Δελτία τύπου

Μνημόνιο ενίσχυσης της συνεργασίας Πειραιά και Λάρνακας υπέγραψαν ο Γιάννης Μώραλης και ο Ανδρέας Βύρας

Στο πλαίσιο  του συνεδρίου 1st Greece – Cyprus Business Summit

Μνημόνιο ενίσχυσης της συνεργασίας Πειραιά και Λάρνακας υπέγραψαν  ο Γιάννης Μώραλης και ο Ανδρέας ΒύραςΜνημόνιο Κατανόησης (MOUs) για τη συνεργασία και τη σύσφιξη των Διμερών Σχέσεων μεταξύ Δήμων Πειραιά και Λάρνακας, υπέγραψαν χθες, οι δύο Δήμαρχοι Γιάννης Μώραλης και Ανδρέας Βύρας, παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου «1st Greece – Cyprus Business Summit».

Ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμος Λάρνακας είναι αδελφοποιημένες πόλεις από το 1995 και με την υπογραφή του Μνημονίου, αναμένεται να αναπτυχθούν δράσεις σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο τουρισμός, τo πεδίο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ.ά.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Μώραλης υπέγραψε με τον κ. Βύρα την Κοινή Δήλωση για τη συνεργασία, τη συναντίληψη  και την ενδυνάμωση των σχέσεων και των ιστορικών δεσμών Ελλάδας και Κύπρου.

Από τον Δήμο Πειραιά παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων  κα Ανδριάνα Ζαρακέλη.

   

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

Μνημόνιο ενίσχυσης της συνεργασίας Πειραιά και Λάρνακας υπέγραψαν  ο Γιάννης Μώραλης και ο Ανδρέας Βύρας«Υπογράψαμε με τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα Κοινή Δήλωση για τη συνεργασία και τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου, καθώς και Μνημόνιο για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Λάρνακας και Πειραιά, στο πλαίσιο ενός σημαντικού συνεδρίου. Οι πόλεις μας αδελφοποιήθηκαν το 1995 και σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε ουσιαστικά αυτή την αδελφοποίηση. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε πάρα πολλούς τομείς, καθώς ως πόλεις έχουμε πολλά κοινά χαρακτηριστικά.  Είμαστε πόλεις με λιμάνια, τα οποία διαχειρίζονται ξένοι  και σε επίπεδο σχέσεων  πόλης – λιμανιού,  μπορούμε να έχουμε μια περαιτέρω συζήτηση  και συνεργασία.

Επιθυμία μας είναι να υλοποιήσουμε συνέργειες στο πεδίο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, σε θέματα τεχνογνωσίας και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, καθώς και σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός κ.α. Το μόνο βέβαιο είναι πως έχουμε τη διάθεση να κάνουμε πολλές κοινές δράσεις και πιστεύω πως θα πετύχουμε σε αυτή μας την προσπάθεια, πάντα προς όφελος των πόλεων και των κατοίκων».

 

Ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

Μνημόνιο ενίσχυσης της συνεργασίας Πειραιά και Λάρνακας υπέγραψαν  ο Γιάννης Μώραλης και ο Ανδρέας Βύρας«Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω όλα αυτά που μας ενώνουν με την Ελλάδα, αλλά και ακόμα περισσότερα κοινά που ενώνουν την Λάρνακα με τον Πειραιά. Δύο παραλιακοί δήμοι, πόλεις – λιμάνια με κοινά προβλήματα και ανησυχίες, αλλά με μια πλούσια δράση σε πολιτιστικά, κοινωνικά, οικονομικά ζητήματα. Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έχει αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες συνεργασίας εκτός από τον Δήμο Λάρνακας και με τον Δήμο Αμμοχώστου  και αυτό μας ευχαριστεί ιδιαίτερα.  Είμαι βέβαιος πως επειδή υπάρχει αυτή η κοινή διάθεση, τα καλύτερα έπονται».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button