Δελτία τύπου

Μεγάλη η συμμετοχή πολιτών στα μαθήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) του Δήμου Πειραιά

Μεγάλη η συμμετοχή  πολιτών στα μαθήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) του Δήμου ΠειραιάΜεγάλη ήταν η συμμετοχή των πολιτών στα πρώτα μαθήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), τα οποία πραγματοποιήθηκαν  στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, στο πλαίσιο του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής που υλοποιεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής θα διαρκέσει δύο χρόνια και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ενημέρωση  για πρόληψη δημόσιας υγείας και υγιεινής  σε σχολεία,  ορφανοτροφεία και  ΚΑΠΗ.

Επιπλέον, οι πολίτες θα εκπαιδευτούν στη χρήση των αυτόματων απινιδωτών, τους οποίους θα προμηθευτεί ο Δήμος Πειραιά μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Στην έναρξη των μαθημάτων απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Κυριακή Μπουρδάκου και o Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά  κ. Νίκος   Πλατανησιώτης.
Τα μαθήματα θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβριο.

 

 

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, ανέφερε:

 «Ξεκίνησε στον Δήμο Πειραιά το πρόγραμμα  Προληπτικής Ιατρικής το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων για ενήλικες και παιδιά, με τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα παρέχει άμεσα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην πόλη μας. Προληπτικές εξετάσεις, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συμβουλευτική, ενημερωτικές δράσεις σε θέματα υγείας είναι ορισμένες μόνο από τις ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα στην πόλη μας. Η μεγάλη ανταπόκριση στην έναρξη του προγράμματος δείχνει την επιθυμία των πολιτών να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες που προάγουν την υγεία, καθώς και τη σημασία της πρόληψης».

 

Η Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών  κα Κυριακή Μπουρδάκου, ανέφερε:

Μεγάλη η συμμετοχή  πολιτών στα μαθήματα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) του Δήμου Πειραιά«Με ιδιαίτερη χαρά παραβρέθηκα στην έναρξη  του Προγράμματος «Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής» από τον Δήμο Πειραιά μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Στην αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά πραγματοποιήθηκε σεμινάριο εκπαίδευσης ΚΑΡΠΑ  (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) σε πολίτες του Πειραιά με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία. Ο Δήμος Πειραιά πρωτοπορεί εφαρμόζοντας πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, με ένα ολοκληρωμένο σύνολο δράσεων για παροχή κοινωνικής πρόνοιας στους πολίτες, με άμεσα και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην πόλη μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button