Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Δήμος Πειραιά και ΚΟ.Δ.Ε.Π. συγκεντρώνουν σχολικά είδη  σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε»

mazevoume-scholika-eidhΓια 3η συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. συγκεντρώνουν σχολικά είδη για μαθητές που έχουν ανάγκη, συμμετέχοντας στην καθιερωμένη πλέον κοινωνική δράση του «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Τα σχολικά είδη που θα συγκεντρωθούν, θα προσφερθούν στους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Διδακτική Αλληλεγγύη», καθώς και σε παιδιά κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτων οικογενειών, ωφελούμενους των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

 

 

Ενδεικτικά, η συλλογή σχολικών ειδών αφορά σε:

-Στυλό μαύρα / μπλε

-Τετράδια μπλε 50φ.

-Σπιράλ θεμάτων

-Ντοσιέ με κουμπί

-Φακέλους με διαφάνειες

-Διαφάνειες

-Γεωμετρικά είδη (τρίγωνα, χάρακες, διαβήτη, μοιρογνωμόνια)

-Υπογραμμιστές

-Σχολικές τσάντες

-Κασετίνες

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 18:00, στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά (ισόγειο Δημαρχείου, πλατεία Κοραή 1).

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ανέφερε:

«Η συλλογή των σχολικών ειδών που πραγματοποιούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία για μια ακόμη χρονιά  θα στηρίξει έμπρακτα  και θα προσφέρει χαμόγελα  στους μαθητές της πόλης μας, καθώς και στις οικογένειές τους που διαβιούν υπό δύσκολες συνθήκες.

Θα ήθελα να καλέσω τις Πειραιώτισσες  και τους Πειραιώτες, τους φορείς της πόλης μας, τους συλλόγους και όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σχολικά είδη, καθώς  πρόκειται για μια σημαντική δράση προσφοράς.

Τέτοιες δράσεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Άλλωστε, οι Πειραιώτες έχουν δείξει πολλές φορές  την αλληλεγγύη και την ευαισθησία  που τους διακρίνει, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά».

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας δήλωσε:

«Στον Πειραιά χτίζουμε μεθοδικά τα τελευταία χρόνια, μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους, επενδύοντας συστηματικά στη νέα γενιά και στην κοινωνική συνοχή, μέσω της υλοποίησης αρκετών προγραμμάτων που υλοποιεί η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

 

Στο πλευρό μας έχουμε πάντα – και τους ευχαριστώ για ακόμη μια φορά – τους εκατοντάδες εθελοντές και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που στηρίζουν ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται στον Δήμο Πειραιά.

 

Καλούμε και εφέτος τους συνδημότες μας να προσέλθουν μαζικά στη δράση που υλοποιούν ο Δήμος Πειραιά, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και αφορά στη συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

 

Μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα!».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button