Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη

Ο Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε χθες στο γραφείο του στο Δημαρχείο με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, μια σειρά έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στην πόλη μας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και έργα του Δήμου Πειραιά, τα οποία εντάσσονται στον σχεδιασμό του Δήμου Πειραιά για τη νέα προγραμματική περίοδο του ΠΕΠ Αττικής 2021 – 2027.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Γιάννης Σελίμης, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας κ. Δημήτρης Δρόσης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.

 

Ειδικότερα κατά τη συζήτηση έγινε ειδική μνεία στα σημαντικά έργα που υλοποιούνται στον Πειραιά με χρηματοδότηση της Περιφέρειας όπως είναι τα σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, έργα οδικής ασφάλειας και ασφαλτοστρώσεων, το έργο αποκατάστασης και ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Πειραιά Πέτρος Καπαγέρωφ, η Αστική Ανάπλαση Αγίου Διονυσίου στον Δήμο Πειραιά, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ακτής Κουμουνδούρου, η χρηματοδότηση της λειτουργίας του Κέντρου Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», αλλά και για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, το περιβαλλοντικό έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ στα Λακκώματα Σχιστού και άλλα.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Πειραιά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλητην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και τους συνεργάτες τους, σε μια ακόμη εποικοδομητική συνάντηση. Η συνεργασία μας είναι διαρκής, γόνιμη και παραγωγική και τους ευχαριστώ θερμά γι΄ αυτό. Αναφερθήκαμε εκτενώς στα έργα που υλοποιούνται στην πόλη μας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με την πορεία και την  εξέλιξή τους. Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα νέα έργα  και στις παρεμβάσεις που σχεδιάζει  και θα υποβάλει για χρηματοδότηση  ο Δήμος Πειραιά στη νέα προγραμματική περίοδο του ΠΕΠ Αττικής 2021 – 2027. Πρόκειται για σημαντικά έργα, ευρείες παρεμβάσεις και δράσεις στην πόλη μας, τα οποία κάνουν πράξη το όραμά μας και την αναπτυξιακή στρατηγική που έχουμε διαμορφώσει, για έναν  καλύτερο Πειραιά σε όλα τα επίπεδα, έναν πιο σύγχρονο Πειραιά, έναν Πειραιά με ανάπτυξη και ευημερία και τα επόμενα χρόνια».

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, σημείωσε:
«Με τον Δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη συνεχίζουμε την εποικοδομητική συνεργασία με στόχο το κοινό μας όραμα που είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά. Την τελευταία τριετία, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, έχουν γίνει στην πόλη πολύ κρίσιμα έργα για την αναμόρφωση της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων. Έργα που είχαν «παγώσει» και εκκρεμούσαν για χρόνια, καταφέραμε σε αγαστή συνεργασία με τον κ. Μώραλη, να τα βάλουμε ξανά σε τροχιά υλοποίησης, προς όφελος των πολιτών. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021-2027, την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της πόλης. Ο Πειραιάς έχει περάσει σε μία νέα εποχή, μεταμορφώνεται καθημερινά σε μία σύγχρονη, λειτουργική πόλη, όπως αξίζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button