Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Κάτω στον Πειραιά, στα Καμίνια Περιπατητική ξενάγηση

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά οργανώνει περιπατητική ξενάγηση, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στις 10.30, στην τόσο γνωστή, αλλά  και τόσο άγνωστη συνοικία  του Πειραιά, τα Καμίνια, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας 2022.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους δρόμους του αρχαίου Αλίπεδου που άλλαξε ελάχιστα στο πέρασμα των αιώνων, αφού οι κλιματολογικές, οι εδαφολογικές και οι γεωγραφικές του συντεταγμένες, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και τελικά καθόρισαν το μέλλον της περιοχής.

Επίσης, θα γνωρίσουν τη συνοικία όπου εγκαταστάθηκαν κυρίως νησιώτες, εργάτες στην πλειοψηφία τους, που συνέβαλλαν στην εκβιομηχάνιση της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Επιπλέον, θα  ανακαλύψουν τα σημεία όπου οι πρώτοι κεραμουργοί έστησαν τα πρόχειρα καμίνια τους στα μέσα του 19ου αιώνα, για την κατασκευή τούβλων και κεραμιδιών, με τα οποία τροφοδοτούσαν όχι μόνο τον Πειραιά και την Αθήνα, αλλά  ακόμη και την Κωνσταντινούπολη και θα καταλήξουν στον δρόμο με τους αλευρόμυλους, στην οδό Μουτσοπούλου.

Τη διαδραστική αυτή περιήγηση συντονίζει η κα Ευαγγελία Μπαφούνη, Ιστορικός, Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, με παρεμβάσεις τοπικών λογίων, κατοίκων, καταστηματαρχών, κ.ά.

Σημείο εκκίνησης: είσοδος εργοστασίου Ελαΐς, επί της οδού Πειραιώς.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα : 210 4134651 και 210 4134657.

 

 

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2022, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο: www.imeresthalassas.gr
  • Υλικά δημοσιότητας, γραφικά και φωτογραφίες στο link: gr/press
  • «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα, https://www.facebook.com/ImeresThalassas και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.
  • Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των ημερών θάλασσας με την επισήμανση #imeresthalassas
περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button