Δελτία τύπου

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με  τον  νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα  Σιάο Τζουντσένγκ

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε, στο γραφείο του στο Δημαρχείο,  τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα κ. Σιάο Τζουντσένγκ και συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε:

«Στο επίκεντρο της συνάντησης μας με τον νέο Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, ήταν προφανώς η  επένδυση της COSCO  στο λιμάνι, η αδελφοποίηση του Δήμου Πειραιά με τη Σαγκάη  και το Τσινγκτάο και το γενικότερο πλαίσιο σχέσεων που έχουμε αναπτύξει με την Κίνα τα τελευταία χρόνια και πως αυτές θα μπορούσαν μετά την λήξη της πανδημίας, να μεταφραστούν  σε κοινές πρωτοβουλίες στους  τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, του αθλητισμού αλλά και άλλων.

Όσον αφορά στην επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, εξέφρασα τη θέση μου, την οποία δημόσια έχω κάνει γνωστή, ότι είμαι υπέρ της επένδυσης, τουλάχιστον στο «κομμάτι» που αφορά τα γεωγραφικά όρια του Δήμου  Πειραιά.

Εξέφρασα επίσης την ικανοποίησή μου για τις θετικές εξελίξεις σε σχέση με το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στο ΣΙΛΟ, αλλά και τη δημιουργία του πάρκου αναψυχής, το οποίο θα παραδοθεί από την COSCO στους δημότες του Πειραιά εντός του 2023.

Από την άλλη πλευρά ξεκαθάρισα ότι οι δύο τομείς που ανησυχούν την πόλη, και τίθενται από όλες τις πλευρές στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να κάνουμε εκπτώσεις ή υποχωρήσεις, είναι τα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά ζητήματα.

Σ΄ αυτά θέλουμε η διοίκηση της COSCO να «σκύψει» με περισσότερη προσοχή και να συμβάλλει και εκείνη από την πλευρά της στην αντιμετώπισή τους ή έστω στη μη περαιτέρω επιβάρυνση.

Γνωρίζουμε ότι κάθε μεγάλο λιμάνι όπως αυτό του Πειραιά έχει θετικές λειτουργίες για μια πόλη, αλλά οφείλουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις που και αυτές είναι υπαρκτές,  να τις παρακολουθούμε και να καταβάλουμε όλοι μας προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους.

Ο κ. Πρέσβης ανέφερε ότι η  θέλει COSCO να ενισχύσει το εταιρικό κοινωνικό προφίλ της, παρεμβαίνοντας και βοηθώντας την τοπική κοινωνία και στον Πειραιά, αλλά και στους άλλους δήμους, καθώς η επένδυση, αλλά και η παρουσία της  COSCO στην Ελλάδα προφανώς θα πρέπει να φέρει οφέλη και για τις τοπικές κοινωνίες.

Επίσης μετέφερα στον κ. Πρέσβη  για ακόμα μια φορά την άποψή μου, πώς όταν υπάρχει  μια μεγάλη επένδυση σε εξέλιξη  στην πόλη μας  και μια διαχείριση του λιμανιού για τις επόμενες δεκαετίες από την όποια  εταιρεία, είναι προς το συμφέρον της πόλης  να διατηρεί  η Δημοτική Αρχή καλές σχέσεις, επικοινωνία και να βρίσκεται σε συνεχή διάλογο.

Έχω ξαναπεί την άποψή μου –  ορισμένοι διαφωνούν και είναι σεβαστό –  ότι οφέλη  αποκομίζει κανείς με διάλογο και συνεργασία και όχι με συγκρούσεις και δογματικές αρνήσεις.  Δεν είναι η εποχή των συγκρούσεων, αλλά η εποχή των συνεργειών και των συνεργασιών. Η συνάντησή μας με τον νέο Πρέσβη ήταν εποικοδομητική και θα επαναληφθεί».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button