχθηκε στον Πειραιά δεκαοκτώ γυναίκες Πρέσβεις στην Ελλάδα, από ευρωπαϊκές χώρες και από ξένα κράτη, με σκοπό να τις ξεναγήσει σε τοπόσημα, μνημεία, πολιτιστικούς χώρους και αξιοθέατα του Πειραιά.

Ξενάγηση δεκαοκτώ γυναικών  Πρέσβεων σε τοπόσημα  και χώρους Πολιτισμού του Δήμου ΠειραιάΟι Πρέσβεις ξεναγήθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη όπου θαύμασαν τις αξιόλογες εκθέσεις που φιλοξενεί, στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Δημοτικό Θέατρο όπου ενημερώθηκαν από τον κ. Γιοβανίδη για τη σπουδαία ιστορία, τις παραστάσεις και τα καλλιτεχνικά δρώμενα που παρουσιάζει και εν συνεχεία ξεναγήθηκαν και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης μας.

Στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, τις Πρέσβεις υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά

κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος τις καλωσόρισε στην πόλη μας και συνομίλησε μαζί τους.

Σημειώνεται ότι, η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Παναμά στην Ελλάδα και την Πρέσβη και Γενική Πρόξενο κα Τζούλη Λυμπερόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι, η Πρεσβεία του Παναμά στην Ελλάδα εδρεύει στην πόλη μας.

 

Οι Πρέσβεις  είναι οι εξής:

Αλβανίας κα Luela Hajdaraga, Βελγίου κα  Francoise Gustin, Μαυροβουνίου κα Ana Vukadinovic, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κα Milica Ristovic, Χιλής κα Marisol Perez, Εσθονίας κα Karin Rannu, Ιρλανδίας κα Iseult Fitzgerald, Ιταλίας κα  Patrizia Falcinelli, Λετονίας κα Ieva Briede, Λουξεμβούργου κα Elisabeth Cardoso, Ολλανδίας κα Susanna Terstal, Νορβηγίας κα  Lajla Brandt Jakhelln, Νιγηρίας κα  Nimi Akinkugbe, Παναμά κα Julie Lymberopulos, Πορτογαλίας κα Helena Paiva, Σλοβακίας κα Marcela Hanusova, Σλοβενίας κα Tamara Weingerl Požar, Καναδά κα Karine Asselin.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

Ξενάγηση δεκαοκτώ γυναικών  Πρέσβεων σε τοπόσημα  και χώρους Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά«Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Πολιτισμού Ειρήνης Νταϊφά, να επισκεφθούν την πόλη μας δεκαοκτώ γυναίκες Πρέσβεις του εξωτερικού. Στόχος μας είναι να προβάλλουμε στα ξένα κράτη την πόλη μας η οποία ομορφαίνει, γίνεται καλύτερη, φιλικότερη, πιο σύγχρονη. Να προβάλλουμε τον πολιτισμό μας, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Δημοτικό Θέατρο, τα μουσεία μας, τα αξιόλογα τοπόσημα του Πειραιά. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στις ενέργειες του Δήμου Πειραιά, οι οποίες έχουν ως επίκεντρο την εξωστρέφεια της πόλης,  προάγοντας παράλληλα  την ιστορία και την κουλτούρα του Πειραιά. Μια σημαντική ενέργεια για μια πόλη που αναπτύσσεται, όπως είναι ο Πειραιάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την

κα Νταϊφά καθώς και την Πρέσβη και Γενική Πρόξενο του Παναμά

κα Λυμπεροπούλου, η οποία συνέβαλε σε αυτή την πρωτοβουλία».

 

H Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, δήλωσε:
Ξενάγηση δεκαοκτώ γυναικών  Πρέσβεων σε τοπόσημα  και χώρους Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά«Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, καθώς έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε  γυναίκες Πρέσβεις, ορισμένες με μεγαλύτερη θητεία, καθώς και νεοαφιχθείσες στην Ελλάδα. Ήδη επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά όπου οι κυρίες ενθουσιάστηκαν, καθώς είδαμε αξιόλογες εκθέσεις, όπως επίσης και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου τις ξεναγούμε στους επιβλητικούς του χώρους, μαζί με τον κ. Λευτέρη Γιοβανίδη. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκονται στην πόλη μας και η επίσκεψή τους γίνεται σε συνεργασία με την Πρέσβη και Γενική Πρόξενο του Παναμά κα Τζούλη Λυμπερόπουλου, την οποία και ευχαριστώ θερμά καθώς και όλους όσοι μας βοήθησαν για αυτή την όμορφη ξενάγηση».

 

Ξενάγηση δεκαοκτώ γυναικών  Πρέσβεων σε τοπόσημα  και χώρους Πολιτισμού του Δήμου ΠειραιάΗ Πρέσβης και Γενική Πρόξενος του Παναμά κα Τζούλη Λυμπερόπουλου, δήλωσε:
«Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είμαστε δεκαοκτώ γυναίκες Πρέσβεις που επισκεπτόμαστε τον Πειραιά.  Σκοπός της επίσκεψης είναι να γνωρίσουν τον Πειραιά και έχουν ενθουσιαστεί πάρα πολύ. Ήδη επισκεφθήκαμε τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Δημοτικό Θέατρο, καθώς και  άλλα αξιόλογα σημεία του Πειραιά. Είναι μια όμορφη ξενάγηση».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button