Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης προλόγισε το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «Πριν σβήσουν τα φώτα» στο Δημοτικό Θέατρο

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  προλόγισε το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη  «Πριν σβήσουν τα φώτα» στο Δημοτικό ΘέατροΟ Δήμαρχος Πειραιά  κ. Γιάννης Μώραλης προλόγισε  το νέο βιβλίο του  κ. Μίμη Ανδρουλάκη «Πριν σβήσουν τα φώτα», κατά την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε χθες  στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.

 

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  προλόγισε το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη  «Πριν σβήσουν τα φώτα» στο Δημοτικό ΘέατροΓια το βιβλίο μίλησαν ο πρώην Υπουργός κ. Κώστας Λαλιώτης, ο συγγραφέας και Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά κ. Στέφανος Μίλεσης, ο ιστορικός κ. Βάσιας Τσοκόπουλος και ο συγγραφέας – δημοσιογράφος των «Νέων» κ. Δημήτρης Μανιάτης. Xαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά και πρώην Αντιδήμαρχος  κ. Στέλιος Γαϊτανάρος.

Την παρουσίαση του βιβλίου  οργάνωσαν η Φιλολογική Στέγη  Πειραιά και οι εκδόσεις «ΠΑΤΑΚΗ», υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  προλόγισε το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη  «Πριν σβήσουν τα φώτα» στο Δημοτικό Θέατρο«Αποτελεί χαρά και τιμή για εμένα να προλογίσω το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, «Πριν σβήσουν τα φώτα». Έχω ξαναμιλήσει για βιβλίο του Μίμη, αυτό που έγραψε για τον Μίκη Θεοδωράκη και το παρουσιάσαμε εδώ, στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, πριν από μερικά χρόνια. Τώρα όμως είναι διαφορετικά. Το βιβλίο «Πριν σβήσουν τα φώτα», δεν είναι ακόμα ένα από τα δεκάδες βιβλία του, στα οποία, όπως ο ίδιος αναφέρει «κρυβόταν πίσω από τους ήρωές του» αλλά ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο, γι’ αυτό και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως που μου κάνει την τιμή να το προλογίσω. Ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος, τον οποίο θαυμάζω και εκτιμώ ιδιαίτερα. Είναι ένας καλός επιστήμονας και υπήρξε κατά τη γνώμη μου και ένας ξεχωριστός πολιτικός, αλλά το κυριότερο  είναι ένας ενδιαφέρων άνθρωπος που επιζητάς να συζητάς μαζί του και να τον διαβάζεις. Ακούσαμε ενδιαφέρουσες ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες, με αναφορές μέχρι τη Μεταπολίτευση, μέχρι το 1974 με κεντρικό άξονα την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τον Πειραιά. Είναι πάντα επίκαιρος ο Μίμης γιατί έχει την ικανότητα να συνδέει το τώρα με το παρελθόν και να δίνει ευκαιρία για το μέλλον, άρα θα είναι και στο μέλλον επίκαιρος. Είμαι βέβαιος ότι και αυτό το βιβλίο του, θα έχει τεράστια επιτυχία. Είναι ένας πολυγραφότατος συγγραφέας, με καινούριο βιβλίο σχεδόν κάθε χρόνο και με ένα πολύ μεγάλο αναγνωστικό κοινό που τον ακολουθεί και «ανεβάζει» τα βιβλία του στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων. Του εύχομαι κάθε επιτυχία και με ανυπομονησία περιμένουμε και τον δεύτερο τόμο της αυτοβιογραφίας του, από την περίοδο της Μεταπολίτευσης και μετά. Χαιρόμαστε γιατί τιμά τον Πειραιά, αφού έγινε στην πόλη μας  η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του. Θα ήθελα να συγχαρώ τη Φιλολογική Στέγη Πειραιά για την όμορφη εκδήλωση στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο».

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  προλόγισε το νέο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη  «Πριν σβήσουν τα φώτα» στο Δημοτικό Θέατρο

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για όλους» κ. Νίκος Μπελαβίλας, οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Γκερλές και κα Βάνα Μελά, ο Πρόεδρος της Β’ Δημοτικής Κοινότητας και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο Πρόεδρος της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, o Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου κ. Χρήστος Μακρής.

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button