Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ στο Βεάκειο θέατρο

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ στο Βεάκειο θέατροΘεατρικά δρώμενα, χορό και τραγούδι από τους μαθητές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόληση Παιδιών του Δήμου Πειραιά, από σχολεία και πολιτιστικούς συλλόγους απόλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν χθες, στο 1ο Παιδικό Φεστιβάλ, στο Βεάκειο θέατρο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών «Ημέρες Θάλασσας 2022».

Το Φεστιβάλ με τον τίτλο: «Έχω τη Δύναμη» διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης του Δήμου, σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Έχω τη Δύναμη».

Σκοπός του Φεστιβάλ ήταν ν’ αναδειχθούν οι κλίσεις, τα ταλέντα και οι δεξιότητες των παιδιών, που καλλιεργήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από τα μαθήματα που γίνονται στα σχολεία, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους.

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ στο Βεάκειο θέατροΣτην εκδήλωση απονεμήθηκαν έπαινοι σε όλα τα παιδιά και μετάλλια από τον Ολυμπιακό στα παιδιά που διακρίθηκαν στο αθλητικό τουρνουά που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Επιπλέον, απονεμήθηκαν πλακέτες στον Ολυμπιακό από το «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» και στους τρεις πολιτιστικούς συλλόγους : Πειραϊκός Σύνδεσμος, Φιλολογική Στέγη Πειραιά και Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, καθώς μέλη τους συναποτέλεσαν τις κριτικές επιτροπές στους διαγωνισμούς ζωγραφικής και λογοτεχνικού κειμένου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, η ηθοποιός Κάρμεν Ρουγγέρη διάβασε τα ποιήματα που διακρίθηκαν και προλόγισε τα θεατρικά δρώμενα των μαθητών.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Αντώνης Λιάρος.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ στο Βεάκειο θέατρο«Οι Ημέρες Θάλασσας, είναι μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την πόλη, την οποία ξεκινήσαμε το 2015 με τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Εφέτος είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί είναι η καλύτερη διοργάνωση με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών στις ποικίλες εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων ψυχαγωγίας και διασκέδασης, εκπαιδευτικές, για το επιχειρείν, για τη ναυτιλία, για τη βιώσιμη κινητικότητα. Η σημερινή εκδήλωση είναι εξαιρετική και η παρουσία όλων σας είναι πολύ σημαντική για εμάς και μάς δίνει ικανοποίηση.

Όσον αφορά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης είναι μια ιδέα που υλοποιούμε μαζί με την Αντιδήμαρχο κα Αλιγιζάκη και την Πρόεδρο του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Γρηγοριάδου.

Θα θέλαμε να έχουμε περισσότερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Κ.Δ.Α.Π. για παιδιά με ιδιαιτερότητες, κάτι το οποίο σχεδιάζουμε και την επόμενη χρονιά θα αυξήσουμε αυτά τα Κέντρα, προκειμένου να ικανοποιήσουμε περισσότερους δημότες και περισσότερες οικογένειες. Να συγχαρώ την Αντιδήμαρχο κα Αλιγιζάκη, τη Διεύθυνση Παιδείας και τη Διευθύντρια κα Σωτηρίου, τους Προϊσταμένους, τους συνεργάτες, την κα Γρηγοριάδου  και όλους τους γονείς που εμπιστεύονται τα Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Πειραιά».

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε: 

«Βρισκόμαστε στο μαγευτικό Βεάκειο και θα παρακολουθήσουμε πολυποίκιλες καλλιτεχνικές δράσεις από τα παιδιά του Πειραιά, τους μικρούς μαθητές σχολείων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου μας και από πολιτιστικούς συλλόγους. Τα παιδιά θα χορέψουν μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς, θα τραγουδήσουν, θα παίξουν σε θεατρικά δρώμενα. Ήδη στην είσοδο έχουμε δει τα εκατοντάδες υπέροχα έργα ζωγραφικής των παιδιών, τα οποία έχουν γράψει και δημιουργικά κείμενα που θα διαβάσει  η πολύ αγαπητή  Κάρμεν Ρουγγέρη.

Ευχόμαστε αυτό το φεστιβάλ να γίνει θεσμός και πλέον του χρόνου πιο απελευθερωμένοι από την πανδημία να χειροκροτήσουμε ξανά τα παιδιά του Πειραιά».

 

Η Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Κική Γρηγοριάδουανέφερε, μεταξύ άλλων,  στον χαιρετισμό της:

«Θα ήθελα να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και την Αντιδήμαρχο κα Ασπασία  Αλιγιζάκη που «αγκάλιασαν» αυτήν την ιδέα και απλόχερα έδωσαν τη βοήθειά τους, προκειμένου να λειτουργήσουν τα Κ.Δ.Α.Π. και να βοηθήσουν πολλές οικογένειες και παιδιά του Δήμου Πειραιά. Να ευχαριστήσω ακόμη, όλους τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους».

 

Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ στο Βεάκειο θέατροΣτο παιδικό φεστιβάλ παρευρέθηκαν  :  Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος, οι Βουλευτές Α΄ Πειραιά και Νήσων κ.κ.: Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Νικόλαος Μανωλάκος,  κα Νόνη Δούνια και κ. Θοδωρής Δρίτσας. Οι Αντιδήμαρχοι κα Κυριακή Μπουρδάκου και κ.κ.: Δημήτρης Αράπης, Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρέππας.  Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι Ένα»  κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου κ. Ιωσήφ Βουράκης. Οι  Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Αλεξάνδρα – Γερασιμούλα Τουμαζάτου και κ.κ.  Χαρουτιούν  Μαρκαριάν και Αντώνης Μοραντζής, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου «Μεταξά» κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Σπύρος Σπυρίδων, η  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου, ο  Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χρήστος Μακρής και ο Πρόεδρος  της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος  Τσόντος.

 

 

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2022, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr
  • Υλικά δημοσιότητας, γραφικά και φωτογραφίες στο link: imeresthalassas.gr/press
  • «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.
  • Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των ημερών θάλασσας με την επισήμανση  #imeresthalassas
περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button