Δελτία τύπουΕκδηλώσεις

Εντυπωσιακή έναρξη των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2022» στην πλατεία Αλεξάνδρας

Εντυπωσιακή έναρξη των εκδηλώσεων «Ημέρες  Θάλασσας 2022»  στην πλατεία ΑλεξάνδραςΜε μια εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην πλατεία Αλεξάνδρας, ξεκίνησε για 8η χρονιά στον Πειραιά, το ταξίδι των Ημερών Θάλασσας 2022,  της γιορτής θεσμού της πόλης, με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, με πάνω από 100 δωρεάν εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους έως  και τις 5 Ιουνίου.

Οι καλεσμένοι και όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Αλεξάνδρας διασκέδασαν με μια άκρως καλοκαιρινή συναυλία  από το συγκρότημα «The Swingin’ Cats» και την Αναστασία Βελισαρίου, ενώ δεκάδες εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό, κάνοντας ακόμη πιο εορταστικό το  σκηνικό.

Την  εκδήλωση πλαισίωσε με τις μελωδίες της η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν  η δημοσιογράφος κα Μπάγια Αντωνοπούλου.

Οι «Ημέρες Θάλασσας» έχουν επίκεντρο την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ναυτιλία, την παράδοση και τον αθλητισμό της πόλης σε ένα πανόραμα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή και την υποστήριξη φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων. Ειδικά για εφέτος, έχει ετοιμαστεί  μια μεγάλη γκάμα θεματικών εκδηλώσεων με στόχο την προβολή της πόλης μας και πηγή έμπνευσης τη θάλασσα του Πειραιά.

Εντυπωσιακή έναρξη των εκδηλώσεων «Ημέρες  Θάλασσας 2022»  στην πλατεία ΑλεξάνδραςΟ Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε  ότι ο  θεσμός των Ημερών Θάλασσας ξεκίνησε το 2015 με τον εορτασμό της  Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας στην πόλη και επεσήμανε ότι το επίκεντρο των Ημερών Θάλασσας είναι πάντα η θάλασσα, αφού η θάλασσα είναι το παρελθόν,  το παρόν και το μέλλον της πόλης.
Στη συνέχεια σημείωσε: «Κάθε χρόνο βελτιωνόμαστε και εφέτος μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι εκδηλώσεις είναι πολλές, ποικίλες, ποιοτικές και πολυεπίπεδες». Ο κ. Μώραλης συνεχάρη την Αντιδήμαρχο Εξωστρέφειας, Τουρισμού  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα  Ανδριάνα Ζαρακέλη  και τους εργαζόμενους του Δήμου για τη δουλειά τους και κάλεσε τους Πειραιώτες και όχι μόνο, να συμμετέχουν και να απολαύσουν τις πολύ όμορφες και σημαντικές εκδηλώσεις.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη και την οργανωτική επιτροπή γιατί όπως επεσήμανε «έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους» με το πρόγραμμα των εφετινών εκδηλώσεων,  τονίζοντας ότι οι  εκατό εκδηλώσεις των Ημερών Θάλασσας καλύπτουν όλη τη γκάμα των κοινωνικών, επιχειρηματικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων   της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων,  σημείωσε ότι  τα τελευταία χρόνια ο Πειραιάς αναγεννάται  και έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης. «Η σημερινή ημέρα, πέραν των έργων υποδομής αναδεικνύει και την εξωστρέφεια που για να τη δημιουργήσουμε σημαίνει ότι ενώνουμε τους πολίτες, τους φορείς, τους εργαζόμενους και τους ανθρώπους που διοικούν», σημείωσε ο κ. Πατούλης.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Άγγελος Παντουβάκης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι εφετινές Ημέρες Θάλασσας θέλουν να συνδέσουν την πόλη με χρώματα και  μέσα εκεί το Πανεπιστήμιο να βάλει το δικό του «λιθαράκι». Σημείωσε επίσης,  ότι οι δέκα ημέρες των εκδηλώσεων προσδοκούν να κάνουν τους Πειραιώτες και όχι μόνο, να εξοικειωθούν με την πόλη τους, να νιώσουν οικεία και να την ευχαριστηθούν.

Ο  Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ.  Βασίλης Κορκίδης, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι ο Πειραιάς αλλάζει πρόσωπο, μεγαλώνει, διεκδικεί και ανεβαίνει ποιοτικά.  «Οι Ημέρες Θάλασσας είναι ημέρες γιορτής, αναγνώρισης, σεβασμού, πολιτισμού, αθλητισμού, υπερηφάνειας, διασκέδασης, τραγουδιού και  χαράς για  όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες», σημείωσε ο κ. Κορκίδης.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Θεόδωρος Καπράλος, στον χαιρετισμό του, υπογράμμισε ότι οι Ημέρες Θάλασσας είναι μια γιορτή που θυμίζει θάλασσα, πολιτισμό, ιστορία και εμπόριο, αλλά πάνω  από όλα στηρίζεται στους ανθρώπους, γιατί  το μυστικό αυτής της πόλης είναι οι άνθρωποί της.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήραν δύο ξεχωριστοί ομιλητές, τα επτάχρονα λυκόπουλα  Μιχάλης και  Ιφιγένεια,  τα οποία θα συμμετάσχουν στους Λυκοπουλικούς Αγώνες των Ημερών Θάλασσας, εισπράττοντας  ζεστό χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Α΄ Πειραιά κα Νόνη Δούνια και Γιάννης Μελάς,  η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί  σύμβουλοι, πρόεδροι και σύμβουλοι δημοτικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι οργανισμών, φορέων, σωμάτων ασφαλείας, τοπικών συλλόγων, κ.ά.

Εντυπωσιακή έναρξη των εκδηλώσεων «Ημέρες  Θάλασσας 2022»  στην πλατεία ΑλεξάνδραςΟ Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε  την ιστορική τριήρη «Ολυμπιάς» του Πολεμικού Ναυτικού

Νωρίτερα, ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος και οι σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Παναγιώτης Κυρίμης και Νίκος Γέμελος, υποδέχθηκαν την ιστορική τριήρη του Πολεμικού Ναυτικού «Ολυμπιάς»,  η οποία  έδεσε για 8η χρονιά στον Πειραιά, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας.

Εντυπωσιακή έναρξη των εκδηλώσεων «Ημέρες  Θάλασσας 2022»  στην πλατεία ΑλεξάνδραςΤην υποδοχή της τριήρους πλαισίωσε με τις μελωδίες της η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.
Το πλοίο-σύμβολο του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται στο Πασαλιμάνι, στο ύψος της πλατείας Αλεξάνδρας, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου  αιώνα π.Χ. μέχρι και την Κυριακή 5 Ιουνίου.

 

 

 

• Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2022, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr
• Υλικά δημοσιότητας, γραφικά και φωτογραφίες στο link: imeresthalassas.gr/press
• «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα,  https://www.facebook.com/ImeresThalassas και https://www.instagram.com/imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.
• Ανεβάστε τις δικές σας φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις των ημερών θάλασσας με την επισήμανση  #imeresthalassas

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button