Δελτία τύπου

Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Μεξικό Αργυρώ Παπούλια

Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Μεξικό Αργυρώ ΠαπούλιαΤο ενδεχόμενο αδελφοποίησης του Πειραιά με την πόλη – λιμάνι Βέρα Κρουζ  εξετάστηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με την Πρέσβη της Ελλάδας στο Μεξικό κα Αργυρώ Παπούλια που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επιπλέον, η δυνατότητα υλοποίησης συνεργειών ανάμεσα στον Πειραιά και την Βέρα Κρουζ, καθώς και με άλλες πόλεις του Μεξικού στους τομείς του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της ναυτιλίας, της διοίκησης όπως και σε επίπεδο παραγωγικών φορέων.

Από τον Δήμο Πειραιά συμμετείχαν στη συνάντηση η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης,  ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και ο σύζυγος της Πρέσβεως και πρώην  Γενικός Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Στεφάνου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  ανέφερε πως η συνάντηση με την Πρέσβη εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά.  Σημείωσε,  πως ο Πειραιάς και η Βέρα Κρουζ ως πόλεις λιμάνια μπορούν να αποκομίσουν αμοιβαία οφέλη από την αδελφοποίησή τους, καθώς και από την ανάπτυξη συνεργασιών σε καίριους τομείς, όπως είναι ο πολιτισμός, το επιχειρείν, η ναυτιλία κ.ά. Ο Δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε την Πρέσβη για την παραγωγική συνάντηση, σημειώνοντας πως οι επαφές  των δύο πλευρών θα συνεχιστούν, ώστε να καταλήξουν σε ένα κοινό πλαίσιο δράσεων ως προς την ενδεχόμενη αδελφοποίησή τους.

Η  Πρέσβης της Ελλάδας στο Μεξικό κα Αργυρώ Παπούλια δήλωσε:
«Ευχαριστώ  τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τους συνεργάτες του για την εποικοδομητική μας συνάντηση, η οποία έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας που είχα και με τον Πρόεδρο του Ε.Β.Ε.Π. κ.  Κορκίδη. Είμαστε στη διάθεση του Δήμου Πειραιά για να διευρύνουμε περαιτέρω τη συνεργασία με τη Βέρα Κρουζ και άλλες πόλεις του Μεξικού σε τομείς όπως είναι ο πολιτισμός, καθώς  και σε διάφορα άλλα πεδία».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button