Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Χριστούγεννα στον Πειραιά Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για  Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά, το πρόγραμμα για  αύριο,  Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2022, είναι το ακόλουθο :

 

  • TO ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ
  • Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 22:00
  • πλατεία Κοραή

Χριστούγεννα στον Πειραιά  Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για  Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022Ένα παραμυθένιο χωριό εμπνευσμένο από την μαγεία και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων αλλάζει την όψη της κεντρικής πλατείας του Πειραιά: το Χωριό των Ξωτικών συγκεντρώνει φέτος στην πλατεία Κοραή αναρίθμητα παιχνίδια και θεματικές δραστηριότητες για όλους!

Από τις 8 Δεκεμβρίου 2022 και για έναν ολόκληρο μήνα, στο Χωριό των Ξωτικών θα βρείτε το εντυπωσιακό καρουζέλ των Χριστουγέννων, το χριστουγεννιάτικο τρενάκι, παιχνίδια για παιδιά, δεκάδες ξύλινα σπιτάκια φωτισμένα και γιορτινά, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους του: τον Άγιο Βασίλη και τους διάσημους βοηθούς του, τα ζαβολιάρικα, ακαταπόνητα και εργατικά ξωτικά!

Διοργάνωση : Διεύθυνση Εξωστρέφειας-Destination PiraeusΜε την ευγενική υποστήριξη :  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΔΕΠΑ, ΙΚΕΑ, Σκλαβενίτης,

 

 

  • « ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ… »: O ΘΙΑΣΟΣ ΤΩΝ ΑΦΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

o   Σάββατο 10.12.2022 _ 11.30 ● Πλατεία Πηγάδας (Α΄ Κοινότητα)

o   Κυριακή 11.12.2022 _ 11.30 ● Πλατεία Γεννηματά (Δ΄ Κοινότητα)

Χριστούγεννα στον Πειραιά  Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για  Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022Ο Δήμος Πειραιά στέλνει το μήνυμα των Χριστουγέννων στις γειτονιές του! Ο θίασος των Αφηγητών του Χρόνου περιοδεύει στις πλατείες των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων της πόλης με την υπαίθρια παράσταση «Κόκκινη κλωστή δεμένη…», που ερμηνεύουν 12 ηθοποιοί, απόφοιτοι της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης, ο Άγιος Βασίλης και το Αρχιξωτικό του,  ο Τρελοκαπελάς από τη Χώρα των Θαυμάτων, ο Καρυοθραύστης, ένας Μάγος με δώρα, ο Σκρούτζ και ένας Ναύτης που έπεσε από το στολισμένο καράβι …μπλέχτηκαν σε ένα παραμύθι που αναζητά να βρει το τέλος του και το σκοπό του πριν καταφτάσουν τα Χριστούγεννα!

Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άννα Παπαγιαννάκη Διβανή.

ΔΙΑΝΟΜΗ: Ζήνα Παγδατή, Γωγώ Ματθαιάκη, Κατερίνα Λασηθιωτάκη, Νεφέλη Κωνσταντινίδη, Χάρης Σουλτάτος, Μαρία Καλιακάκη, Μυρτώ Κρανιά, Αντιγόνη Μυλωνοπούλου, Νίκος Παπαδάκης

Διοργάνωση: Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus, Πειραϊκός Σύνδεσμος

 

 

Το πρόγραμμα των εορταστικών  εκδηλώσεων για την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022,  είναι το ακόλουθο:

 

 

  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

 

Χριστούγεννα στον Πειραιά  Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για  Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά εναρμονίζεται με το γιορτινό κλίμα των ημερών και πλημμυρίζει τις γειτονιές της πόλης με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές!

Πάρκο Γεννηματά, 11:00, πλατεία Κοραή 11:45 (Christmas fest).

Διοργάνωση: Φιλαρμονική Ορχήστρα, Διεύθυνση Πολιτισμού Δήμου Πειραιά

 

  • ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟΥ «ΑΦΡΟΔΙΤΗ»
  • 18:00
  • Πασαλιμάνι

Χριστούγεννα στον Πειραιά  Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για  Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022Χριστούγεννα στο μεγάλο λιμάνι! Στον Πειραιά, ο στολισμός της πιο εορταστικής περιόδου του χρόνου περιλαμβάνει το παραδοσιακό έθιμο του στολισμένου καραβιού.

Τη Κυριακή  11 Δεκεμβρίου, στο Πασαλιμάνι, απλώνουμε βαθιές ρίζες στην παράδοση, στολίζουμε και φωταγωγούμε ένα πανέμορφο σκαρί με ξεχωριστή ιστορία. Πρόκειται για το ιστιοφόρο «Αφροδίτη» με την ευχή -ο στολισμός του καραβιού που παραδοσιακά στον ελληνικό κόσμο συμβολίζει το καλωσόρισμα των ναυτικών για τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων- να φέρει σε όλους μας, τη συμπόνια και τη χαρά που απολαμβάνουμε τις μέρες των εορτών. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά θα πλαισιώσει τη φωταγώγηση με Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες.

Διοργάνωση : Διεύθυνση Εξωστρέφειας – Destination Piraeus,  Διεύθυνση Ηλεκτρολογικού – Μηχανολογικού

Με την ευγενική υποστήριξη:  Μαρίνα Ζέας, D Marin, Όμιλος Vernicos Tugs and Salvage.

 

  • KIDS CHRISTMAS FEST
  • 11.00 – 20.00
  • Πλατεία Κοραή

Το Kids Christmas fest επιστρέφει στον Πειραιά και φέτος τα Χριστούγεννα! Με αφορμή την 11η Δεκεμβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού έπειτα από πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε. και της UNICEF, στο Χωριό των Ξωτικών στην πλατεία Κοραή οργανώνεται ένα εορταστικό φεστιβάλ γεμάτο ψυχαγωγικές δράσεις, παιχνίδια, δραστηριότητες για παιδιά και… μεγάλα παιδιά.

Αναλυτικό Πρόγραμμα :

  • Το ταξίδι των ευχών | Θεατρικό παιχνίδι για παιδιά _ 11.00 12.00

Η παιδαγωγός θεάτρου – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Μαρία Ρεντίφη και το Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης «Θεάδραση» μας ταξιδεύουν στη μαγεία των Χριστουγέννων, ζωντανεύοντας τις ευχές των παιδιών με ένα θεατρικό παιχνίδι γεμάτο φαντασία, χαρά, χορό και μουσική!

  • ΣαπουνΌπερα, Τhe Soap Opera | Παράσταση οπερέτας _ 12.00 13.00

«Ετοιμαστείτε! Ετοιμαστείτε! Καταφτάνει η ΣαπουνΌπερα!». Μια περιπατητική δράση για όλες τις ηλικίες, ένα εντυπωσιακό θέαμα με σαπουνόφουσκες,  επενδυμένη με αγαπημένα οπερατικά κομμάτια και εντυπωσιακά κουστούμια εμπνευσμένα, από το καλλιτεχνικό ρεύμα του Bauhaus.

Παραγωγή: Mr & Mrs Bubble – Art space fabrica

 

  • Robotonio | Εργαστήρια ρομποτικής για παιδιά _ 12.00 14.00

Σε αυτό το εργαστήριο οργανώνουμε αγώνες Sumo με ρομπότ! Δύο ρομπότ διαγωνίζονται σε κυκλική πίστα. Νικητής είναι εκείνο το ρομπότ που θα καταφέρει να βγάλει τον αντίπαλο από την πίστα. Τα παιδιά συμμετέχουν επιλέγοντας ρομπότ και ενεργοποιώντας το να πάρει μέρος στον αγώνα.

Παραγωγή: Robotonio

  • Express yourself by Kroma | Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά _ 11.00 15.00

Η Kroma αγαπά την τέχνη, τον πολιτισμό, τις νέες τεχνολογίες, τα συναισθήματα που συνδέουν τους ανθρώπους σε μια ομάδα και τα παιδιά! «Ο πεινασμένος Χιονάνθρωπος», «Ένα μπισκότο για όλους», «Φροντιστές ταράνδων», «Χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια»: τέσσερα θεματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια έχουν σχεδιαστεί και παρουσιάζονται από τη διεθνή πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού, Kroma, αντλώντας έμπνευση από τα φετινά Χριστούγεννα!

Παραγωγή: KROMA

  • Face Painting & Cookies | Εργαστήρια για παιδιά _ 11.00 15.00

Δύο δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά: το Χριστουγεννιάτικο Face Painting προσφέρει στα παιδιά τη διασκέδαση και το παιχνίδι που απολαμβάνουμε στις γιορτές, ενώ το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής είναι η ευκαιρία τους να πλάσουν ζύμη και να ψήσουν τα πιο νόστιμα και τραγανά κουλουράκια των φετινών Χριστουγέννων!

Παραγωγή: ΙΕΚ ΑΛΦΑ

 

Εργαστήρι χρώμα| Μεγάλοι-μικροί ζωγράφοι ζωγραφίζουν σε καμβαδάκια μινιατούρες! _11:00-15:00

Το εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας “Χρώμα” ζωγραφίζει μαζί με τα μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά, χριστουγεννιάτικα έργα τέχνης σε μικρά καμβαδάκια, με χρώματα και πινέλα.

Χιόνια, μπισκοτόσπιτα, χιονάνθρωποι, έλατα, ελαφάκια, όλα μπορούν να γίνουν μια ονειρεμένη “τόση-δα” ζωγραφιά, γιατί έτσι κι αλλιώς τα Χριστούγεννα έχουν μέσα τους όλη την αγάπη και την χαρά της δημιουργίας!

Σχεδιασμός/Παραγωγή : Χρώμα εργαστήριο εικαστικής δημιουργίας.

  • Εργαστήρια Σκίτσου & Ζωγραφικής | Εργαστήρια για παιδιά _ 11.00 15.00

Η ιδέα της δράσης  συνδέεται με την κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών, τα οποία θα κατασκευαστούν και θα ζωγραφιστούν στο σημείο της δράσης. Κάποια στολίδια θα έχουν προετοιμαστεί από το εργαστήρι και θα χρωματιστούν από τα παιδιά και κάποια θα φτιαχτούν επιτόπου και εξ ολοκλήρου.

Παραγωγή: Πειραιώς Τέχνη

 

  • «Ο Καραγκιόζης και οι καλικάντζαροι», «Το θαύμα των Χριστουγέννων» | Θέατρο για τα παιδιά _ 17.00 – 20.00

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Καραγκιόζης κάνει τα θελήματα του κύριου Σκορδαλιά, προκειμένου να κερδίσει λίγα χρήματα για την οικογένειά του. Ο κύριος Σκορδαλιάς τρέμει από τον φόβο του, επειδή γνωρίζει ότι, όπου να ’ναι, θα έρθουν οι καλικάντζαροι και ανησυχεί πως θα του αρπάξουν τα χρήματά του. Τελικά, θα καταφέρουν αυτοί και η οικογένειά τους να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και πώς;

Δύο γιορτινές θεατρικές παραστάσεις για παιδιά.

Παραγωγή: Σπυροπούλειο Θέατρο

 

  • Καλικαντζαροcomics! | Εργαστήρι Comics _ 13.30 15.00

Η αφηγήτρια και εμψυχώτρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Athens Comics Library Βασιλεία Βαξεβάνη αφηγείται θρύλους και παραμύθια από το Δωδεκαήμερο. Την παραμονή των Χριστουγέννων και για δώδεκα μέρες βγαίνουν στον απάνω κόσμο τα καλικαντζάρια! Πειράζουν τους ανθρώπους και τα ζωντανά, μαγαρίζουν σπίτια και γλυκά και σκαρώνουν φάρσες και  πειράγματα. Και μετά το παραμύθι…: σχεδιάζουμε την δική μας ιστορία comics!

Παραγωγή: Athens Comics Library

Διοργάνωση: Διεύθυνση Επικοινωνίας- Destination Piraeus

 

  • ΟΙ ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Χριστούγεννα στον Πειραιά  Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για  Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022Εφορμώντας από την πλούσια αφηγηματική παράδοση για τους καλικάντζαρους, η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και το Τμήμα Θεάτρου και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο Πρόγραμμα δράσεων «Οι Καλικάντζαροι εισβάλλουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά».  Από την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023, παρακολουθήστε δωρεάν ένα σύνολο εκπαιδευτικών εργαστηρίων και παρουσιάσεων στις οποίες οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τις λαϊκές παραδόσεις, τις εορταστικές εκδηλώσεις, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού που σχετίζονται με τον κύκλο των Χριστουγέννων και του Δωδεκαημέρου, όταν …οι καλικαντζαραίοι βγαίνουν από τα έγκατα της γης και αναστατώνουν τους ανθρώπους!

18:00

Στολισμός του Δέντρου των Ευχών

Σε συνεργασία με τις συντονίστριες εκπαιδευτικού έργου νηπιαγωγών

του 6ου ΠΕΚΕΣ Αττικής.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά  και ο Άγιος Βασίλης που θα δώσει «κεράσματα» στους μικρούς μας φίλους!

 

Διοργάνωση: Διεύθυνση Πολιτισμού, με τη συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, του Τμήματος Καλλιτεχνικής Παιδείας και του Τμήματος Θεάτρου και Κινηματογράφων

 

  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων φιλοξενεί παραστάσεις και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους.

 

Classic Christmas

Συναυλία  – Κεντρική Σκηνή

Ώρα έναρξης: 12.00 πμ

Η Μικτή και Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» παρουσιάζουν στη φετινή Χριστουγεννιάτικη συναυλία τους, δύο έργα του κλασικού χορωδιακού ρεπερτορίου.

Στο πρώτο μέρος θα ακουστεί Missa no 17 – J.M. Haydn, μια λειτουργία της κλασικής περιόδου γραμμένη από τον φημισμένο για τις χορωδιακές δημιουργίες του συνθέτη. Την Μικτή Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» συνοδεύουν: Βιολί: Γεώργιος Χάλαρης, Βιολί: Σορένα.

Καλογεροπούλου, Βιολοντσέλο: ΑλέξανδροςXαραλάμπους,
Πιάνο: Μαριάννα Σπυράκου, Μαέστρος: Μαρία Μιχαλοπούλου.

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί από τη Γυναικεία Χορωδία «Καλλιτεχνήματα» η σύνθεση του 20ού αιώνα A Ceremony of Carol’s – B. Britten, με ανάλογα τεχνότροπα αρμονικά στοιχεία.

 

 

  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΔΑΠ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο,  στις 19:00

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με το Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά, θα μας «μοιράσουν» παιδικά χαμόγελα με αφορμή τον ερχομό των φετινών Χριστουγέννων.

Οι μικροί πρωταγωνιστές μας θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικα θεατρικά έργα, χορογραφίες hip-hop, ρυθμικής και θα τραγουδήσουν τα κάλαντα.

Στο τέλος της γιορτής, τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα έρθει για να μοιράσει πολλά δωράκια, να δημιουργήσει όμορφες στιγμές και να “ζεστάνει” τις καρδιές όλων μας

Διοργάνωση: Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Σωματείο “ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ”

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button