Δελτία τύπου

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Ενιαίου Λυκείου και του 13ου Γυμνασίου Πειραιά 

Παραδόθηκε το ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Ενιαίου Λυκείου και του 13ου Γυμνασίου Πειραιά Στην πλήρη ανακαίνιση του κλειστού γυμναστηρίου που εξυπηρετεί το 13ο Γυμνάσιο Πειραιά και το 3ο Ενιαίο Λύκειο Πειραιά στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα προχώρησε ο Δήμος Πειραιά. Έγιναν παρεμβάσεις στις αθλητικές υποδομές, στα αποδυτήρια και στους βοηθητικούς χώρους και πλέον οι μαθητές μπορούν να αθλούνται σε έναν σύγχρονο, καλαίσθητο και ασφαλή χώρο.

Πρόκειται για το δεύτερο σχολικό γυμναστήριο που ανακαινίζεται το τελευταίο διάστημα, μετά την πλήρη ανακατασκευή του γυμναστηρίου στο σχολικό συγκρότημα της οδού Τζαβέλλα, ενώ ακολουθεί και η ανακαίνιση των γυμναστηρίων του 14ου Γυμνασίου στην Παλαιά Κοκκινιά, του Γυμνασίου Καμινίων, καθώς και του Γυμνασίου και Λυκείου στην οδό Αφεντούλη.

Σημειώνεται, ότι τις απογευματινές ώρες στα σχολικά γυμναστήρια αθλούνται παιδιά των αθλητικών σωματείων της πόλης.

Τους ανακαινισμένους χώρους του γυμναστηρίου επισκέφθηκαν χθες, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
Παραδόθηκε το ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Ενιαίου Λυκείου και του 13ου Γυμνασίου Πειραιά «Συνεχίζουμε τις ανακαινίσεις όλων των γυμναστηρίων που στεγάζονται σε σχολεία της πόλης μας. Μετά το κλειστό γυμναστήριο της οδού Τζαβέλλα παραδίδουμε στους μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου και του 13ου Γυμνασίου Πειραιά, στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα έναν πλήρως ανακαινισμένο αθλητικό χώρο. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, το οποίο θα χαίρονται πλέον οι μαθητές του σχολείου που αθλούνται έως τις 15:00, αλλά και αθλητές των συλλόγων της πόλης μας που φιλοξενούνται εδώ τις απογευματινές ώρες. Ασφαλώς αναμένουμε να σεβαστούν αυτούς τους χώρους όλοι όσοι τους χρησιμοποιούν, καθώς είναι πολύ σημαντικό να μην υπάρξουν καταστροφές, να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να μην χρειάζεται να παρεμβαίνουμε κάθε χρόνο. Θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα ανταποκρινόμενοι στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες της».

 

Η Αντιδήμαρχος  Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία  Αλιγιζάκη, σε δήλωσή της, σημείωσε:
Παραδόθηκε το ανακαινισμένο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Ενιαίου Λυκείου και του 13ου Γυμνασίου Πειραιά «Πιστεύουμε ότι η καλύτερη επένδυση είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά και τη νεολαία μας να μπορούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις κλίσεις τους και να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες.  Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε αμετάκλητο χρέος μας να βελτιώσουμε τις σχολικές και αθλητικές μας υποδομές, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά, αλλά και στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται μετά το πέρας της λειτουργίας των σχολείων, να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο εποικοδομητικά. Γι΄ αυτό ανακαινίσαμε και το δεύτερο σχολικό γυμναστήριο που εξυπηρετεί τις ανάγκες του 3ου Ενιαίου Λυκείου και του 13ου Γυμνάσιου Πειραιά, αλλά και αθλητικών συλλόγων, όπως είναι ο Ολυμπιακός, που το χρησιμοποιεί κατά τις απογευματινές ώρες. Συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα με την ανακαίνιση και των υπολοίπων σχολικών γυμναστηρίων της πόλης μας».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button