Δελτία τύπου

Έφτασε το Μετρό στον Πειραιά

Ιστορική ημέρα  για την πόλη και τους Πειραιώτες

Έφτασε το Μετρό στον ΠειραιάΙστορική είναι η σημερινή ημέρα για την πόλη του Πειραιά και τους Πειραιώτες, καθώς εγκαινιάστηκε το Μετρό στον Πειραιά, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ  σήμερα ξεκίνησαν και τα πρώτα δρομολόγια.

 

 

 

Έφτασε το Μετρό στον ΠειραιάΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό, την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και τους ιθύνοντες της «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.» στον σταθμό «Μανιάτικα», επιβιβάστηκαν στο Μετρό και έκαναν τη διαδρομή έως το Δημοτικό Θέατρο όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων.

 

 

 

Έφτασε το Μετρό στον ΠειραιάΣτη συνέχεια ξεναγήθηκαν στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» όπου εκτίθενται τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν  κατά τη διάρκεια των εργασιών  του Μετρό.

Η λειτουργία των  σταθμών της γραμμής 3 «Μανιάτικα» -«Πειραιάς» – «Δημοτικό Θέατρο» αναμένεται να αλλάξει καταλυτικά τη λειτουργία της πόλης, δίνοντας σημαντική κυκλοφοριακή «ανάσα» στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη ανέφερε μεταξύ άλλων: «κ. Δήμαρχε το Μετρό και οι 3 σταθμοί τίθενται σε λειτουργία, στη διάθεση πάνω από όλα των Πειραιωτών, σε έναν Πειραιά που αλλάζει, σε έναν Πειραιά ο οποίος αναδεικνύεται και αποκτά νέα δυναμική μέσα από μια σειρά σημαντικών έργων, δημόσιων και ιδιωτικών. Το πρώτο λιμάνι της χώρας αποκτά τη θέση που του αξίζει».

 

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
Έφτασε το Μετρό στον Πειραιά«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ορόσημο για τον Πειραιά. Είναι μια  ημέρα χαράς και γιορτής. Το Μετρό,  έργο ζωτικής σημασίας υπερτοπικού χαρακτήρα με πολλαπλά οφέλη για την πόλη μπαίνει στις ζωές των Πειραιωτών. Νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος και υπερήφανος που η πόλη μας αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο, αποκτά μεγαλύτερη δυναμική, γίνεται πιο σύγχρονη, φιλική και φιλόξενη για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους, τους επισκέπτες.  Με τη λειτουργία του Μετρό, του οποίου τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σήμερα παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Πειραιάς μετατρέπεται σε  έναν σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβο, ο οποίος συνδέει το μεγάλο λιμάνι με το αεροδρόμιο, αλλάζοντας παράλληλα τον τρόπο αστικής κινητικότητας της πόλης. Είναι βέβαιο ότι το Μετρό θα δώσει μεγάλη ανάσα στο έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα που διαχρονικά απασχολεί την πόλη μας. Η  έλευσή του σε συνδυασμό με μια σειρά εμβληματικών έργων που υλοποιούμε ως Δημοτική Αρχή, αναμφίβολα συμβάλλει στην αναπτυξιακή προοπτική του Πειραιά. Επιπλέον, χαίρομαι ιδιαίτερα που δημιουργήθηκε ακόμα μια εστία πολιτισμού στην πόλη μας, καθώς στον σταθμό «Δημοτικό Θέατρο» εκτίθενται σημαντικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του Μετρό, τα οποία μπορούν να θαυμάσουν οι επιβάτες. Ο Πειραιάς προχωράει, προοδεύει και είμαστε αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button