Δελτία τύπου

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση WIMA

Ο Δήμος Πειραιά και η WIMA προχώρησαν στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, την Πέμπτη 24/11/2022, με κύριο στόχο την ενίσχυση και την στήριξη της καινοτόμου ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας .

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον  Πρόεδρο της WIMA κ. Ηλία Χατζηεφραιμίδη.

Εκ μέρους του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν ο κ. Δημήτρης Καρύδης, Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, ο κ. Ηλίας Σαλπέας, Διευθύνων Σύμβουλος Αναπτυξιακού Οργανισμού Δήμου Πειραιά “ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝ” και τα μέλη του Δ.Σ. της WIMA,  κ. Άγγελος Δρακόπουλος, Αντιπρόεδρος,  κ. Ιωάννης Κορδάτος, Γενικός Γραμματέας, κ. Γιώργος Λυγερός, Αναπληρωματικός Γενικός Γραμματέας, κα Ζωή Χασούρα, Ταμίας,  κ. Γιώργος Παπαμανώλης, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων, κ. Σπύρος Γκούμας, Έφορος Διεθνώς Σχέσεων και Marketing, κ. Θανάσης Αθανασόπουλος, μέλος της WIMA  και κα Σταματία Γιασιράνη, Διευθύντρια Ένωσης. Επίσης ο κ. Αντώνης Μήλιας, Διευθυντής Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης και η κα Θεώνη Παντελή, Προϊσταμένη Τμήματος Επιχειρηματικότητας, Γαλάζιας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας του Δήμου.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Πειραιά και η Διεθνής Ναυτική και Βιομηχανική Ένωση WIMAΤόσο ο Δήμαρχος του Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης όσο και ο Πρόεδρος της WIMA κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης, τόνισαν ότι ο σκοπός του Μνημονίου είναι η συνεργασία των δύο φορέων με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους, λειτουργώντας ως γέφυρα καινοτόμων ιδεών στον χώρο της γαλάζιας οικονομίας, αλλά και στην εδραίωση μιας σταθερής σχέσης συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση και τη στήριξη της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας στο τομέα της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Πιο συγκεκριμένα, η WIMA καθώς και τα μέλη της είναι στη διάθεση του Δήμου Πειραιά για οποιαδήποτε ανάγκη έχει ο Δήμος Πειραιά που άπτεται του αντικειμένου της, ενώ ταυτόχρονα θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες του  για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Πειραιά θα ενημερώνει για τις ανάγκες που προκύπτουν στον Δήμο Πειραιά και που μπορεί η WIMA να συνδράμει, καθώς και για τις εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο που αφορούν την ναυτιλιακή κοινότητα.

Στο πλαίσιο του Μνημονίου οι δύο φορείς θα προχωρήσουν στην από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών και στη διοργάνωση εκδηλώσεων – ημερίδων – συνεδρίων, σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button