Δελτία τύπου

Στην Κύπρο ο Γιάννης Μώραλης Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων Πειραιά-Αμμοχώστου

Επαφές για συνέργειες που προωθούν την εξωστρέφεια της πόλης

Στην Κύπρο ο Γιάννης Μώραλης  Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων Πειραιά-ΑμμοχώστουΕπίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης όπου υπέγραψε με τον ομόλογό του Σίμο Ιωάννου Πρωτόκολλο Συνεργασίας με τον Δήμο Αμμοχώστου, στο πλαίσιο της επικείμενης αδελφοποίησης των δύο πόλεων.

Η παρουσία του κ. Μώραλη στην Κύπρο εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Πειραιά και την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργειών  επ΄ ωφελεία των πόλεων.

Στην Κύπρο ο Γιάννης Μώραλης  Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων Πειραιά-ΑμμοχώστουΤον κ. Μώραλη συνόδευσαν η Εντεταλμένη  Δημοτική Σύμβουλος Διοίκησης & Ανθρώπινου Δυναμικού Χάρις Ζηλάκου και ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης.

 

 

 

 

Στην Κύπρο ο Γιάννης Μώραλης  Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων Πειραιά-ΑμμοχώστουΤο Πρωτόκολλο Συνεργασίας των Δήμων Πειραιά και Αμμοχώστου υπεγράφη από τους δύο Δημάρχους την Πέμπτη 12 Μαΐου, στο πλαίσιο του Famagusta Business Forum «Το Επιχειρείν στην εποχή των κρίσεων», το οποίο διεξήχθη στο Event Center στην Αγία Νάπα.

Το Forum συνδιοργάνωσαν το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου με την ευκαιρία της 50ης επετείου της αδελφοποίησής τους. Συμμετείχαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας των δύο κρατών.

Μάλιστα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου, προβλήθηκε οπτικό υλικό με τα αξιοθέατα,  τα τοπόσημα, καθώς και σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της πόλης του Πειραιά.

 

Τι περιλαμβάνει το Πρωτόκολλο Συνεργασίας των 2 Δήμων

Με το πρωτόκολλο Συνεργασίας εδραιώνονται και αναπτύσσονται περαιτέρω οι δεσμοί φιλίας των δύο Δήμων, με την ανταλλαγή εμπειριών σε διάφορους τομείς.

Αναλυτικότερα προβλέπεται μεταξύ άλλων:

 

  • Υλοποίηση κοινών δράσεων σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων, όπως του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της διασύνδεσης των δύο πόλεων και της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες καθώς και της αναβάθμισης της ποιότητας ζωής τους.

 

  • Ανταλλαγές επισκέψεων εκπροσώπων των δύο Δήμων, ομάδων εργασίας και ειδικών, προκειμένου να μεταφέρουν αμοιβαία εμπειρία και γνώσεις πάνω σε θέματα διοικητικά αλλά και πολιτισμού.

 

  • Ανταλλαγές επισκέψεων αντιπροσωπευτικών ομάδων, όπως μαθητών, νέων γυναικών, αθλητών και καλλιτεχνικών σχημάτων (μουσικών, χορευτικών, θεατρικών κ.λ.π.) με στόχο την αλληλεπίδραση των πληθυσμών των δύο Δήμων.

 

  • Αντιμετώπιση προβλημάτων από κοινού, ανταλλαγή απόψεων σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει αμοιβαίο ενδιαφέρον, με βάση την αλληλοβοήθεια, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και την εφαρμογή καλών πρακτικών.

 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λάρνακας για την ανάπτυξη της συνεργασίας με τον Πειραιά

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο ο κ. Μώραλης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, με τον οποίο επικαιροποίησαν πρόσφατα την πρόθεσή τους για στενότερη συνεργασία με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (ΜoU).

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό  του, τόνισε:

Στην Κύπρο ο Γιάννης Μώραλης  Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων Πειραιά-Αμμοχώστου«Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι για ακόμη μια φόρα στην Κύπρο για την υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας με τον Δήμο Αμμοχώστου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 ετών από την αδελφοποίηση των δύο επιμελητηρίων μας.

Επιθυμία μας είναι να αποκτήσουμε στενότερη συνεργασία και να υλοποιήσουμε συνέργειες, επ΄ ωφελεία των πόλεων μας.

Επισκέφθηκα  πρόσφατα την Αμμόχωστο και την περίκλειστη πόλη  με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του. Ήταν μια πολύ  σημαντική εμπειρία, η όποια, όπως είναι φυσικό,  μας στεναχώρησε και μας θύμωσε για την κατάσταση που επικρατεί στην Αμμόχωστο. Θεωρούμε ότι μπορούμε ως Πειραιάς, μια πόλη – λιμάνι, μια πόλη με εξωστρέφεια να ενημερώσουμε και να διατηρήσουμε ψηλά το θέμα της Αμμοχώστου και το δίκαιο αίτημα των νόμιμων κατοίκων σε σχέση με την παράνομη κατοχή και την μη τήρηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά την περίκλειστη πόλη και τις παραβατικές ενέργειες της Τουρκίας.

Ταυτόχρονα, μπορούμε να αναπτύξουμε πολυεπίπεδες συνέργειες, πέρα από τους κλασικούς τομείς συνεργασίας όπως είναι ο πολιτισμός και ο αθλητισμός,  στους οποίους η Αμμόχωστος με τα υψηλού επίπεδου πολιτιστικά  και αθλητικά της  σωματεία,  διατηρεί ζωντανή την πόλη.

Στην Κύπρο ο Γιάννης Μώραλης  Πρωτόκολλο Συνεργασίας Δήμων Πειραιά-ΑμμοχώστουΧαίρομαι που συμμετείχα στο Famagusta Business Forum, στο οποίο αναπτύχθηκαν και θέματα για τη Γαλάζια Οικονομία, καθώς ο Πειραιάς είναι μια πόλη, στην οποία περνούν δύο σημαντικοί πυλώνες της εθνικής οικονομίας: η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλα, για τη ζεστή φιλοξενία, αλλά και γι΄ αυτήν  τη συνεργασία που ξεκινάμε σήμερα.

Θα είναι χαρά μας ο φίλος Δήμαρχος Αμμοχώστου να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας να επισκεφθεί τον Πειραιά τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου στον εορτασμό των  «Ημερών Θάλασσας».

Μάλιστα, θα έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών η αδελφοποίηση και θα είναι εξαιρετικά ευχάριστη η συγκυρία να την υπογράψουμε στον Πειραιά.

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ Αυγουστίνο Παπαθωμά για τη διοργάνωση αυτού του σημαντικού συνεδρίου.

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button