Δελτία τύπου

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια  σε Λύκεια της πόλης  από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς»

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια  σε Λύκεια  της πόλης  από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς»Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει σε συνολικά 13 Λύκεια του Πειραιά τις δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή που είχε ξεκινήσει τον περασμένο Μάιο σε σχολεία της πόλης,  σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Η σημερινή δράση πραγματοποιήθηκε στο 3ο Λύκειο του Πειραιά παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη,  του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Καρύδη, της Αντιδημάρχου Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κυρίας Ασπασίας Αλιγιζάκη, της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου κυρίας Αντωνίας Καρακατσάνη και της Διευθύντριας Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Πειραιά κυρίας  Βασιλικής  Σωτηρίου.

Εκτός από την ενημέρωση των μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων, στον προαύλιο χώρο του σχολείου πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δραστηριότητες για την αναγκαιότητα της χρήσης της ζώνης ασφαλείας για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, καθώς και την αναγκαιότητα τακτοποίησης των αντικειμένων στον χώρο αποσκευών και όχι στην καμπίνα των επιβατών. Πραγματοποιήθηκε επιπλέον δραστηριότητα που  έδειξε πόσο επηρεάζεται ο εγκέφαλος από την κατανάλωση αλκοόλ.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το πρόγραμμα ενημέρωσης για την  οδική ασφάλεια είναι μια σημαντική δράση του Δήμου Πειραιά σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία πρόληψης που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες 13 Λυκείων της πόλης μας, με στόχο τη διαμόρφωση οδηγικής συνείδησης και σωστής κυκλοφοριακής συμπεριφοράς.

Δυστυχώς,  η χώρα μας κατατάσσεται στις χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις οδικής ασφάλειας με ρεκόρ θανάτων και τραυματιών στην άσφαλτο. Αυτήν την κατάσταση προσπαθούμε να αντιστρέψουμε, έχοντας ως σταθερούς συνεργάτες το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που είναι εξειδικευμένο σε αυτόν τον τομέα και κάνει εξαιρετική δουλειά».

 

Η  Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, επεσήμανε :

«Οι δράσεις για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή συνεχίζονται και στόχος μας είναι μέσα από αυτά τα σεμινάρια να εφοδιάσουμε τα παιδιά με τη γνώση, έτσι ώστε να αποφεύγουν τον κίνδυνο στον δρόμο είτε ως  οδηγοί μηχανής και αυτοκινήτου είτε ακόμη ως συνεπιβάτες, προκειμένου να μπορούν να αυτοπροστατευτούν και να έχουμε λιγότερα ατυχήματα. Επενδύουμε στα νέα παιδιά, ώστε να έχουμε ένα καλύτερο αύριο».

 

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δημήτρης  Καρύδης, σε δήλωσή του, σημείωσε:  

«Μας χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι τα παιδιά  έχουν «αγκαλιάσει» αυτού του είδους τις δράσεις που αναφέρονται στα θέματα οδικής ασφάλειας. Στόχος μας είναι μέσα από την ενημέρωση που τους παρέχουν οι ειδικοί από το  Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» να συνειδητοποιούν τους κινδύνους  που υπάρχουν στα θέματα της οδικής ασφάλειας και να έχουν καλύτερη οδηγική συμπεριφορά είτε σε αυτοκίνητο, είτε σε μηχανή είτε ακόμη και σε ποδήλατο. Με το πρόγραμμα αυτό ευελπιστούμε να έχουμε στην πόλη μας τα επόμενα χρόνια μια καλύτερη και ασφαλέστερη συμπεριφορά στα θέματα οδικής ασφάλειας».

 

Ο υπεύθυνος της κινητής μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» κ. Δημήτρης Χατζηδοπαυλάκης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

«Η συνεργασία μας με τον Δήμο Πειραιά συνεχίζεται και τη νέα σχολική χρονιά, προκειμένου να «περάσουμε» το μήνυμα της οδικής ασφάλειας στους μαθητές. Τα παιδιά είναι ανοιχτά στην πληροφορία γιατί καταλαβαίνουν ότι τους λέμε την αλήθεια. Τα προσεγγίζουμε με αγάπη, ομολογώντας πρώτα από όλα τα λάθη που εμείς έχουμε κάνει όσο ήμασταν νέοι».

 

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Σ.Ε.Φ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια  θα λειτουργήσει στο  Σ.Ε.Φ., το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στο οποίο τα  παιδιά σχολικής ηλικίας, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την ορθή χρήση του ποδηλάτου  σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα από τους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».

Οι εκδηλώσεις θα υλοποιηθούν την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου,  από τις 16:30 έως τις 19:30, την Κυριακή 9 Οκτωβρίου από τις 10:30 έως τις 14:30 και από τις 16:30 έως τις 19:30, όπως επίσης και στις 21, 22 και 23 Οκτωβρίου.  

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button