Δελτία τύπου

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στην ημερίδα του Ε.Β.Ε.Π. με θέμα: «Το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας»

 

Χαιρετισμός Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη  στην ημερίδα του Ε.Β.Ε.Π. με θέμα: «Το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας»Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  συμμετείχε  σήμερα  και χαιρέτισε την ημερίδα  του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π.) με θέμα: «Το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας». Η ημερίδα  διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2022» και τελούσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εθνικής Άμυνας,  Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

 

Ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Η σημερινή ημερίδα που διοργανώνει το Ε.Β.Ε.Π. για το μέλλον της ναυπηγικής βιομηχανίας, είναι ιδιαιτέρως σημαντική για την πόλη μας και όχι μόνο. Η παρουσία των Υπουργών επιβεβαιώνει τη βαρύνουσα σημασία της ναυτιλίας και του ναυτιλιακού κλάδου γενικότερα για την εθνική οικονομία, καθώς και τον ρόλο της πόλης του Πειραιά σε αυτό το πλέγμα, το οποίο αφορά τις ναυτιλιακές δραστηριότητες.

Ο Πειραιάς είναι η βάση και η πόλη στην οποία χτυπά η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, καθώς εδώ, πέρα από το γεγονός ότι εδώ βρίσκεται το μεγάλο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά είναι εγκατεστημένο και το μεγαλύτερο μέρος των συναφών επιχειρήσεων, επαγγελμάτων και εργαζομένων  που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι στον Δήμο Πειραιά, διότι έχουμε αναπτύξει μια πολύ ισχυρή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, με τα επιμελητήρια, τους παραγωγικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, την Περιφέρεια και θεωρώ ότι έχουμε επιτύχει αρκετά. Ο Δήμος Πειραιά έχει εδραιωθεί πλέον ως μια πόλη πρωτοπόρα στη γαλάζια ανάπτυξη και οικονομία με μια σειρά πρωτοβουλιών οι οποίες αφορούν την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.

Αναφέρω χαρακτηριστικά:

– το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη, το “Blue lab” του Δήμου Πειραιά.

-το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας.  Ήδη περισσότερες από 600 επιχειρήσεις της πόλης έχουν λάβει κάποια υπηρεσία, είτε εξατομικευμένα, είτε οριζόντια. Δώσαμε και ένα απτό δείγμα γραφής για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, στηρίζοντας τους με 7 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν.

-το Κέντρο Προώθησης της Επιχειρηματικότητας Νεοφυών Επιχειρήσεων, το οποί παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε υπό σύσταση επιχειρήσεις της πόλης μας, για να αναπτυχθούν.

Είμαι επίσης χαρούμενος για το γεγονός ότι η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας που διοργανώνουμε για όγδοη συνεχή χρονιά στον Πειραιά. Είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση, μέσα από την οποία αναδεικνύεται η σημασία που έχει η θάλασσα για την πόλη μας και η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές.

Από αυτές τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το κομμάτι της γαλάζιας ανάπτυξης και οικονομίας. Εκτός από τη σημερινή ημερίδα, θα φιλοξενήσουμε την Παρασκευή 3 Ιουνίου, το Συνέδριο Ναυτιλιακής & Οικονομικής Στρατηγικής, Mareport 2022. Επίσης, την 1η Ιουνίου θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η τελική φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας bluegrowth που διοργανώνουμε στον Δήμο Πειραιά για 8η φορά και στον οποίο αναδεικνύονται νέες επιχειρηματικές ιδέες που αφορούν τη γαλάζια ανάπτυξη.

Κοινή συνισταμένη όλων των προσπαθειών μας είναι η οικονομική και κοινωνική επανασύνδεση του Πειραιά με τη θάλασσα και το μεγάλο λιμάνι της χώρας. Έχουμε πει από την αρχή της θητείας μας το 2014 ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάζει στη θάλασσα και αυτό κάνουμε τα τελευταία 8 χρόνια, με συστηματική δουλειά και προγραμματισμό.

Η πόλη του Πειραιά τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικά άλματα προόδου. Οι μεγάλες αναπλάσεις στον Άγιο Διονύσιο και το Μικρολίμανο, η ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά, αλλάζουν την πόλη μέρα με την ημέρα. Η έλευση του Μετρό στο τέλος του καλοκαιριού θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δυναμική της πόλης μας, τόσο στον τομέα των μεταφορών, όσο και στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, ενώ θα συμβάλει θετικά στο κυκλοφοριακό στην πόλη.

Η «Πολιτεία Καινοτομίας που προωθεί η Κυβέρνηση στη ΧΡΩΠΕΙ, αναμένεται να ωφελήσει τον Πειραιά δεδομένου ότι ένα κομμάτι της θα συνδεθεί με την γαλάζια οικονομία.

Η πόλη μας έχει περάσει πλέον σε μια νέα εποχή, στην εποχή της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης και μετατρέπεται σε μια πόλη σύγχρονη, πιο ανθρώπινη, πιο «έξυπνη», πιο καινοτόμα, μια πόλη με ιδιαίτερη δυναμική.

Με πολύ ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε τις εργασίες της σημερινής ημερίδας. Ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα και να είναι αρωγός και συνοδοιπόρος στις προσπάθειες που κάνει το ΕΒΕΠ και οι επιχειρήσεις της πόλης μας για να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο».

  • Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2022, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr
  • Υλικά δημοσιότητας, γραφικά και φωτογραφίες στο link: imeresthalassas.gr/press
  • «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassasκαι https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.
περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button