Δελτία τύπου

Σύστημα πρόσβασης στην παραλία Βοτσαλάκια για άτομα με αναπηρία «Seatrac»

Σύστημα πρόσβασης στην παραλία Βοτσαλάκια  για άτομα με αναπηρία «Seatrac»Ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε και εφέτος στην πλαζ Βοτσαλάκια το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης «Seatrac», για άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα, προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση στην παραλία τους θερινούς μήνες.

 

Το σύστημα πρόσβασης «Seatrac» είναι ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Έχει τοποθετηθεί δίπλα στον σταθμό του ναυαγοσώστη και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα με το σύστημα  «Seatrac» μέσω του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών.

Να σημειωθεί ότι στον χώρο στάθμευσης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν.,  διατίθενται θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία.

Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες το σύστημα  «Seatrac»,  θα τοποθετηθεί και στην παραλία της Φρεαττύδας.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:   

«Η στήριξη των ατόμων με αναπηρία αποτελεί προτεραιότητά μας. Προχωρήσαμε, για άλλη μια χρονιά, στην τοποθέτηση του συστήματος αυτόματης πρόσβασης στην παραλία Βοτσαλάκια «Seatrac», μίας σημαντικής  υποδομής, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, βοηθά  τα άτομα με αναπηρία ή κινητικά προβλήματα να μπορούν να εισέρχονται και να εξέρχονται με  απόλυτη ασφάλεια στη θάλασσα και να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, χωρίς τη βοήθεια συνοδού. Διευκολύνουμε τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα,  προκειμένου να έχουν πρόσβαση  στις παραλίες μας, να  τις  επισκέπτονται  και να χαίρονται τη θάλασσα χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς».

 
Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας – Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης δήλωσε:

«Για άλλη μια χρονιά τοποθετήσαμε στην παραλία Βοτσαλάκια το «Seatrac», το καινοτόμο σύστημα αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, δίνοντας προτεραιότητα στα άτομα με αναπηρία ή με δυσκολία στην κίνηση. Με σεβασμό στα άτομα με αναπηρία,  δίνουμε τη δυνατότητα της πρόσβασης μέσω των ειδικά διαμορφωμένων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ στην πλαζ, αλλά και του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου μέχρι το  «Seatrac»».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button