Δελτία τύπου

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την ολοκλήρωση των έργων αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά

Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός και  η δημιουργία νέων αθλητικών υποδομών στην πόλη 

Με αφορμή την ολοκλήρωση των έργων αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά, το οποίο θα ανακατασκευαστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 8.5 εκ. ευρώ, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε τα εξής:

Δήλωση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για την ολοκλήρωση των έργων αποξήλωσης του κλειστού γηπέδου «Π. Καπαγέρωφ» στον Πειραιά«Σημαντική μέρα για τα αθλητικά δρώμενα του Δήμου Πειραιά.

Πλέον, μετά από 16 χρόνια ξεκίνησε η αποξήλωση της σημερινής εγκατάστασης και η πλήρης ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Είναι βέβαιο ότι θα δώσει λύσεις και «ανάσες» στο μεγάλο πρόβλημα  του περιορισμένου αριθμού των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων στον Πειραιά.

Πολλά μπράβο στην Περιφέρεια Αττικής, στον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη και στην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα  Σταυρούλα Αντωνάκου για την επιτάχυνση των διαδικασιών και τις προσπάθειές τους.

 

Μαζί με τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής μέσω της ολικής ανακαίνισης όλων των υπαρχόντων κλειστών γυμναστηρίων, τη δημιουργία τριών νέων ανοιχτών χώρων αθλητισμού (Βοτσαλάκια), την ολική ανακατασκευή των κλειστών γηπέδων μπάσκετ Π. Σαλπέας, Καμινίων  και Βοτσαλάκια, του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Άγιο Διονύση, του δημοτικού κολυμβητηρίου «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, καθώς και με τη δημιουργία αθλητικού χώρου στο Νέο Φάληρο, αλλά και την προοπτική τεσσάρων νέων αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες ήδη έχουν δρομολογηθεί,  πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια ο Δήμος του Πειραιά θα είναι άκρως βελτιωμένος και στον τομέα αυτό.

Οι τέσσερις αυτές δρομολογημένες νέες εγκαταστάσεις είναι οι εξής:

Το σκοπευτήριο, το οποίο μελετήθηκε πλήρως και ξεκίνησε το 2019 αλλά η πορεία του ανακόπηκε και λόγω πανδημίας, αλλά και λόγω της υπόθεσης του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά,  καθώς ο χώρος δημιουργίας του ήταν στο ίδιο οικόπεδο Δασκαλάκη στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα, το οποίο είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό, θα ξανά ξεκινήσει από το Φθινόπωρο και ανάλογα με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Το γήπεδο 11χ11 στην Θηβών και Φαλήρου,  το οποίο φιλοδοξούμε να παραδοθεί μέσα στο 2022, καθώς ήδη περάσαμε όλα τα χρονοβόρα στάδια αλλαγών χρήσεων και αδειοδοτήσεων.

 

Η ανοιχτή για 20 χρόνια υπόθεση με το γήπεδο του Εθνικού Πειραιά για την οποία παλέψαμε 5 χρόνια και πλέον η λύση την οποία η δημοτική αρχή προετοίμασε και η Περιφέρεια Αττικής είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει είναι στα «χέρια» της Κυβέρνησης.

 

Τέλος, η σύμβαση παραχώρησης από το ΣΕΦ στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κολυμβητικού πάρκου, θα δώσει νομίζω στην πόλη του Πειραιά  αυτό που της αξίζει και της το είχαν στερήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

 

Αυτά τα 4 σημαντικά έργα είναι βέβαιο ότι μόλις ολοκληρωθούν θα έχουν αλλάξει καταλυτικά τον «χάρτη»  των αθλητικών υποδομών της πόλης μας.

 

Έχω ξαναπεί ότι ο Πειραιάς είναι μια πόλη με μεγάλες αθλητικές διακρίσεις  και αποτελεί προτεραιότητά μας αφενός να εκσυγχρονίζουμε τους υπάρχοντες αθλητικούς χώρους και  αφετέρου να δημιουργούμε νέες σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, παρά την από όλους παραδεκτή έλλειψη ελεύθερων οικοπέδων, για τους δημότες και τους αθλητικούς μας συλλόγους».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button