Δελτία τύπου

Εργασίες ανακαίνισης του Δήμου Πειραιά σε σχολεία της πόλης

Εργασίες ανακαίνισης του Δήμου Πειραιά σε σχολεία της πόληςΜε εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τον Δήμο Πειραιά οι εργασίες ανακαίνισης σχολικών κτηρίων της πόλης, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών και τη δημιουργία ενός καλαίσθητου περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι εργασίες αφορούν εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους και περιλαμβάνουν ελαιοχρωματισμούς, καθώς και αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις στα εξής σχολικά κτήρια:

Νηπιαγωγεία:

8ο,  12ο, 17ο , 23ο , 33ο, 45ο, 53ο.

 

Δημοτικά σχολεία:

1ο,  2ο, 3ο, 8ο ,14ο, 17ο, 20ο,  22ο,  23ο,,27ο,  32ο, 34ο,

36ο,  38ο , 44ο ,  50ο,  53ο,  54ο,  Ράλλεια Πρότυπα Πειραματικά.

 

Γυμνάσια-Λύκεια

7ο, 9ο, ΓΕΛ Καλλίπολης, 1Ο Γυμν. – 1ο Λύκειο, 3ο  Γυμν., Ιωνίδειος, 1Ο ΕΠΑΛ Πειραιά,  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.

 

Σημειώνεται, πως οι παρεμβάσεις στους χώρους των σχολείων γίνονται με τρόπο που δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία τους και θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, έτσι ώστε να διαθέτει η πόλη μας όσο το δυνατόν πιο λειτουργικές  σχολικές μονάδες.

 

Εργασίες ανακαίνισης του Δήμου Πειραιά σε σχολεία της πόληςΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει τις εργασίες ανακαίνισης σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης μας. Ως Δημοτική Αρχή είμαστε πάντα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των σχολείων μας είναι παλαιά και με προβλήματα, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε στα αιτήματα των σχολείων, έτσι ώστε να φοιτούν οι μαθητές  σε ασφαλή, λειτουργικά και καλαίσθητα σχολικά κτήρια. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια επιμονή, προκειμένου να προσφέρουμε καλύτερα σχολεία στα παιδιά μας».

 

 

 

Εργασίες ανακαίνισης του Δήμου Πειραιά σε σχολεία της πόληςΗ Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε σχετικά:
«Τα σχολικά κτήρια της πόλης μας είναι όλα αρκετά παλαιά  και πολλά (150 σχολικές μονάδες) και για τον λόγο αυτόν οι εργασίες ανακαίνισης θα πραγματοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, για να συμβάλλουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα στον εκσυγχρονισμό των σχολικών μας μονάδων. Η προσπάθειά μας για τη βελτίωση των σχολικών μας υποδομών είναι συνεχής».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button