Δελτία τύπου

Παρεμβάσεις του Δήμου Πειραιά σε σχολεία  ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

scholeia-peiraiaEργασίες επισκευών και ανακαίνισης σε πολλά σχολικά κτήρια της πόλης πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα o Δήμος Πειραιά, προκειμένου να είναι   στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με την επιστροφή των μαθητών ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στους εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους των σχολείων, όπως είναι ελαιοχρωματισμοί, ανακατασκευή τουαλετών, μονώσεις και συντηρήσεις, αισθητικές και λειτουργικές εργασίες.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Καθαριότητας προχώρησε σε εκτεταμένο καθαρισμό στους εξωτερικούς χώρους και η Διεύθυνση Πρασίνου σε ανάπλαση του πρασίνου στους κήπους των σχολείων.

 

Οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και σε άλλα σχολεία με τρόπο που δεν παρεμποδίζεται η λειτουργία τους, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη βελτίωση των σχολικών κτηρίων.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά πραγματοποιεί ολική ανακατασκευή 5 κλειστών σχολικών γυμναστηρίων του Δήμου Πειραιά και έχουν ήδη παραδοθεί τα πρώτα τρία. Τα  σχολικά γυμναστήρια είναι:

 

  • Επί της οδού Τζαβέλλα
  • 3ο ΓΕΛ επί της οδού Μαυρομιχάλη 14
  • 14ο Γυμνάσιο επί των οδών Κω & Αγίων Αναργύρων
  • 1ο ΓΕΛ επί της οδού Αφεντούλη 5
  • Γυμνάσιο Καμινίων επί της οδού Δωδεκανήσου 28

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

scholeio-peiraia«Όπως κάθε χρόνο, προχωρήσαμε στις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης, καθώς και σε καθαρισμό και αναπλάσεις πρασίνου στους αύλειους χώρους, σε σχολικά μας κτήρια.  Στον βαθμό του εφικτού, έγιναν παρεμβάσεις σε αρκετά σχολεία της πόλης μας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για ένα σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Επιθυμία μας είναι να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και να  καταβάλλουμε προσπάθειες για την αναβάθμιση των σχολείων μας, η πλειοψηφία των οποίων είναι  παλαιά και με προβλήματα. Έχω ξαναπεί πως ο Πειραιάς έχει ανάγκη από νέα σχολικά κτήρια και για τον λόγο αυτόν,  διεκδικούμε από την πολιτεία τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμο το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά του οποίου η μελέτη κατασκευής έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ έχει ενταχθεί στο  «Α. Τρίτσης» η χρηματοδότηση για την μελέτη και ακολούθως για την ανέγερση του νέου κτηρίου του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή σχολική χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς».

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε σχετικά:

dimotiko-scholeio-peiraia«Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους  εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και  τους γονείς τους καλή σχολική χρονιά, υγεία και δύναμη στο έργο τους. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας μας για τη βελτίωση των σχολικών μας υποδομών, έγιναν, και κατά το θέρος, τεχνικές παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας  σε αρκετές σχολικές μονάδες. Καθώς όμως τα κτήρια της πόλης μας είναι όλα, αρκετά παλαιά  και πολλά (150 σχολικές μονάδες) οι συντηρήσεις θα συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια του σχολικού έτους με τρόπο  που αφενός δεν θα διαταράσσει την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, αφετέρου θα ανταποκρίνεται στα συνεχώς ανακύπτοντα αιτήματα και ζητήματα των σχολικών μονάδων. Είμαστε δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα, για να συμβάλλουμε με όλα τα διαθέσιμα μέσα καθώς και με  σεμινάρια ρομποτικής, οδικής ασφάλειας, δημιουργική απασχόληση και προγράμματα Δία Βίου Μάθησης στην προαγωγή της παιδείας της πόλης μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button