Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας Τάσο Πούλο για έργα και παρεμβάσεις στην περιοχή

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσο Πούλο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς τα  έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να γίνουν στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

Συγκεκριμένα:

-Η  ανάπλαση του κεντρικού  οδικού άξονα της οδού Δωδεκανήσου και η ανάπλαση της πλατείας Λεγάκη, έργο το οποίο ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους.

-Η δημιουργία της παιδικής χαράς για παιδιά με αναπηρία στην πλατεία Γεννήματα.

-Η δημιουργία του ποδοσφαιρικού γηπέδου στην Θηβών και Φαλήρου, το οποίο θα στεγάσει κυρίως τις ομάδες της περιοχής και  που ξεκινά σε λίγες ημέρες μετά τη χρονοβόρα ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκρίσεων.

-Η ολοκλήρωση της αγοράς του οικοπέδου Ρουσσουνέλου από δημοτικούς πόρους αξίας 700.000 ευρώ, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος σύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός για τα παιδιά των Καμινίων.

-Ασφαλτοστρώσεις που θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο και θα λύσουν μέρος των προβλημάτων των οδοστρωμάτων.

-Η πορεία της μελέτης σε σχέση με την πολύ μεγάλη παρέμβαση στην πλατεία Κωσταράκου.

-Οι σημαντικές παρεμβάσεις στην ΣΚΥΠ, οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και το Πράσινο Ταμείο και ξεκινούν σε λίγους μήνες.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Συναντήθηκα με τον Πρόεδρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Τάσο Πούλο προκειμένου να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τις γειτονιές των Καμινίων, της Παλιάς Κοκκινιάς, του Απόλλωνα. Αναφερθήκαμε σε σημαντικά έργα, όπως είναι οι αναπλάσεις δρόμων και πλατειών, η δημιουργία χώρων αναψυχής, αθλητισμού και νέων υποδομών για τα παιδιά της πόλης μας, καθώς και σε θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων και μια σειρά μεσαίων και μικρότερων παρεμβάσεων. Συμφωνήσαμε στη σημαντική βελτίωση  που υπάρχει στον τομέα της καθαριότητας και ότι θα πρέπει να καταβάλουμε ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες, ώστε να βρούμε περαιτέρω πόρους για αναπλάσεις πεζοδρομίων και περισσότερες ασφαλτοστρώσεις. Αναφερθήκαμε επίσης σε ζητήματα ασφαλείας και παράνομης κατάληψης κτηρίων και καταλήξαμε να γίνει περαιτέρω επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να αυξηθούν οι επεμβάσεις και οι περιπολίες, καθώς τα θέματα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τη Δημοτική Αρχή η οποία λειτουργεί επικουρικά. Τέλος, συζητήσαμε και για θέματα που αφορούν στην επόμενη δημαρχιακή θητεία, αλλά θα πρέπει από τώρα να προταχτούν, ώστε να αποτελέσουν κομμάτι του σχεδιασμού του Πειραιά Νικητή για τα επόμενα χρόνια».

Ο Πρόεδρος της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Τάσος  Πούλος,  σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Είχα μια εποικοδομητική συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και για όσα δρομολογούνται το επόμενο διάστημα. Είμαστε ευχαριστημένοι καθώς η Κοινότητά μας έχει αναπτυχθεί, γίνεται έργο στις γειτονιές μας  και πιστεύω πως κάθε χρόνο θα είμαστε ακόμα καλύτερα».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button