Δελτία τύπου

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στη Συνέντευξη Τύπου για τα Ποσειδώνια 2022

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στη Συνέντευξη Τύπου για τα Ποσειδώνια 2022, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

 

Συγκεκριμένα, ο  Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε τα εξής:

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στη Συνέντευξη Τύπου για τα Ποσειδώνια 2022«Κυρίες και κύριοι,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση και αισιοδοξία υποδεχόμαστε τα Ποσειδώνια 2022, τη μεγάλη διεθνή ναυτιλιακή συνάντηση, η οποία επιστρέφει μετά από 4 έτη απουσίας λόγω της πανδημίας.

Τα Ποσειδώνια έχουν βαρύνουσα σημασία για την Ελλάδα, για την εθνική οικονομία, για τη ναυτιλία και κατ’ επέκταση για την πόλη του Πειραιά. Ο Πειραιάς είναι η βάση και η πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας. Είναι το μεγάλο λιμάνι της χώρας και η πύλη εισόδου εκατομμυρίων τουριστών για την Ελλάδα.

Από το 1976 έως και το 2004, τα Ποσειδώνια διεξάγονταν στον Πειραιά, και συνέβαλαν ενεργά στην εδραίωση του Πειραιά σε ένα σημαντικό διεθνές ναυτιλιακό κέντρο. Η επιτυχία των Ποσειδωνίων και οι συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους, είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά των Ποσειδωνίων εκτός Πειραιά και είναι πολύ λυπηρό που η Πολιτεία δεν έχει καταφέρει ακόμα να βρει έναν κατάλληλο χώρο και υποδομές, ώστε η μεγάλη ναυτιλιακή έκθεση, να διεξάγεται στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

 

Παρόλα αυτά, ο Πειραιάς παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια άμεσα συνδεδεμένος με τα Ποσειδώνια. Ως Δημοτική Αρχή έχουμε μια ουσιαστική συνεργασία με τη διοργάνωση, η οποία εδράζεται στον ιστορικό ρόλο που είχε ανέκαθεν ο Πειραιάς για τα Ποσειδώνια, αλλά και στο κοινό μας όραμα, η μεγάλη αυτή έκθεση να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο, στον Πειραιά.

Με χαρά θα σας υποδεχθούμε στο περίπτερο του Δήμου Πειραιά στην έκθεση, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για όλα τα προγράμματα, τα οποία υλοποιούμε στον Πειραιά και σχετίζονται με τη Γαλάζια Ανάπτυξη, τη Βιωσιμότητα, την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα, τον Τουρισμό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των Ποσειδωνίων, έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην πόλη μας, δύο δημοφιλείς στους συμμετέχοντες αγώνες, το Posidonia Cup, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο στη θάλασσα του Πειραιά και το Posidonia Running Event, στους δρόμους της πόλης, την Κυριακή 5 Ιουνίου. Χιλιάδες μέλη της διεθνούς ναυτιλιακής κοινότητας που έχουν έρθει στην Ελλάδα από πολλά μέρη του κόσμου για τα Ποσειδώνια, θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από τους αγώνες, να επισκεφθούν τον Πειραιά, να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές και τις δυνατότητες που προσφέρει στους επισκέπτες.

Στα Ποσειδώνια αναδεικνύεται το αισιόδοξο, δημιουργικό και εξωστρεφές πνεύμα της χώρας και αντικατοπτρίζεται το όραμα που έχουμε κι εμείς ως Δημοτική Αρχή για έναν Πειραιά σύγχρονο, μια πόλη – λιμάνι, αντάξια των μεγάλων ευρωπαϊκών λιμανιών. Εύχομαι κι αυτή τη χρονιά τα «Ποσειδώνια» και η ελληνική ναυτιλία να «ακτινοβολήσουν» σε όλο τον κόσμο. Καλή επιτυχία σε όλους».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button