Δελτία τύπου

Επίσκεψη Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη σε Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης της πόλης

Επίσκεψη Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  σε Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης της πόληςΜε τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας βρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε με την Αντιδήμαρχο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου στα Ε2 και Α1 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, στην Ε’ και στην Α’ Δημοτική Κοινότητα, αντίστοιχα.

Μέσα σε κλίμα χαράς, ύστερα από δύο και πλέον χρόνια που τα Κέντρα παρέμεναν κλειστά εξαιτίας της πανδημίας, ο Δήμαρχος και η Αντιδήμαρχος συζήτησαν με τα μέλη των Κέντρων, επεσήμαναν την ανάγκη να τηρούν όλοι τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, άκουσαν τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και δεσμεύτηκαν για την αντιμετώπισή τους. Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσαν ότι καθιερώνονται σύντομα συνταγογραφήσεις φαρμάκων στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης για την καλύτερη – και χωρίς ταλαιπωρία – εξυπηρέτηση των μελών τους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Επίσκεψη Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  σε Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης της πόλης«Είναι χαρά μου πραγματικά που βρεθήκαμε ξανά με τα μέλη και το προσωπικό των Κέντρων μας, ύστερα από δυόμισι περίπου χρόνια, λόγω της πανδημίας. Κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτούς τους χώρους, κάνουμε πραγματικά ωραίες συζητήσεις με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, ακούμε φυσικά και τα παράπονά τους. Έχουμε αναπτύξει μια σχέση, αυτά τα οχτώ χρόνια, ανθρώπινη και ειλικρινή. Υπάρχει μια αγωνία με την έξαρση της πανδημίας, γιατί οι ηλικιωμένοι είναι περισσότερο ευάλωτοι. Τους συστήσαμε να φορούν τις μάσκες τους, να αερίζονται επαρκώς οι χώροι και να προστατεύονται όσο περισσότερο μπορούν. Μακάρι να έρθει σύντομα η εποχή που θα γυρίσουμε στα παλιά, θα κάνουμε τις γιορτές και τις εκδρομές μας, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Είναι δράσεις που δίνουν ζωή στους ανθρώπους αυτούς και τις χαίρονται. Είναι πολύ σημαντικό ότι εισάγουμε άμεσα την προληπτική ιατρική στα ΚΑΠΗ, με συνταγογραφήσεις φαρμάκων και εξετάσεων. Ήταν εξάλλου και ένα αίτημα των μελών τους. Θα φροντίσουμε να κάνουμε περισσότερα  πράγματα για να είμαστε κοντά στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που άλλωστε, το αξίζουν».

 

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου, σε δήλωσή της, επεσήμανε:

Επίσκεψη Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  σε Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης της πόλης«Η επίσκεψη του Δημάρχου και η δική μου είχε στόχο να μιλήσουμε μαζί τους, να ακούσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Ως δημοτική κοινωνική υπηρεσία έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε και να τους προσφέρουμε. Ξεκινάμε άμεσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ιατρικές εξετάσεις.

Όλο το προηγούμενο διάστημα που τα ΚΑΠΗ ήταν κλειστά λόγω της πανδημίας, έχασαν τις παρέες, τη συντροφιά και την καθημερινή τους ενασχόληση, όμως η υγεία είναι πάνω απ΄ όλα. Η λειτουργία των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης πρέπει να συνεχίσει να γίνεται με τήρηση όλων των μέτρων και των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την ασφάλεια και την υγεία των ηλικιωμένων».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button