Δελτία τύπου

Νέο παράρτημα της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης Πειραιά στο Νέο Φάληρο

Νέο παράρτημα της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης Πειραιά στο Νέο ΦάληροΈνα νέο παράρτημα απέκτησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά στο Νέο Φάληρο. Σε έναν όμορφο χώρο στον Α’ όροφο του κτηρίου της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας (Δημητρίου Φαληρέως 5), ο κόσμος μπορεί να επιλέξει βιβλία μέσα από πολλές θεματικές ενότητες με έμφαση στη λογοτεχνία. Σημειώνεται πως λειτουργεί και παιδικό τμήμα, το οποίο συνεχώς ανανεώνεται.

Στόχος είναι η ανάπτυξη δράσεων φιλαναγνωσίας για παιδιά και νέους, παράλληλα με δράσεις που απευθύνονται σε όλους.

Οι αναγνώστες μπορούν να αναζητήσουν αυτά που τους ενδιαφέρουν ή απλά να περιηγηθούν στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης στο link https://library.piraeus.gov.gr/webopac/Vubis.csp

Διαφορετικά μπορούν να  επικοινωνήσουν με τους παρακάτω τρόπους:

ή με φυσική παρουσία στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα (Δημητρίου Φαληρέως 5, Νέο Φάληρο) Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 8:30 – 14:30 και Τετάρτη 11:30 – 19:30.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:

«Σε έναν καλαίσθητο χώρο στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα στο Νέο Φάληρο, επεκτείνουμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους στην ευρύτερη περιοχή, να βρίσκουν βιβλία μέσα από ένα ευρύ φάσμα τίτλων. Πιστεύουμε στη δύναμη του βιβλίου, είναι χρήσιμο στη ζωή μας και για τους μεγαλύτερους, αλλά κυρίως για τη νεολαία και θεωρώ πως έχουμε ανάγκη όλοι να αφιερώσουμε χρόνο για να διαβάσουμε βιβλία. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη προάγει τη γνώση, τη μάθηση, προάγει τον πολιτισμό και θα ήθελα να καλέσω τους δημότες μας να την επισκεφθούν και να επιλέξουν τα βιβλία της αρεσκείας τους».

 

Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά, ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία,  έπειτα από 15 χρόνια,  του Παραρτήματος Ν. Φαλήρου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά. Ένα σημείο πολιτισμού, μάθησης και γνώσης επαναλειτουργεί προς όφελος των πολιτών και ευελπιστούμε να το αγκαλιάσουν όπως είχε γίνει και στο παρελθόν».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button