Δελτία τύπου

Ανακαινίστηκε πλήρως το δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια

Ανοικτό για το κοινό από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

kolymvhthrio-votsalakiaΈνα σημαντικό  έργο για τον Πειραιά, ένα έργο που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τον αθλητισμό στην πόλη μας, ολοκληρώθηκε. Ο λόγος για το δημοτικό κολυμβητήριο «Α. Γαρύφαλλος», το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τον κόσμο από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, σε νέες σύγχρονες και λειτουργικές εγκαταστάσεις.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της λειτουργίας του, επισκέφθηκαν το ανακαινισμένο δημοτικό κολυμβητήριο ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης.

Η ολική αυτή ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλόδημος ΙΙ και περιλαμβάνει νέα αποδυτήρια και γραφεία, νέες εξέδρες, ανακαίνιση στον περιβάλλοντα χώρο, νέο φωτισμό τύπου LED, νέες τέντες, περίφραξη κ.α.

Επιπλέον, δημιουργήθηκε ένα νέο γυμναστήριο στον εσωτερικό χώρο του κολυμβητηρίου, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν οι αθλούμενοι.

Χρήση του κολυμβητηρίου μπορούν να κάνουν δημότες, αθλητές, ομάδες, ενώ δεκτοί γίνονται και δημότες άλλων περιοχών. Περιλαμβάνει προγράμματα όπως aqua aerobic, συγχρονισμένη, εκμάθηση κολύμβησης ενηλίκων και ανηλίκων κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ: 210-4136355.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
moralis-vourakis«Άλλη μια σημαντική ολική ανακαίνιση σε έναν ζωτικής σημασίας αθλητικό χώρο της πόλης μας ολοκληρώθηκε και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Το δημοτικό μας κολυμβητήριο είναι μια από τις πιο σημαντικές μας υποδομές, είναι ένας όμορφος χώρος ο οποίος ανοίγει την Πέμπτη πλήρως ανανεωμένος και έτοιμος να υποδεχθεί το κοινό. Όπως είναι γνωστό, στον Δήμο Πειραιά, λόγω έλλειψης ελεύθερων οικοπέδων δεν μπορούμε εύκολα να δημιουργήσουμε νέες αθλητικές υποδομές και σε αυτό το πλαίσιο ανακαινίζουμε τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις όπως είναι τα γήπεδα Σαλπέας και Καμινίων, τα αθλητικά γυμναστήρια, τα γυμναστήρια των σχολείων μας κ.α.. Παράλληλα, διεκδικούμε τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων και χαίρομαι που στο ΣΕΦ θα δημιουργηθεί κολυμβητικό πάρκο για τον Ολυμπιακό και την Εθνική ομάδα. Επιπλέον, μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 το σκοπευτήριο θα είναι έτοιμο, ενώ το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου 11 x 11 στη Θηβών & Φαλήρου.

Τον Οκτώβριο επίσης  θα ξεκινήσει και η πλήρης ανακατασκευή όλου του χώρου στην παραλία Βοτσαλάκια και του χρόνου το καλοκαίρι θα είναι ένα εντελώς άλλο τοπίο, μια πολύ όμορφη εικόνα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια ώστε ο Πειραιάς να αποκτά, αθλητικές υποδομές που αρμόζουν στην ιστορία της πόλης, των  κατοίκων, των συλλόγων του και  των αθλητών του».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:
vourakis-moralis«Είμαι πραγματικά χαρούμενος που ένα τόσο μεγάλο έργο, η ολοκληρωτική ανακατασκευή του κολυμβητηρίου μας ολοκληρώθηκε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια καταφέραμε μέσα από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ να ολοκληρώσουμε τις εργασίες και πλέον είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε ξανά το κοινό και τους αθλητές μας, την Πέμπτη 15/09/22. Όπως έχω πει πάρα πολλές φορές ο Πειραιάς μας, η πόλη μας αλλάζει κι αυτό αποτυπώνεται και σε όλες μας τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Οι συνεργάτες μου και εγώ φροντίσαμε έτσι ώστε όλοι όσοι χρησιμοποιούν το κολυμβητήριο μας από δω και στο εξής να μπαίνουν σε μία πλήρως ανακατασκευασμένη και άρτια εξοπλισμένη αθλητική εγκατάσταση. Πρέπει επίσης να αναφέρω ότι όλοι οι αθλούμενοι μας πλέον θα μπορούν να χρησιμοποιούν και το γυμναστήριο που δημιουργήσαμε εντός των εγκαταστάσεών μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button