Δελτία τύπου

Χαιρετισμός   Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη Μώραλη στο Συνέδριο «MAREPORT 2022 PIRAEUS»

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα και απηύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο «MAREPORT 2022 PIRAEUS», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ναυτιλιακής και Οικονομικής Στρατηγικής, στο Δημοτικό Θέατρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2022».

Αντικείμενο του Συνεδρίου ήταν η ψηφιοποίηση σε όλο το φάσμα του λιμανιού,  και των logistics, καθώς και operation προς αποφυγή λαθών και ατυχημάτων,  η εφαρμογή τεχνολογιών που συντελούν στη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του πλοίου, η κυβερνοασφάλεια κ.ά.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  τόνισε:

Χαιρετισμός   Δημάρχου Πειραιά  Γιάννη Μώραλη στο Συνέδριο  «MAREPORT 2022 PIRAEUS»«Κυρίες και Κύριοι καλημέρα σας,
Σας καλωσορίζω στο δημοτικό θέατρο του Πειραιά, όπου έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε το MAREPORT 2022, το  διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο του Ινστιτούτου Ναυτιλιακής και Οικονομικής Στρατηγικής.

Φέτος, τιμώμενη πόλη του συνεδρίου είναι ο Πειραιάς, η πόλη μας, και το μεγάλο λιμάνι της Ελλάδας. Με πολύ ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τις εργασίες του συνεδρίου, στο επίκεντρο του οποίου είναι σημασία της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης σε όλο το φάσμα των λιμενικών δραστηριοτήτων.

Οι δύο πυλώνες της εθνικής οικονομίας, η ναυτιλία και ο τουρισμός, περνάνε μέσα από  τον Πειραιά. Πάντα λέγαμε ότι το μέλλον του Πειραιά κοιτάζει προς τη θάλασσα. Όπως αντιλαμβάνεστε η λειτουργία του λιμανιού, ειδικά ενός λιμανιού του μεγέθους του Πειραιά, επηρεάζει άμεσα και τη λειτουργία της πόλης, σε πολλούς τομείς. Άλλοτε με θετικές και άλλοτε με αρνητικές επιπτώσεις.

Τα λιμάνια πρέπει να αξιοποιηθούν. Είναι πεδίο πόρων,  ανάπτυξης, μεταφοράς ανθρώπων, ιδεών, πεδίο  εξωστρέφειας. Αυτή ήταν άλλωστε η στόχευσή μας: να γίνει ο Πειραιάς μια πόλη πιο εξωστρεφής σε αυτό που αντανακλά ένα μεγάλο λιμάνι του μεγέθους του Πειραιά, το οποίο αναπτύσσεται περαιτέρω.

Το φετινό Συνέδριο Mareport έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων Ημέρες Θάλασσας του Δήμου Πειραιά. Πρόκειται για μια γιορτή – θεσμό πλέον για την πόλη μας, ο οποίος διεξάγεται για 8η συνεχή χρόνια και περιλαμβάνει μια πλειάδα εκδηλώσεων στο επίκεντρο των οποίων βρίσκεται η θάλασσα. Εκδηλώσεις, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, αλλά και εκδηλώσεις σχετικές με τη Ναυτιλία, τη Γαλάζια και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Σας ευχαριστώ πολύ».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button