Δελτία τύπου

Με στίχους τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά «ντύνεται» η πόλη για τις «Ημέρες Θάλασσας»

Με στίχους τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά «ντύνεται» η πόλη για τις «Ημέρες Θάλασσας»Με χιλιοτραγουδισμένους στίχους, που υμνούν τον Πειραιά, τη θάλασσα και τις γειτονιές του,  στίχους βαθιά χαραγμένους στη μνήμη και την καρδιά των Πειραιωτών «ντύνεται» το μεγάλο λιμάνι, στην προωθητική καμπάνια (έντυπη, ψηφιακή, outdoor)  για την προαναγγελία του φετινού εορτασμού των «Ημερών Θάλασσας», που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου στην πόλη.

Σε αυτή την πρωτότυπη δράση ο Δήμος Πειραιά  «ντύνει» δημόσια κτήρια, στάσεις λεωφορείων, καταστήματα, οχήματα δημοτικής συγκοινωνίας κ.α., με χαρακτηριστικούς στίχους τραγουδιών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης, παραμένουν διαχρονικοί στο πέρασμα του χρόνου και επαναφέρουν μνήμες και αναμνήσεις. Οι ίδιοι στίχοι θα «ταξιδέψουν» σε όλη τη χώρα μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων.

Το μεγάλο λιμάνι άλλωστε, η πιο τραγουδισμένη πόλη της Ελλάδας, αποτέλεσε διαχρονική πηγή έμπνευσης για θρύλους του ελληνικού πενταγράμμου: την Μελίνα, τον Χατζιδάκι, τον Γκάτσο, τον Ξαρχάκο, τον Μπιθικώτση, τον Πυθαγόρα, τον Μπαγιαντέρα, τον Τσιτσάνη κ.α.

Με στίχους τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά «ντύνεται» η πόλη για τις «Ημέρες Θάλασσας»«Όσο κι αν ψάξω δεν βρίσκω άλλο λιμάνι, τρελή να με έχει κάνει όπως τον Πειραιά….» «Η θάλασσα του Πειραιά, απ΄ όλες είναι πιο γλυκιά…» «Κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, μάζεψα μια βραδιά τα σαΐνια….» «Περαία μου, Περαία μου με το Σαρωνικό σου που έχεις για καμάρι σου τον Ολυμπιακό σου…», «Δεν έμαθες δε ρώτησες, οι ντόπιοι να σου πούνε ποιες είναι οι Πειραιώτισσες και πως τις κατακτούνε…», «γεννήθηκα στον Πειραιά, σπούδασα στο λιμάνι…» είναι ορισμένοι μόνο από τους στίχους που θα «πλημμυρίσουν» την πόλη, το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα προαναγγέλλοντας τις «Ημέρες Θάλασσας 2022» που φέτος επιστρέφουν για 8η συνεχόμενη χρονιά, με κύριο άξονα όλα όσα μας στέρησε η πανδημία τα δύο προηγούμενα χρόνια. Τις ανοιχτές εκδηλώσεις, τη μουσική, το τραγούδι, τον χορό.

Φέτος, στις «Ημέρες Θάλασσας» … τα λέμε με τραγούδια.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

Με στίχους τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά «ντύνεται» η πόλη για τις «Ημέρες Θάλασσας»«Ο Δήμος Πειραιά προαναγγέλλει τον φετινό εορτασμό των «Ημερών Θάλασσας» με μια πρωτότυπη και ξεχωριστή δράση, ντύνοντας δημόσιους χώρους και σημεία ενδιαφέροντος με στίχους τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά. Είμαι βέβαιος πως η δράση αυτή θα φέρει αναμνήσεις και θα συγκινήσει τους Πειραιώτες, υπενθυμίζοντας πως η πόλη μας, με τα αξιοθέατά της, τις ομορφιές της, τις  γειτονιές της, είναι η πιο τραγουδισμένη πόλη της Ελλάδας. Το μεγάλο λιμάνι αποτέλεσε άλλωστε πηγή έμπνευσης για τους μεγαλύτερους συνθέτες οι οποίοι ύμνησαν τον Πειραιά. Οι Ημέρες Θάλασσας επιστρέφουν για 8η συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να δημιουργήσει μετά από 2 χρόνια πανδημίας ένα κλίμα χαράς και αισιοδοξίας στην πόλη με πολλές δωρεάν ανοιχτές εκδηλώσεις και events που έχουν «αγκαλιάσει» οι Πειραιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας».

 

Η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη δήλωσε:
Με στίχους τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά «ντύνεται» η πόλη για τις «Ημέρες Θάλασσας»«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μετά από δύο χρόνια πανδημίας φέτος επιστρέφουν στις «Ημέρες Θάλασσας», οι συναυλίες, το πάρτυ στην Τρούμπα, οι ανοιχτές εκδηλώσεις, οι χοροί και τα τραγούδια, στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης. Η καμπάνια για τις «Ημέρες Θάλασσας» ξεκινά με μια ξεχωριστή δράση εξωστρέφειας, που έχει στόχο να υπενθυμίσει σε όλους μας, πως η πόλη μας, ο χιλιοτραγουδισμένος Πειραιάς, έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στις ευχάριστες στιγμές μας. Αγαπημένοι στίχοι τραγουδιών που υμνούν τον Πειραιά, ντύνουν ήδη δημόσιους χώρους, στάσεις λεωφορείων, καταστήματα της πόλης μας κ.α. Καλούμε όλους, να συμμετέχουν σε αυτή τη δράση, ποστάροντας στα κοινωνικά δίκτυα, στίχους, από το δικό τους, αγαπημένο, Πειραιώτικο τραγούδι».

 

 

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button