Δελτία τύπου

90% επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ακόμα μια άκρως επιτυχημένη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της για το Κοινωνικό Φροντιστήριο  «Διδακτική Αλληλεγγύη» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά

Για άλλη μία χρονιά, μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, τα αποτελέσματα δικαιώνουν την προσπάθεια των μαθητών και των εθελοντών καθηγητών του Φροντιστηρίου «Διδακτική Αλληλεγγύη» της ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών κατάφερε να ξεπεράσει τις ελάχιστες βάσεις εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση, καταγράφοντας υψηλότατο ποσοστό πρόσβασης της τάξεως του 90%.

Υψηλότερες επιδόσεις υπήρξαν τα 18.200 μόρια στους μαθητές Γενικών Λυκείων και τα  17.270 μόρια στους μαθητές ΕΠΑΛ.

Το σχολικό έτος 2022-2023 θα είναι η 10η χρονιά λειτουργίας του Φροντιστηρίου.

Καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του, το Κοινωνικό Φροντιστήριο της ΚΟ.Δ.Ε.Π. έχει βοηθήσει σημαντικά στην εισαγωγή τουλάχιστον 80 μαθητών σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και 500 μαθητών στην επίτευξη των εκπαιδευτικών τους στόχων.

 

Θερινά τμήματα και νέες εγγραφές

 

Σημειώνεται ότι για το προσεχές σχολικό έτος έχουν ξεκινήσει ήδη τα θερινά τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων, των οποίων η διάρκεια θα είναι έως και τις 22 Ιουλίου.

Παράλληλα, γίνονται δεκτές εγγραφές για μαθητές όλων των βαθμίδων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως και τις 9/9.

 

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τους μαθητές οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης και εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για  την επιτυχία που κατέγραψαν. Το πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π., καθώς στηρίζει μαθητές, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να απευθυνθούν σε φροντιστήρια για ενισχυτική διδασκαλία και τους βοηθάει να πραγματοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Οι υψηλές επιδόσεις τους  μας γεμίζουν  υπερηφάνεια και χαρά και σηματοδοτούν ένα αισιόδοξο μέλλον γεμάτο μάθηση και γνώσεις. Πολλά μπράβο σε όλους όσοι συνέβαλαν στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. για την επιτυχία του προγράμματος Διδακτική Αλληλεγγύη, καθώς και  στους εθελοντές καθηγητές οι οποίοι προσφέρουν απλόχερα τη γνώση τους στα παιδιά της πόλης μας».

 

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Η χαρά των μαθητών, των γονιών και των εθελοντών εκπαιδευτικών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π. είναι διπλή χαρά για εμάς!

Στόχος μας είναι η παροχή ίσων ευκαιριών και στον ευαίσθητο τομέα της εκπαίδευσης, σε ολοένα και περισσότερους μαθητές του Πειραιά,  οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Τα θεαματικά ποσοστά επιτυχίας των μαθητών της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» αποδεικνύουν περίτρανα την ανάγκη της περαιτέρω στήριξης του θεσμού του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, το οποίο αισίως εισέρχεται στη 10η χρονιά λειτουργίας του.

Οφείλω να αναφέρω, ότι δεν θα είχαμε καταφέρει τόσα πολλά χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και το αμείωτο ενδιαφέρον του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη για τους μαθητές του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εθελοντές μας, που από το περίσσευμα του χρόνου και της αγάπης τους, διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για δεκάδες νέους συμπολίτες».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button