Δελτία τύπου

Παραδόθηκε πλήρως  ανακαινισμένο το κλειστό γυμναστήριο  του 1ου  Γενικού Λυκείου Πειραιά

Παραδόθηκε πλήρως  ανακαινισμένο το κλειστό γυμναστήριο   του 1ου  Γενικού Λυκείου ΠειραιάΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη, επισκέφθηκαν το   1ο Λύκειο  Πειραιά,  στην οδό Αφεντούλη στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου  παραδόθηκε από τον Δήμο Πειραιά  πλήρως ανακαινισμένο το κλειστό γυμναστήριο του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Μώραλης συνομίλησε με μαθητές και καθηγητές για θέματα που αφορούν στο σχολείο.

Πρόκειται για το τέταρτο σχολικό γυμναστήριο, στο οποίο ο Δήμος Πειραιά προχώρησε σε παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές, στα αποδυτήρια και στους βοηθητικούς χώρους.

Σημειώνεται πως τον εν λόγω χώρο άθλησης χρησιμοποιούν και οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, μετά το πέρας της λειτουργίας του σχολείου.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν παραδοθεί τα κλειστά γυμναστήρια στα εξής σχολεία:

  • 14ο Γυμνάσιο Πειραιά στην Παλαιά Κοκκινιά στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα
  • Σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα
  •  13ο Γυμνάσιο Πειραιά και 3ο  Ενιαίο Λύκειο Πειραιά στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα

Το πέμπτο και  τελευταίο σχολικό γυμναστήριο που ήδη ανακαινίζεται    βρίσκεται στο Γυμνάσιο Καμινίων στην οδό Δωδεκανήσου στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Παραδόθηκε πλήρως  ανακαινισμένο το κλειστό γυμναστήριο   του 1ου  Γενικού Λυκείου Πειραιά«Ακόμη ένα σχολικό γυμναστήριο δόθηκε προς χρήση πλήρως ανακαινισμένο,  αυτή τη φορά, στο 1ο Λύκειο  Πειραιά, στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα. Χαίρομαι πάντα να βλέπω τα παιδιά να αθλούνται σε ένα νέο και όμορφο περιβάλλον. Αυτή άλλωστε είναι η στόχευσή μας: να δημιουργούμε τις κατάλληλες υποδομές στα σχολεία μας, για να απολαμβάνουν τα παιδιά τα οφέλη του αθλητισμού. Ασφαλώς αναμένουμε να σεβαστούν αυτούς τους χώρους όλοι όσοι τους χρησιμοποιούν, έτσι ώστε να μην υπάρξουν  φθορές. Με την ολοκλήρωση των εργασιών, που ήδη  ξεκίνησαν στο Γυμνάσιο Καμινίων, όλα τα σχολικά μας γυμναστήρια θα είναι πλήρως ανακαινισμένα. Θα προχωρήσουμε και σε άλλες κινήσεις, όπως είναι η εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία, με την  αντικατάσταση των λαμπτήρων με  φωτισμό τύπου LED. Μια επίσης σημαντική παράμετρος είναι ότι  ήδη υπάρχει προγραμματισμός από την ΚΤΥΠ για τη δημιουργία τριών νέων σχολείων στην πόλη μας, μια θετική εξέλιξη η οποία μας ικανοποιεί, ωστόσο δεν σταματάμε να διεκδικούμε νέα σχολικά κτήρια, καθώς τα περισσότερα από τα 150 σχολεία που διαθέτει η πόλη μας είναι παλαιά και με προβλήματα. Θέλουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και για τον λόγο αυτό, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια έτσι ώστε να ανταποκρινόμαστε  στις αυξημένες ανάγκες της».

 

Η Αντιδήμαρχος  Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε: 

Παραδόθηκε πλήρως  ανακαινισμένο το κλειστό γυμναστήριο   του 1ου  Γενικού Λυκείου Πειραιά«Τα σχολικά κτήρια στον Πειραιά είναι 150 και όλα είναι πολύ παλαιά. Θα πρέπει λοιπόν να καταβάλλουμε προσπάθεια, που όμως πολλές φορές συναρτάται και με άλλους φορείς, οι οποίοι είναι «εξωδημοτικοί».  Προσπαθούμε αυτήν την «αλυσίδα» να την κάνουμε να δουλέψει, όμως πολλές φορές σπάνε κάποιοι κρίκοι. Ωστόσο, «τρέχουμε» το δικό μας «κομμάτι» όσο μπορούμε. Εδώ έχουμε μια επιβεβαίωση της προσπάθειάς μας. Πρόκειται για το τέταρτο σχολικό γυμναστήριο, το οποίο παραδίδουμε και ήδη προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης  στο Γυμνάσιο Καμινίων, στην οδό Δωδεκανήσου. Πλέον, όλα τα κλειστά σχολικά μας γυμναστήρια θα είναι πλήρως ανακαινισμένα».

 

Στο κλειστό γυμναστήριο  παρευρέθηκαν επίσης, η  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Φυσιολατρικού Μορφωτικού Συλλόγου «Φοίνικας  Πειραιά» κ. Ανδρέας Κιοσές, η Έφορος του «Πορφύρα» κα Αναστασία Φωτάκη και ο αρχιτέκτονας του έργου κ. Γιάννης Δράτσος.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button