Δελτία τύπου

Νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2023

Η συνολική μείωση στον Δήμο Πειραιά ανέρχεται τα τελευταία 8 χρόνια στο 25%

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Πειραιά δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς προχωρά σε νέα μείωση 2% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών για το 2023, όπως και σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις για  τη στήριξη δημοτών, επιχειρήσεων και  ευπαθών ομάδων της πόλης μας.

Η νέα αυτή μείωση εγκρίθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Είναι χαρακτηριστικό πως η συνολική μείωση ανέρχεται στο 25% σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών  τελών τα τελευταία 8 χρόνια.

Στο ίδιο πλαίσιο, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου Πειραιά για την πρώτη κατοικία ως εξής: 

  • πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους.
  • πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000€ χωρίς περιορισμό  στα τ.μ. της οικίας.
  • μείωση 50% για πολύτεκνους, τρίτεκνες οικογένειες με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000€.

Επιπλέον, διατηρείται η μείωση κατά 70% στα ανταποδοτικά τέλη για τα ακίνητα που χρησιμοποιούνται από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (πολιτιστικά, αθλητικά κ.λ.π.)

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Για τη Δημοτική Αρχή οι μειώσεις, απαλλαγές και οικονομικές ελαφρύνσεις στα ανταποδοτικά τέλη, για ακόμη μια χρονιά, αποτελεί σταθερή επιλογή, καθώς επιθυμία μας είναι να στηρίζουμε έμπρακτα τους Πειραιώτες, τις ευπαθείς ομάδες και την τοπική κοινωνία.  Παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον του Δήμου και το αυξημένο ενεργειακό κόστος που καλούνται να διαχειριστούν ο Δήμος Πειραιά όπως και όλοι οι Δήμοι και τα νοικοκυριά, συνεχίζουμε την πολιτική των μειώσεων στα δημοτικά μας τέλη, φτάνοντας σε συνολική μείωση 25%  στις δύο θητείες μας, γεγονός που μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Προφανώς και δεν πανηγυρίζουμε. Αντιθέτως, θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση να είμαστε δίπλα στους Πειραιώτες και στις ανάγκες τους δίνοντας οικονομική «ανάσα» με σημαντικές μειώσεις σε όλες τις κατηγορίες των ανταποδοτικών τελών, καθώς και να αναβαθμίζουμε τις υπηρεσίες «αιχμής», όπως είναι η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός  για να απολαμβάνουν οι δημότες αυτά για τα οποία πληρώνουν. Επιθυμία μας είναι να βελτιώνουμε  την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των Πειραιωτών και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε».

 

Ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που μπορούμε και συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε εδώ και επτά χρόνια, να μειώνουμε δηλαδή κάθε χρόνο τα ανταποδοτικά τέλη, σταθεροί στις δεσμεύσεις μας προς τους δημότες του Πειραιά. Θέλουμε να είμαστε κοντά τους και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βελτιώνουμε την ποιότητα της ζωής τους. Εφέτος προβαίνουμε σε νέα μείωση 2% που στο σύνολο φτάνει το 25%, διατηρώντας και όλες τις άλλες απαλλαγές που έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια.  Όλη αυτή η πολιτική των μειώσεων εφαρμόζεται με μεγάλη προσπάθεια για την ελάφρυνση και τη στήριξη των νοικοκυριών, αλλά και των επιχειρήσεων του Δήμου μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα τους κάνοντας το καλύτερο δυνατό για την πόλη μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button