Δελτία τύπου

Στον Δήμο Πειραιά το 1ο Βραβείο στα “Green Awards” για τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανακύκλωσης

Το 1ο βραβείο για τις δράσεις που υλοποιεί στον τομέα της ανακύκλωσης απονεμήθηκε στον Δήμο Πειραιά στα Green Awards, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Βελλίδειο Μέγαρο πριν από την έναρξη της ΔΕΘ, στο πλαίσιο του «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit», που διοργάνωσαν ο Economist και το powergame.gr.

 

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πειραιά κατέκτησε την πρώτη θέση στην  Ενότητα: “Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με διαλογή στην Πηγή σε Δήμο Μητροπολιτικών Κέντρων”, στην Κατηγορία: “Βραβεία προς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων”.

 

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση για τα προγράμματα και τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Δήμος Πειραιά για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, με επίκεντρο την υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανακύκλωσης με την τοποθέτηση 32 Πολυκέντρων Ανακύκλωσης, το επιτυχημένο πρόγραμμα “Κάνθαρος”, καθώς και άλλες δράσεις ανακύκλωσης.

 

Το βραβείο εκ μέρους του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδος, παρέλαβε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας.

 

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε μήνυμά του που μεταδόθηκε στα Green Awards κατά την βράβευση του Δήμου Πειραιά, τόνισε:

moralis“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι  που απονεμήθηκε στον Δήμο Πειραιά το πρώτο βραβείο από τον ECONOMIST, ως αναγνώριση των προσπαθειών και των πρωτοβουλιών μας για την προώθηση της ανακύκλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά δράσεων σε αυτή την κατεύθυνση. Πρόσφατα πετύχαμε μια σημαντική χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», προκειμένου να αναπτύξουμε στον Δήμο Πειραιά, να δημιουργήσουμε ένα οργανωμένο σύστημα ανακύκλωσης, με γωνιές ανακύκλωσης σε ολόκληρη την πόλη. Είναι ένα νέο, προηγμένο σύστημα, το οποίο πέρα της ανταποδοτικότητας  που προσφέρει στους δημότες, παρέχει τη δυνατότητα ανακύκλωσης σε γυαλί, πλαστικό, μέταλλο και χαρτί, δίνοντας μια περαιτέρω ώθηση στις προσπάθειές μας για την ανακύκλωση στον Πειραιά. Παράλληλα, το πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης «Κάνθαρος», το οποίο ξεκινήσαμε πιλοτικά πριν από ενάμισι χρόνο στον Πειραιά, αφορά αποκλειστικά νοικοκυριά και σχετίζεται με τη διαλογή στην πηγή και είναι μια πολύ θετική δράση, την οποία έχουν  αγκαλιάσει οι δημότες μας και σταδιακά επεκτεινόμαστε σε περισσότερες περιοχές στον Δήμο του Πειραιά. Σταθερός μας στόχος είναι να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη βιώσιμη, μια πόλη πιο φιλική προς το περιβάλλον, με ένα σύγχρονο και κυρίως αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων.  Οφείλουμε άλλωστε να παραδώσουμε στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που βρήκαμε εμείς. Ευχαριστούμε τον Econοmist γι΄ αυτή τη βράβευση”.

reppasΟ Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, ανέφερε:

”Να ευχαριστήσω θερμά το Εconomist για την τιμητική βράβευση η οποία έρχεται ως επιστέγασμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ανακύκλωσης. Όταν αναγνωρίζεται η δουλειά μας και η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, γεμίζουμε με ακόμα περισσότερη ενέργεια ώστε να συνεχίσουμε το έργο μας! Το νέο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων αναδεικνύει την ανακύκλωση σε κυρίαρχη επιλογή ορθής οικονομικής διαχείρισης των δήμων και ανακούφισης των δημοτών μέσω  μείωσης των  δημοτικών τελών και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε”.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button