Δελτία τύπου

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης στο Συνέδριο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Οικονομική Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Ένας Ισχυρός Δεσμός»

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό στο Συνέδριο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Οικονομική Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Ένας Ισχυρός Δεσμός», που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσω του Εργαστηρίου Στρατηγικής Ηγεσίας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού «iLeads».

 

Στόχος ήταν να αποτελέσει το συνέδριο ένα βήμα παρουσίασης εργαλείων, τεχνολογιών και μέσων για την ανάπτυξη ψηφιακών στρατηγικών σε επιλεγμένους τομείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας.

 

 O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Θέλω να συγχαρώ το Πανεπιστήμιο Πειραιά για τη διοργάνωση ενός επίκαιρου συνεδρίου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με σημαντικούς ομιλητές.

Είχα τη δυνατότητα να αναφερθώ στις ψηφιοποιήσεις των πολλών πιστοποιητικών, που οι δημότες μας μπορούν να παραλαμβάνουν χωρίς καμία μετακίνηση , αναμονή ή ταλαιπωρία και που πλέον υπερβαίνουν το 50% του συνόλου, στις καινοτόμες και «έξυπνες» υπηρεσίες που ήδη υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά, όπως είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του δημοτικού φωτισμού σε ολόκληρη την πόλη για εξοικονόμηση ενέργειας και για μια περιβαλλοντικά πιο φιλική πόλη, στις δράσεις που υλοποιεί το Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για την Γαλάζια Ανάπτυξη «Blue Lab», στην εφαρμογή σε κινητό τηλέφωνο «pireapp», μέσω του οποίου ο δημότης καταγράφει προβλήματα και στέλνει τα αιτήματα στον Δήμο, στην ψηφιοποίηση του Ιστορικού Αρχείου της πόλης μας κ.ά.

 

Επίσης είχα την ευκαιρία να αναφερθώ στα επόμενα βήματα μας, τα οποία πολύ περιληπτικά θα αφορούν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, στην τοποθέτηση έξυπνων συστημάτων στον δημόσιο χώρο, ώστε με τη συλλογή των κατάλληλων δεδομένων να ασκήσουμε πολιτικές στους πολύ κρίσιμους τομείς του κυκλοφοριακού, της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και των πολλών καταστροφών-βανδαλισμών, που δυστυχώς συνεχίζονται σχεδόν κάθε μέρα στην πόλη μας. Όλα αυτά φυσικά με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως άλλωστε προβλέπει και η νομοθεσία.

 

Οι λύσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού και των έξυπνων πόλεων μπορούν να μας δώσουν τα δεδομένα, τα οποία θα μας οδηγήσουν στη σωστή άσκηση πολιτικών, ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τους δύο αυτούς τομείς.

 

Στόχος μας μέσα από τις καινοτόμες αυτές ενέργειες, καθώς και τις πρωτοβουλίες που προγραμματίζουμε να αναλάβουμε τα επόμενα χρόνια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις Smart υπηρεσίες, είναι να γίνει ο Πειραιάς μία ακόμη πιο βιώσιμη, φιλική και λειτουργική πόλη. Τα αποτελέσματα αυτού του σχεδιασμού θα τα δουν σύντομα οι δημότες στην καθημερινότητά τους.

 

Τέλος, εξέφρασα την ικανοποίησή μου, καθώς ο Δήμος Πειραιά και το Πανεπιστήμιο της πόλης μας δεν είναι πλέον «δυο ξένοι στην ίδια πόλη» όπως ίσχυε για πολλά χρόνια, αλλά δυο στρατηγικοί σύμμαχοι και συνεργάτες με πολλές κοινές πρωτοβουλίες και συνεργασίες».

περισσότερα

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Back to top button