Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκο Τράκα

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκο Τράκα στο Δημαρχείο Πειραιά.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε μεταξύ άλλων η υποστελέχωση  υπηρεσιών του Δήμου, καθώς και θέματα αυτοδιοικητικού χαρακτήρα που αφορούν τον Δήμο και τους εργαζόμενους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε σήμερα, μετά από πρόσκλησή μου, με τον Πρόεδρο της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Νίκο Τράκα. Συζητήσαμε κυρίως το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί την αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού και κατ΄ επέκταση και τον Δήμο Πειραιά,  που δεν είναι άλλο από την ακραία πλέον υποστελέχωση αρκετών – κυρίως τεχνικών – αλλά όχι μόνο υπηρεσιών,  η οποία  οδηγεί  σε καθυστερήσεις, αλλά και σε περαιτέρω επιβάρυνση του υπάρχοντος προσωπικού. Κοινή ήταν η αντίληψη ότι θα πρέπει να γίνουν στοχευμένες προσλήψεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων μόνιμου προσωπικού, ώστε ο Δήμος να γίνει πιο γρήγορος και πιο αποτελεσματικός. Παράλληλα συζητήσαμε και θέματα που αφορούν αφενός τις υποχρεώσεις του Δήμου απέναντι στους εργαζόμενους και αφετέρου τις υποχρεώσεις των εργαζομένων με βάση τα καθήκοντα τους».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Νίκος Τράκας δήλωσε:

«Μετά από περιοδεία μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Γαλάνη στους χώρους εργασίας, πραγματοποίησα συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη για τα προβλήματα των εργαζομένων. Κοινή μας διαπίστωση ότι, η έλλειψη προσωπικού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο Δήμο Πειραιά έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην λειτουργία όλων των Υπηρεσιών και απειλεί με κατάρρευση όλες τις δομές. Στην μάχη μας για τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Αυτοδιοίκησης, καθώς και για την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης προσωπικού, η δημοτική αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης στέκεται αρωγός στα δίκαια αιτήματα μας»!

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button