Δελτία τύπου

Μια ξεχωριστή «συνεδρίαση»  στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά

Οι μαθητές της τρίτης τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου σε ρόλο Δημοτικών Συμβούλων

Μια ξεχωριστή «συνεδρίαση»  στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου ΠειραιάΜια ξεχωριστή «συνεδρίαση» πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού στα έδρανα των Δημοτικών Συμβούλων  κάθισαν οι μαθητές της τρίτης τάξης του 22ου Δημοτικού Σχολείου  και συζήτησαν με  τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη για όλα τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν την πόλη.

Ο κ. Μώραλης απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν τα παιδιά, μιλώντας τους παράλληλα για την ιστορία  της πόλης, για τα καθήκοντα του Δημάρχου, καθώς και για τη δομή του δήμου.

Μια ξεχωριστή «συνεδρίαση»  στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου ΠειραιάΤους μαθητές υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η  Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος  και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Χρήστος Μακρής.

 


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Μια ξεχωριστή «συνεδρίαση»  στην αίθουσα  του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά«Ήταν η πιο ωραία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μας επισκέφθηκαν σαράντα παιδιά από δύο τμήματα της τρίτης τάξης του 22ου  Δημοτικού Σχολείου της πόλης. Συζητήσαμε, μου έθεσαν ερωτήσεις, με «έλεγξαν» και  άσκησαν την κριτική τους. Κατάλαβαν πολλά από τη συζήτησή μας και εγώ  αποκόμισα  πολλά στοιχεία από τα παιδιά.

Δεν διέκοπταν ο ένας τον άλλο και  πατούσαν με τη σειρά τους το κουμπί του μικροφώνου  για να μιλήσουν. Δεν υπήρχε καμία αντιπαράθεση σε αντίθεση με εμάς τους μεγάλους που όταν συνεδριάζουμε διακόπτουμε ο ένας τον άλλον,  υπάρχουν εντάσεις και  διαφωνίες. Βέβαια, όλα αυτά είναι  λογικό να υπάρχουν σε εμάς και όχι στα παιδιά.

Αυτή η «συνεδρίαση» έγινε με πρωτοβουλία των μαθητών, ήταν η πιο όμορφη συνεδρίαση  και  θα ήταν χαρά μας να γίνει και με μαθητές άλλων σχολείων».

 

Στο τέλος της επίσκεψης,  ο κ. Μώραλης προσέφερε στις δασκάλες βιβλία για την ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου και στα παιδιά Χριστουγεννιάτικα δώρα. Από τη μεριά τους, οι μαθητές προσέφεραν στον Δήμαρχο μια μεγάλη ζωγραφιά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button