Δελτία τύπου

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, τον σύγχρονο θεσμό μουσικής εκπαίδευσης που φέτος, για δεύτερη χρονιά, θα λειτουργεί στα εξής δύο σημεία της πόλης:

 

  • Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία
  • Αλκιβιάδου 126, 1ος και 2ος όροφος

 

Παράλληλα θα λειτουργήσει για δεύτερη χρονιά το Μουσικό Εργαστήρι, παράρτημα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά, στο κέντρο της πόλης, στον Πολυχώρο του Ο.Π.Α.Ν.  επί της Αλκιβιάδου.

Κατά το νέο διδακτικό έτος θα δοθούν 10 υποτροφίες φοίτησης σε αριστούχους σπουδαστές και σπουδαστές χαμηλού εισοδήματος, που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων.

Τα μαθήματα οργάνων, τραγουδιού και ανωτέρων θεωρητικών είναι ατομικά.

Τα γενικά θεωρητικά μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα.

Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. και το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από διαπρεπείς προσωπικότητες της ελληνικής μουσικής και άριστα εκπαιδευμένους καθηγητές.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά αποτελεί έναν Οργανισμό με μεγάλη προσφορά στην καλλιτεχνική μουσική παιδεία, το οποίο προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές σε δύο σημεία της πόλης μας. Οι σύγχρονες υποδομές, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός και κυρίως το υψηλά καταρτισμένο προσωπικό καθηγητών και καθηγητριών μουσικής του Π.Μ.Κ.Π., το κατατάσσει στα κορυφαία μουσικά κέντρα της Ελλάδας. Σχεδόν τρεις δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή παράγοντας πολιτισμό, με καλλιτεχνικά σχήματα που έχουν  σημαντική παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης μας. Θα ήθελα να καλέσω όλους τους νέους που ενδιαφέρονται για μουσικές σπουδές να εμπιστευτούν το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο και τους εύχομαι μια καλή και δημιουργική χρονιά».

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.)

κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Η ποιοτική μουσική εκπαίδευση που προσφέρει ο Δήμος Πειραιά, φέτος για δεύτερη χρονιά, θα είναι προσβάσιμη σε ακόμη περισσότερους Πειραιώτες. Καλούμε τους δημότες μας να ενημερωθούν για το πρόγραμμα λειτουργίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά το οποίο διαθέτει εκτός από το κεντρικό υπερσύγχρονο κτίριο στα Μανιάτικα, και ένα δεύτερο χώρο στο κέντρο, στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου. Οι υπηρεσίες του ΟΠΑΝ, η Διεύθυνση του Ωδείου μας και το διοικητικό προσωπικό είναι έτοιμοι να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα σπουδών. Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές μας, παλιούς και καινούργιους καλό ξεκίνημα στις σπουδές τους».

 

 

Για τα τμήματα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και για περισσότερες πληροφορίες στον εξής σύνδεσμο:

https://www.opanpireas.gr/protypo-moysiko-kentro-peiraia/

Ώρες λειτουργίας γραμματείας:

Π.Μ.Κ.Π.: Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά

10.00 – 20.00, Δευτέρα με Παρασκευή

Tηλ.: 210 4205 663

 

Μουσικό Εργαστήρι: Αλκιβιάδου 126, Πειραιάς

17:00-20:00 Δευτέρα με Παρασκευή

Τηλ.: 210 4111 297

 

dimotikoodeiopeiraia@gmail.com

https://www.opanpireas.gr

 

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Μαστοράκης

Διεύθυνση Μουσικών Εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρης

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button