Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στα εγκαίνια της 34ης έκθεσης Βιβλίου στο Πασαλιμάνι

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στα εγκαίνια της 34ης έκθεσης Βιβλίου στο ΠασαλιμάνιΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε χθες και  απηύθυνε χαιρετισμό, στα εγκαίνια της 34ης Έκθεσης Βιβλίου, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο Πασαλιμάνι. Η Έκθεση, που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά,  τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής και  περιλαμβάνει περίπτερα  δεκάδων εκδοτικών οίκων από όλη την Ελλάδα, με πάνω από 50.000 τίτλους βιβλίων.

Ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην Έκθεση με περίπτερο, όπου ο επισκέπτης μπορεί να προμηθευτεί τον τουριστικό οδηγό της πόλης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα αξιοθέατα και τις ομορφιές του Πειραιά, καθώς επίσης να ενημερωθεί για τα προγράμματα της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και για τη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 FM». Επίσης για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα αστικής  ασφάλειας

«BeSecure – FeelSecure» και για το πρόγραμμα ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση,  «Europe Direct» του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στα εγκαίνια της 34ης έκθεσης Βιβλίου στο Πασαλιμάνι«Με ιδιαίτερη χαρά βρισκόμαστε ξανά στην έκθεση βιβλίου στο Πασαλιμάνι,  σε έναν από τους σημαντικότερους και μακροβιότερους θεσμούς της πόλης μας, που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια απουσίας, λόγω πανδημίας. Χαίρομαι ιδιαιτέρως, που εκπροσωπείται όλη η πόλη σήμερα εδώ. Εκείνο που χαρακτηρίζει  τον Πειραιά είναι  ότι είμαστε όλοι  μία οικογένεια, ανεξάρτητα αν ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις και ιδεολογικές προσεγγίσεις κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.   Η έκθεση βιβλίου προσελκύει επισκέπτες όχι μόνο από τον Πειραιά, αλλά από όλη την Αττική, οι οποίοι έρχονται εδώ, προκειμένου να διαλέξουν βιβλία, να απολαύσουν τη βόλτα τους σε ένα πιο από τα πιο ωραία σημεία της πόλης μας. Εμείς ως δημοτική αρχή σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών και Εκδοτών Πειραιά στηρίζουμε αυτόν τον θεσμό για την πόλη μας.

Βασικό μέλημα είναι η διάδοση του βιβλίου, είναι τα θέματα αξιών, είναι η πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης μας γενικότερα. Τα βιβλία έχουν μία ιδιαίτερη σημασία για την ανάπτυξη ενός ανθρώπου, κυρίως των νέων. Είναι μέσο γνώσης, ψυχαγωγίας και προβληματισμού. Παράλληλα όμως, μέσω της έκθεσης βιβλίου, ενισχύονται δεκάδες βιβλιοχαρτοπώλες στην πόλη μας, όπως και συγγραφείς του Πειραιά, έχοντας τη δυνατότητα να προβάλλουν και να προωθήσουν τη δουλειά τους, σε ένα πιο μεγάλο, σε ένα πιο ευρύ, πιο ανταγωνιστικό κοινό.

Προσκαλώ λοιπόν και εγώ από την πλευρά μου, τον κόσμο και  όλους τους φίλους του βιβλίου να έρθουν στον Πειραιά έως τις 19 Ιουνίου. Θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές. Να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων,  συναντήσεις με συγγραφείς. Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Νομίζω ότι είναι ο ιδανικότερος χώρος στην πόλη μας, θα έλεγα μαζί με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ώστε να ξεκινάει  από εδώ η έκθεση βιβλίου. Εύχομαι καλή επιτυχία στην έκθεση».

Στα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βιβλιοχαρτοπωλών και εκδοτών Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Γαργαρόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. κ. Βασίλης Κορκίδης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης  στα εγκαίνια της 34ης έκθεσης Βιβλίου στο ΠασαλιμάνιΣτην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης από τον Δήμο Πειραιά οι Αντιδήμαρχοι: κ.κ. Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Ρέππας, Γρηγόρης Καψοκόλης, η κα Ασπασία Αλιγιζάκη, η κα Αθηνά  Γλύκα –  Χαρβαλάκου, η κα  Κυριακή Μπουρδάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Πρόεδρος  της Κοινωφελούς  Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.) κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Δημήτρης Γκερλές  και κα Σταυρούλα  Μελά.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button